INTELECTUALI CARE AU ESUAT ROMÂNIA – TEODOR PALEOLOGU

jghfgfgg

Miercuri după amiază, la „România9” a veșnicului ucenic de gazetari ajuns iată, propriul angajat cu contract de producție semnat cu TVR1 – Ionuț Cristache, pe numele său de scenă – a fost adus („cică la cererea telespectatorilor”) tânărul intelectual îmbătrânit deja de notorietatea tatălui său, Toader Paleologu.

Trebuie să menționez de la început, că tânărul Paleologu mi-a fost simpatic cândva, „din prima”; vedeam la el că moștenise o cultură universală solidă, citise pereții de cărți cu care îi fusese tapetată casa din fragedă copilărie, iar părinții l-au îndrumat și i-au asigurat „pas cu pas” o aleasă educație, demnă de niște intelectuali erudiți ce au străbătut cu notorietate secolul 20. Crescuse cu vederi de dreapta, iar eu am fost și am rămas ideologic tot om de dreapta, dar acea Dreaptă curată, strămoșească, de patriot român cu viziuni liberaliste. Azi pot spune cu mâna pe inimă că nu mai există niciun partid care să întrunească vederile mele politice, așa că mă pot regăsi doar în acele formațiuni care pun suveranitatea și patriotismul pe primul plan.

În timpul emisiunii m-am revoltat, adesea m-am enervat, am aprobat și am dezavuat spusele „tânărului” intelectual român, „neînțeles” de gloata de golani ai neamului său...

A doua zi și a treia, nu am reacționat. Am lăsat să se sedimenteze ideile, să se decanteze părerile. Vorba secuiului, „mai dormi o noapte, nu-ți bate nevasta imediat când ajungi beat acasă „că știe ea pentru ce”! A doua zi dacă mai ai acest imbold, poți să o faci, dar când ești beat mai dormi o noapte.” Așa și eu.

Măi oameni buni, ascultându-l pe Toderaș al nost’, am avut dintr-o dată revelația eșuării noastre ca stat democratic. Adăugându-l pe tânărul devenit de acum Profesor, asociat al unor universități europene care îi apreciază probabil elocința, manierele sale de franțuz pașoptist - crescut de mic cu bonă și tacâmuri din argint, cu veselă din cristal de Bohemia și porțelan de Sevres, cu sute de terfeloage adunate de taică-su de prin anticariatele Europei – nu pot să nu-l asociez și să nu-l adaug galeriei altor snobi plini de cultură și filozofie de budoar, precum Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, etc

Ei sunt considerați „SPUMA”, bomboana de pe coliva acestui popor, la a cărui pomenire participăm azi câți am mai rămas, ținându-ne de mână cu botnițe de cârpă și legănând farfuriile în cântul preoților înfricoșați de satanicul Arafat, mai tare decât de Dumnezeu...

Păi aici este de fapt chintesența eșuării noastre! Intelectualitatea de vârf a românilor în anul de grație 1990, când țara teoretic a pășit timid, dar cu mare curaj pe drumul Democrației, AU FOST CUMPĂRAȚI din start, au fost deturnați de la poziția firească a unui intelectual a cărui menire este să fie un far călăuzitor al poporului din care se trage.

Pentru că cei care au ajutat nemijlocit la lovitura de stat din 1989 AU ȘTIUT exact ce vor și unde trebuie noi să ajungem ca țară și popor, au făcut dinainte un plan diabolic bazat pe niște defecte umane, care sunt cunoscute și specifice rasei pe tot globul: lăcomia, dorința de înavuțire, de acumulare pentru ai tăi, cei apropiați, lipsa de scrupule a unora cu mai multă școală și inteligență. De a doua zi după uciderea soților Ceaușescu, „elitele” intelectuale românești au fost imediat scoase la suprafață de presa plătită și hiperbolizați ca fiind de fapt disidenții ce au putut elibera țara de regimul comunist. Doina Cornea, Ana Blandiana, Andrei Pleșu, Al. Paleologu, Gabriel Liiceanu,Mircea Dinescu, erau nume de intelectuali vânturate de buzele speakerilor Tv, erau mereu în plin plan. Ei au fost imediat preluați de străinătate și stipendiați după sumare instruiri prin care le-a fost jalonat viitorul și importanța menirii lor pe pământul românesc. Înafara lor, intelectualii anonimi, necunoscuți ca personalități publice, ori aceia care nu prezentau încrederea Occidentului că ar răspunde intereselor lui, au fost marginalizați timp de trei decenii.

Între timp, s-a fabricat de Media o altă elită de intelectuali, din carton de bună calitate, iar masa anonimă a trecut în marginalizare.

Aceasta este concluzia mea pe care am tras-o miercuri după ce am vizionat emisiunea lui Cristache, ce a devenit – iată! – conform „vremilor”, alt aprod ce a lăsat cinstea și corectitudinea jurnalistică, menirea sa aleasă de a sluji populația românească de la postul național de televiziune și a trecut pentru bani, pentru interese proprii, ca și Mihai Gâdea și ciracii săi, la statutul de sugative de bani guvernamentali ce le închid gura.

Teodor Paleologu este un tip trufaș, el se crede atât de elitist, atât de cult și deștept, că restul lumii ar fi cu mult sub nivelul său, iar snobismul devenit deja o trăsătură definitorie, îl fac să se îngrețoșeze de „vulgul” printre care trebuie să treacă și să respire.

Gândiți-vă doar că Toderaș a candidat contra lui Johannis mai dăunăzi, la președinția României! Din partea... PMP! Este dezamăgit că prostul ăla de Ludovic Orban nu a trădat interesele PNL și nu l-a susținut pe el. Azi era poate el Președinte!

Dar asta nu ar fi totuși marea problemă. Marea problemă este aceea că sunt încă mulți oameni care nu pot să discearnă! Nu pot să separe de fapt un om cu mare elocință, cu o vastă cultură, cu erudiție, de CARACTERUL său de om!

Lumea este în mare pericol de a face greșeala – având atâtea exemple de boi, inculți, idioți și pușcăriabili din clasa politică – să se lase păcălită de unii pe care îi percep net superiori intelectual, dar vânduți intereselor dușmănoase României, care ajunși în fruntea statului nu ar pregeta nicio secundă să ne predea cu tot cu hartă oricărui stăpân extern care l-a „crescut” și l-a dirijat din umbră.

Cu limba ascuțită, graseind intelectual, astfel de intelectuali sunt dușmani mult mai mari și mai periculoși pentru România decât acești tâlhari aflați acum la putere. Pe ăștia trebuie pur și simplu să-i stârpim! Ca pe șobolani, ca pe șerpii veninoși! Avem o mare masă de intelectuali anonimi, atât în țară, cât și oameni care au plecat în bejenie prin lume pentru că au fost împinși de fapt să plece ca să poată trăi și afirma.

Românii trebuie să se scuture de globalism și de adepții lui, trebuie să facă alianțe cu alte țări și popoare ce vor să trăiască democratic, dar suverani în Țara și poporul or. Pentru aceste reptile antiromânești, oricine e patriot, e demagog, oricine luptă pentru suveranitate, e golan! Cândva, în anii 90 și voi erați GOLANI! Cu acest slogan ați luptat pentru democrație împotriva lui Iliescu și a FSN. Azi sunteți niște ciocoi, niște tâlhari care ați distrus Țara! Pentru voi, AUR  și liderii lor, patrioții ce s-au afirmat și au priză mare în popor, sunt dușmani de care vă temeți de moarte! Aveți toate motivele! Ei și cu poporul care s-a trezit, vă vor nimici!

Toți patrioții sunt pentru voi inculți, golani, ipocriți, josnici. Numai snobismul vostru dublat cu frică vă mai ține acum cu vocea tremurândă. Se va elibera într-o zi Justiția, cea acaparată de voi, Trump va reveni în fruntea Americii și vom zdrobi globalismul care dorește să distrugă planeta. Voi deja simțiți asta.

...................................................................

Hai să spicuim niște „mostre” din perfidia micului Tudor Paleologu:  

„...Da, oricum, popularitatea partidului AUR crește pe fond de demagogie extremă, da? Ăă... și, mai e ceva, multora le place golănia promovată de Simion, da, pentru modul în care hărțuiește ... pe... Câțu(!!), poate să nu ne fie simpatic Câțu, dar modul în care l-a hărțuit în parlament, e absolut abominabil, modul în care s-a adresat lui Nicușor Dan este de ultimă golănie, este ceva absolut intolerabil, nu se poate la nesfârșit să avem un golan de galerie care hărțuiește adversari politici, în modul în care o face și evident, cum avem mulți golani în țara asta (!!!), sunt mulți cărora le place așa ceva, deci nu mă mir(...)acest partid este partidul antimască, antivaccin, adică „promoarte”, propandemie(!) și lucrul ăsta până la urmă se va epuiza, nu este o majoritate de români care să gândească în acest mod, estre un partid care arată de luni de zile, cât de iresponsabil este. Și mai e ceva, eu nu sunt de acord atunci când diferiți comentatori, compară AUR cu Frontul Național din Franța, sau cu Liga din Italia, sau mai nou cu Zemun, e o comparație complet falsă, ă.. Frontul Național o fi având bubele  lui, dar e în stare totuși să aibă un discurs coerent, Marie Le Pen nu spune că nu trebuie lumea să se vaccineze, sau Mateo Salvini, sau Zemun, Zemun a spus că se vaccinează, a recomandat vaccinarea, nu sunt partide care fac din boală, fondul lor de comerț.

Deci într-adevăr, el poate fi considerat un câștigător (George Simion n.a.) în acest context, dar este o victorie fără prea mare viitor după părerea mea, adică, sigur, poate să urce până  la 20%, PRM-ul a avut 24%, în 2000, adică există un potențial (...), da, adică e posibil așa ceva, pentru că sunt mulți cărora le place acest gen de agresivitate, de mitocănie, sigur că da, demagogia întotdeauna aduce niște procente, dar nu neapărat te duce la guvernare. S-a dovedit aici o totală iresponsabilitate.”

„„Mie îmi pare rău, pentru că am simpatie pentru Ciolos, e un om  care are o experiență bogată, eu nu cred că este un lider politic, eu cred că este un tehnocrat bun să execute,(ce să execute musiu, ordinele cui?) mă rog, bun pe partea executivă – când îl pui să facă o treabă, o face – pentru că are experiență și e silitor, însă din păcate, cred eu, s-a cam ridiculizat cu acel guvern care a arătat o totală izolare a USR-ului.”

      „...pe de altă parte trebuie să-l felicit (Ludovic Orban n.a), l-am și felicitat deja, i-am și scris un SMS, i-am și spus public, îi spun din nou, îl felicit pentru că este o onoare să fii dat afară din PNL. În sfârșit, a intrat în lumea bună! Împreună cu mine, joint the club! Wellcome in the club.

„Să vă spun ceva, că Ludovic Orban își aduce aminte, eu am avut o conversație cu el între patru ochi. „Dac-ai fi deștept, m-ai susține pe mine la Președinție, nu pe Johannis.”

Azi cred că-și dă pumni în cap.”

„Să vă spun ceva despre Ludovic Orban. Eu cunosc fauna asta politică românească. E o faună toxică. Oameni de proastă calitate.(doar el este bun, desigur!n.a) A, ipocriți, ă, mincinoși, ă, proști, răi, Orban este din punct de vedere uman, peste! E un om fin, relativ sincer, nu totdeauna sincer, vă spun, îl știu de – nu chiar de treizeci de ani, dar de aproape treizeci de ani. Și e constant din punctul ăsta de vedere (mare calitate! n.a). El nu e ticălos, nu este ă, șulfă. Nu e, adică eu nu am de povestit despre el decât lucruri care-l pun într-o lumină favorabilă.(pă bune, musiu? n.a.)

„...Cu suspendarea eu nu sunt de acord (a Președintelui n.a.). Există un calendar electoral prevăzut de Constituție. Logica Constituției este să țină funcția supremă în stat dincolo de impopularitatea de moment, peste impopularitatea de moment. Lumea l-a votat pe Johannis în 2019, să se spele cu el pe cap. Cinci, ani, da. A avut de ales, inclusiv Ludovic Orban, putea să susțină pe altcineva, pe un liberal adevărat și  nu pe cineva care a fost implantat în fruntea PNL-ului, care n-are nicio legătură cu liberalismul, Johannis n-are nicio legătură cu liberalismul! Nicio legătură cu tradiția liberală.

 Cam ăsta e omul, cam asta e stirpea. Cei care vreți, cei care doriți să vă autoflagelați, nu aveți decât să o faceți urmărind integral frumoasa emisiune, mai jos. Vă compătimesc.

GABRIEL MIHAILA

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?