Iohannis contra România

picture

Dezbaterea politică intră într-o logică pe care România nu a cunoscut-o până acum. 
Din 1990 încoace, întreaga dezbatere politică s-a axat pe o singură temă: PSD și Anti PSD. Partidele și politicienii de dreapta, sau mai bine zis de așa zisă dreaptă, pentru că PD-ul a fost până prin 2002-2003 de stânga, membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste, s-au întrecut în a eticheta PSD-ul, și a arăta că ei sunt altfel: Ceilalți erau Comuniști, bolșevici, KGB-iști, etc. În 2004 Traian Băsescu introduce o altă etichetă, care după aceea se întoarce fix ca un bumerang împotriva PD-ului, partid ce reușește performanța unică de a dispărea de pe scena politică: Corupția: “Ceilalți sunt corupți”
Tema majoră era însă aceeași: PSD și Anti/ PSD, Reformatori contra Conservatori, bineînțeles “răii” fiind la PSD, bunii, ceilalți. 
Obsesia acestei teme arată, din păcate, un adevăr dureros: 
Prostia sau incapacitatea politicienilor de a produce teme serioase, mai mult, această prostie s-a transformat în timp în infantilism politic. Este incredibil cum politicieni care se cred serioși, nu mai vorbesc de toți tâmpiții care cred că dacă au o funcţionară, aleasă sau numită, nu pot gândi decât în această paradigmă: “PSD și Anti-PSD”. 
La adăpostul acestei imbecilități s-a dezvoltat cea mai puternică Poliție Politică din istoria României, Statul Paralel sau Sistemul. 
Se apropie alegerile: Politrucii, cu mic cu mare, se înhăitează în același strigăt imbecil: Suntem Anti PSD. Nici nu mai contează de ce. 
Campionul infantilismul politic: Iohannis, care a descoperit și el, după ce lingea urma ghetelor lui Geonă și a PSD-unui, subit, aceeași temă. 
Bineînțeles că și anul acesta vor răzbate aceleași răgete bovine: votați-ne pe noi, că suntem Anti/PSD. Serios? Dar “Pro” ce sunteți? Pro nimic, pentru că nu sunt în stare să producă nimic, decât să reproducă textele pe care le livrează un Sistem anchilozat în rele. 


Cred însă că, începând din acest ciclu electoral, cei care Votează vor începe să se prindă de acest truc ieftin folosit de așa zișii adversari ai PSD-unui, care nu pot produce teme serioase, fie ele economice, sociale sau politice. Oamenii s-au cam plictisit să audă aceeași placă de treizeci de ani, este ca un disc de patefon uzat, iar acul pune același refren, la nesfârșit, bineînțeles cu derivații, sau mai bine zis cu deviații, mai ales că a apărut furtunos o altă temă: Iohannis și Anti Iohannis.

Personal, ca un Anti/Iohannist convins din ziua în care a preluat PNL-ul, știam că va duce politica, dar mai ales țara, în gard: Nazistul este și prost și rău, adică câinos. Tema, încet încet, a luat amploare, astfel încât în acest ciclu electoral va detrona pentru prima dată tema PSD și Anti/ PSD. 
Tema viitoarelor alegeri va fi Iohannis și Anti/Iohannis, mai ales că a scăpa de Dulap este o acțiune de igienă națională, un fel de deratizare. O să-mi spuneți, de ce această temă este mai brează decât cealaltă? 
Simplu: Pentru că dacă nu scăpăm de Iohannis, România devine Colonie pe veci, fără posibilitatea de a se mai întoarce vreodată la Democrație. 
Aceasta va fi noua dezbatere; S-ar putea spune că profită Cioloș: Fals, Cioloș este o clonă neterminată a lui Iohannis, deci nu are cum să-și depăşească condiția de sclav al Corporațiilor, la fel ca și șeful lui, Werner. Rămâne la fel:
Iohnnis contra România. sau, mai simplu, pro și Anti Iohannis.

gelu visan

 

            Iohannis a avut DOSAR PENAL „in personam” pentru ABUZ ÎN SERVICIU

Autor: Ionel Gologan | marţi, 08 ianuarie 2019 

poza

Un raport întocmit de Inspecția Judiciară și trimis la Consiliul Superior al Magistraturii, realizat în urma unui control la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia și care a vizat dosarele în care a fost cercetate presupuse fapte comise de președintele Klaus Iohannis arată că președintee României a fost cercetat în 16 dosare, în unul dintre aceste dosare fiind dispusă începerea urmăririi penale „in personam”.

Raportul arată că în celelalte dosare, s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau ancheta s-a desfăşurat doar 'in rem' (asupra faptei)

Verificările inspectorilor judiciari au vizat solicitarea de informații, date și documente oficiale de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, cu privire la situația cauzelor penale soluționate sau în curs de soluționare, care îl vizează pe președintele Iohannis.

Au fost identificate astfel un număr de 16 dosare din perioada 1.03.2001- 27.04.2016, care aveau că obiect sesizări sau denunțuri vizând fapte pretins a fi săvârșite de Klaus Werner Iohannis, majoritatea pentru abuz în serviciu, respectiv:

„-În anul 2001 – 2 dosare penale (66/P/2001 și 86/P/2001);

-În anul 2005 – 1 dosar penal (263/P/2005);

-În anul 2006 – 5 dosare penale (42/P/2006, 126/P/2006, 392/P/2006, 417/P/2006 și 419/P/2006);

-În anul 2009 – 1 dosar penal (844/P/2009);

-În anul 2010 – 1 dosar penal (520/P/2010);

-În anul 2011 – 3 dosare penale (64/P/2011, 89/P/2011 și 702/P/2011);

-În anul 2013 – 1 dosar penal (411/P/2013);

-În anul 2014 – 2 dosare penale (595/P/2014 și 625/P/2014).

În toate cele 16 dosare privindu-l pe Klaus Werner Iohannis au fost dispuse soluții de neurmarire penală (8 dosare), dispoziții de disjungere/declinare (7 dosare), în timp ce un dosar a fost preluat de la PCA Albă Iulia la PICCJ (dosarul nr. 411/P/2013)”, se arată în raportul IJ, publicat de Lumea Justiției.

Documentul Inspectiei Judiciare publicat de Lumea Justitiei arată că de ultimele două dosare penale, care îl vizau pe Klaus Iohannis s-a ocupat atent chiar Augustin Lazar.

Mai exact, în noiembrie 2014, când deținea funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar a repartizat cauzele privindu-l pe Iohannis procurorilor Iustin Bic și Carmen Maria Capră. Aceasta din urmă este vecina de stradă cu Iohannis.

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?