ÎNGERII LUI ANDREI PL(R)ESU, AU STRIGAT!

gsgfd

MOTTO1: „Mă bucură victoria dlui Nicușor Dan, dar mă bucură la fel de mult să constat că jegul aruncat spre el, în campanie, de gașca pro-Firea i-a adus voturi în plus... Semn că reaua-credință mîrlănească începe să fie contraproductivă. Doamne ajută!” (Andrei Pleșu, ROMÂNIA ÎN CHILOȚI, 1-7 octombrie, 2020, DILEMA VECHE.ro)

MOTTO 2: „În emisiunea ÎN FAȚA TA de la DIGI 24, Andrei Pleşu a făcut o declaraţie care a fost apoi preluată de mulţi purtători ai lozincii # REZIST: «Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș. Pe de altă parte, văd că e o idee care prinde și pentru că dă explicații inexplicabile (...)» Această declaraţie venea chiar în momentul în care presa din România începuse să scrie tot mai des despre implicarea lui George Soros în politica din România şi avea rolul de a minimaliza acest subiect, ceea ce s-a şi întîmplat, căci a fost preluată în diverse nuanţe de cei care au fost finanţaţi de Fundaţiile Soros!“ (Ion Spânu, COTIDIANUL, 3 august, 2017).

.....................................................................

Numai îngeri, peste tot, în jurul lui Andrei Pleșu...

Și de ce să ne mirăm? Domnul Andrei Pleșu ținea, în Aula Magna a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, pe 11 decembrie 2003, ora 11:00, o conferință DESPRE ÎNGERI , în care declara următoarele:

„Îngerul este un campion al comunicării - spun asta AICI, LA MICROSOFT (!!!, n.n.), CU TOATĂ VOCEA: nu există firmă care să se ocupe de comunicare (!!!, n.n.) și care să nu aibă de a face, fără să știe, în general, cu rețeaua îngerească (!!!, n.n.). Îngerul este un expert absolut, mandatat să fie expert pe tema comunicării...”

Conferința era, evident, sponsorizată de MICROSOFT.

 Acum, ce să spun... noi am aflat între timp cine erau „îngerii” de la MICROSOFT: Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Gabriel Sandu, Pinalti (despre el nu știu sigur, căci nu a recunoscut), Niro... o armată de „îngeri”, campioni ai comunicării... care-au cărat din greu sacoșe de-un leu, geamantane, genți de voiaj, huse de rachete de tenis, plicuri burdușite, etc. cu milioanele de euroi prăduiți în combinație cu unii băieți din niște țări care ne trag pe noi de urechi pentru cât suntem de corupți!

Atunci de ce să ne mirăm, spun, că în opinia domniei-sale, Soros e un bătrânel simpatic și excesiv de filantrop, a cărui singură preocupare e să ne fie nouă bine și „tot românul să prospere”? Tot un fel de „înger”, așadar... căci domnul Andrei Pleșu se pricepe la această specie de înaripate...

Dar să uităm trecutul și să revenim în zilele noastre...

Îngerul Nicușor Dan, primit de domnul Andrei Pleșu cu un pios „Doamne ajută” la momentul alegerii sale, a făcut pe 17 martie 2021, o chestie îngerească de i-a lăsat pe toți cu gura căscată: a transmis către Luminița Criștiu-Ninu, președinte a Curții de Apel București și către Georgian Davidoiu, președintele Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal, un set de întrebări prin care dorea să deslușească modul în care dânșii vor judeca ploaia de procese, cu tunete și trăsnete, care se anunță ca urmare a inițiativei fabuloase a domniei-sale de a suspenda PUZ-urile de sector, pentru o perioadă de un an. Iată una dintre întrebările puse celor doi de către Nicușor Dan, cu o inocență de înger, potrivit G4 MEDIA.ro:

 „Poate Consiliul General al Municipiului București să suspende pe o perioadă determinată un PUZ (act administrativ cu caracter normativ) pe care l-a emis și să dispună ca, pe perioada suspendǎrii, autorizațiile de construire/desființare (acte administrative cu caracter individual) emise să respecte documentația de urbanism anterioară, chiar dacă beneficiarii au obținut deja un certificat de urbanism în baza PUZ suspendat?”

Păi, Nicușor dragă, nu era mai firesc să te consulți în prealabil, până să suspenzi PUZ-urile, cu niște juriști, ceva, decât să mergi acum la doamna profesoară ca să afli în avans ce notă primește la teză un prostovan care a rezolvat integrala după capul lui de onegist, fără să deschidă măcar cartea de Analiză matematică?

P.S. Între timp, domnul Andrei Pleșu, văzând cât de lovit a fost de-a lungul vremii în mai toate opiniile sale politice, scârbit de această lume rea și care nu-l merită, s-a hotărât să nu mai scrie decât despre artă... Bine, dânsul s-a mai hotărât și altă dată. Măcar de data asta să se țină de cuvânt!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?