INCULTURA CEA DE TOATE ZILELE

ndhjjk

Într-un mare oraș trebuie să fii apt să trăiești! Trebuie să ȘTII  cum să o faci, nu poți ateriza pur și simplu ca fluturele pe lampă și să zici că ești orășean. Trebuie în primul rând să ai pretenții, SĂ ȘTII  să ai pretenții! Nu ajunge să fii doar tatuat de la creier până la degetul mare de la picior, să ai țâțe siliconate și să te epilezi la păsărică iar din asta să ai pretenții.

Au trecut „localele”... Balaoacheșul bulibașă Mihai Chirica poate să-și scuipe fericit în palme că a scăpat și de data asta. Cum, necum, a mai prostit o dată babele și moșnegii PSD care l-au preluat de la „domnul Nichita” – un pușcăriaș ordinar de drept comun care azi își plânge de milă la proștii care îl primesc pentru rating și se dă o victimă a generalului Coldea – și au acționat ca o mașină de vot captivă  mergând ca turma de mioare să îl realeagă, pentru că a pus bănci în cartier și a plantat floricele viu colorate, a pavat trotuarele și esplanadele Iașiului cu biscuiți așezați pe nisip pufar, scos gratis din gârlă, cu multă parte levigabilă de mâl fin, otrăvitor lent care seceră vieți neobservat, sau pur și simplu a înlăturat din start cu ajutorul unei Justiții corupte singurul partid periculos, cu oameni drepți, știutori de carte și hotărâți să curme banditismul din Administrația locală precum a fost SOS România și candidatul Dragomir Tomaseschi, un ins care a luptat din funcția de Prefect al Iașiului să-l condamne pe Nichita și Chirica pentru devalizarea fondurilor europene. Aici Chirica a reușit, așa cum am strigat în urechi la voi, cu ajutorul Ambasadei Israelului în România, care conduce de fapt prin intermediari țara și mai ales Iașiul unde și-a făcut un cap de pod pentru o eventuală emigrație masivă în caz de pierdere a teritoriului Israelului, cum se preconizează de lumea arabă... Chirica este un trepăduș al Israelului, un serv ordinar al intereselor evreimii în Iași care face de mulți ani din umbră jocurile. Au profitat de decăderea societății locale în ignoranță și incultură - căreia i „s-a predat” asiduu la școală în ultimele trei decenii, până ce a scăzut total ideea - unei populații emigrate spre Vest și înlocuită cu venetici care nu au cultura unei metropole și pretențiile unor orașe cu adevărat civilizate cum vezi în țările occidentale. Lumea „nouă” înlocuită masiv la Iași are noțiuni rudimentare despre ceea ce  înseamnă civilizație adevărată de mare oraș, cu suburbii metropolitane, despre ceea ce se numește în limbaj tehnic „confort urban”, iar astea au fost intenționat ținute ascunse și de presa năimită care a servit mereu Mafia, dar și de instituțiile de stat care au trecut total de partea mafioților și a interlopilor cu gulere albe.

Lumea e proastă, e incultă, este rămasă închistată „pe vechi”, iar generațiile tinere performează numai în zone de nișă și stau cumva în carapacea lor nefiind real interesată de mediul ambiant unde trăiesc și se chinuie de azi pe mâine să aibă o viață normală „ca afară”, unde să aibă locuri la creșe ți grădinițe sigure, unde să își crească pruncii, iar apoi de școli și licee la fel de sigure și de bune în care să poată să își educe performant copiii pentru viitor. Nu. Iașiul nu este deloc un oraș modern, un oraș aerisit, cu străzi largi și descongestionate de mașini, pe care să te deplasezi cu ușurință atunci când ai nevoie de acasă și până în oraș la serviciu sau la școala copilului, iar aici nu ai unde să oprești măcar mașina pentru că mintea ineptă a acestui idiot care crede că fiind de două decenii în fruntea Iașiului, va rămâne în memoria și Istoria colectivă mai mult decât un gunoi inept care a furat ca în codru fiind apărat de o Justiție coruptă și de israelienii care au nevoie de o mână murdară cu care să spele rahatul înainte de a reveni de unde au plecat.

O lume pestriță, din fosile care au muncit din plin în vremea comunismului și au rămas părăsiți de copiii ce au emigrat în Vest ca să scape de stigmatul comunismului sau de noi veniți din zona Moldovei în marele oraș în care au visat să se angajeze la o multinațională prin care  să-și poată vinde mintea și inteligența cât mai bine ca să  trăiască decent aproape de locurile natale. Acesta este Iașiul de  astăzi, cu locuitori inculți social, cu noțiuni inexistente despre ceea ce înseamnă traiul într-un mare oraș ca să aibă pretenții minime de la edili, o populație care se dorește nonconformistă, dar să fie și apreciată ca o pătură de intelectualitate snoabă și lipsită de prejudecăți. Este un amalgam de oameni tineri care circulă musai numai cu mașina personală separat soț și soție, că oricum transportul în comun estre organizat doar de inepți care au cu totul alte criterii decât cele cu nevoile cetățenilor.

„Cum este turcul este și pistolul” spune un vechi proverb, adică cum este Primarul sunt și subalternii săi care o duc bine mersi o viață faină la primărie și sunt deja la a doua și chiar a treia generație, pentru că s-a creat o familie imensă, dar o Familie Mafiotă. Ăștia îl țin cu dinții pe actualul edil în funcție, pentru că sunt legați ombilical de el, pentru că au primit privilegii și se simt datori, pentru că au salarii imense pentru munca ce o prestează comparativ cu cei din mediul privat care își storc efectiv creierii și corpul pentru un salariu decent, iar la Primărie trebuie să ai „pe cineva” care să te susțină și să te apere de orice necaz.

Lumea habar nu are despre criteriile minime de ceea ce înseamnă confort social și confort urban și prin urmare de asta nici nu pare a fi interesată să vadă ca să înțeleagă apoi ce este un Program de guvernare locală întocmit profesionist pe care apoi să îl urmărească și să-l pretindă de la cel care de fapt a fost înfipt în creierul lor ca primar al Iașiului de grupuri și cercuri de interese. Ieșenii par a fi anesteziați total de propaganda infectă făcută de presa locală scrisă sau video...  Habar nu are despre inconfortul pe care îl trăiește și îl datorează echipei de edili la fel de inepți precum este acest inginer pârât dintr-un absolvent al facultății de Geologie... De când a fost adus de „părintele” din Coțușca Botoșanilor, Tătuca Constantin Simirad – fie-i grea marmora albă furată acolo, pe piept, la Eternitatea – Mihai Chirica, ce se prelingea pe lângă pereții holurilor primăriei ca să nu deranjeze femeia de serviciu cu mopul în mână, s-a dovedit a fi „Cel mai atehnic Director Tehnic” din Uniunea Europeană și apoi a ajuns Primar al  Iașiului.

Infatuat, îngâmfat, cabotin și nesimțit, el a înșelat de aproape trei decenii populația incultă tehnic a Iașiului și a reușit să o păcălească mai mult cu ajutorul Corupției ajunsă politică de stat.

La Iași ai să te lovești mereu de sufocarea până la blocare a traficului rutier din lipsa locurilor de parcare în clădiri supraetajate care ar fi trebuit să aibă prioritate pe tot teritoriul orașului, înainte de dezvoltarea imobiliară haotică făcută de dezvoltatorii imobiliari autohtoni sau străini (israelieni). Nu există nicio viziune corectă și modernă asupra sistematizării circulației rutiere, a intersecțiilor, nu există persoane tehnice organizate într-o Direcție unică și specializată în primărie – încadrată cu oameni competenți, în profesii complementare precum arhitecți, ingineri de drumuri și poduri, IT-ști specialiști în semaforizare, sociologi care să analizeze componența și intensitatea traficului, direcțiile predominante și intervalul orar, etc. Spun de peste două decenii că un oraș de talia Iașiului nu se poate complace să fie dirijat doar de o Comisie de Circulație care se întâlnește ad-hoc doar la nevoia primarului de a da un Aviz favorabil unor învestitori agreați de dânsul care să permită atâtea aberații! Să permită clădiri și complexe de locuințe fără locuri proprii suficiente de parcare, montarea aberantă a unor mici popice înfipte în asfalt pe străzi și care sunt ignorate pur și simplu de șoferi într-o batjocură triumfală, să nu poată avea oameni cu competență și putere de decizie la întonarea unei discipline în trafic, în interzicerea virajului la stânga în unele intersecții supra-aglomerate  nesemaforizate,  unde nu sunt capabili să gândească sensuri giratorii care ar descongestiona traficul, să nu înmulțească semaforizarea cu verde/galben intermitent în intersecții pentru banda de viraj la dreapta, să nu creeze străzi cu sens unic pentru fluidizarea traficului rutier, să propună pasaje rutiere superioare cu caracter provizoriu cum fac țările civilizate din Japonia, China, Marea Britanie, etc.

Tot orașul se subordonează „în echipă” - cu edilii angajați pe pile - primarului inept tehnic Mihai Chirica, un om fără scrupule și fără viziune, un ins obedient politic și furnizor de corupție!

La fel - și subordonată complet acestui inept  - se comportă Poliția Județului, de la Inspectorul Șef și până jos, la Poliția Rutieră, unde efectivul a rămas la conceptul de milițieni fără gândire, care dau amenzi doar la radar și eventual la neacordarea de prioritate la pietoni sau la cercetarea unui accident rutier.

Poliția Rutieră este condusă incompetent și nu se implică în problemele de gestionare a traficului rutier, atât la nivelul municipiului, cât și înafara lui, pe Drumurile Naționale sau Județene, acolo unde acționează la fel de inept sub conducerea politică a altor persoane incompetente precum Directorii DRDP Iași, DADJ Iași, sau Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, un infractor de aceeași teapă ca și primarul Chirica.

Ieșenii au acceptat tăcuți ca să mai treacă încă patru ani din viața lor ducând în cârcă și plătind taxe și impozite pentru ca acești inepți care s-au impus prin corupție să fie realeși și s-au aburcat pentru încă patru ani pe ferestrele de la buda primăriei și a Consiliului Județean.

Ei habar nu au pe ce criterii trebuie aleși edilii locali, care sunt oamenii corespunzători acestor funcții, pentru că sunt la fel de inepți și de inculți tehnic și social ca și cei care se țin cu ghearele bine înfipte în capitonajul scaunelor care le asigură funcții.

Stați așadar încă patru ani și înghițiți colbul fin al nisipului dintre pavelele trotuarelor crezând că sunteți foarte civilizați, muriți de tineri și îmbolnăviți-vă copilașii voștri neavând habar de unde vine otrava perfidă! Stați cu orele, cu anii, în traficul rutier mergând la serviciu sau cu copilul la școală și complaceți-vă sau plângeți-vă soarta că locuiți într-o metropolă vizitată în Centru de turiști care vin pe calea aerului pentru 1-2 nopți să vadă Palatul Culturii și Palas Mall...

Rămâneți proști și să nu învățați să vedeți un om apt să guverneze, pentru că – n-așa? – „nu sunteți interesați de politică”, pentru că sunteți prea proști și prea snobi să observați pe unde vă duceți în excursii de city-breack-uri cum trăiesc alții în civilizație!

Chirica trebuie arestat de mâine, pentru dosarele ținute sub capac de procurorii corupți de la DNA Iași, care execută protocoalele venite pe linie SRI de la Ambasada Israelului. Tot complexul imobiliar de pe terenul eliberat al fostei fabrici de Confecții este destinat emigranților israelieni! Aproape de buricul târgului, de Palas Mall, de Palatul Culturii!

Cu proștii nu poți face civilizație, nu ai cum să-i ajuți să trăiască bine. Singurii oameni care ar fi știut și ar fi putut să facă asta, au fost înlăturați mișelește de la alegeri de frică să nu își piardă Chirica fotoliul din care jefuiește Iașiul! Adică SOS România și avocatul Dragomir Tomaseschi. Somn ușor, ieșeni, visuri plăcute și năruite!

GABRIEL MIHAILA

 

Featured

ALTA CIUPERCA OTRAVITA

Gabriel Mihaila Thu, 07/11/2024 - 08:24
DIFERENTA

Mă uit cu detașare și amuzament la zbaterea care se petrece acum în America – dar nu numai acolo – în Franța, Anglia, Germania, dar și în guvernământul sasului nazist Johannis, care se pregătește  inevitabil să iasă în decor...

Mihail Moldoveanu Tue, 07/09/2024 - 11:47
EDITORIALUL DE ASTAZI

Am să scriu astăzi despre o temă de o importanță majoră pentru viitorul nostru.

Gabi Mihaila Sun, 07/07/2024 - 08:04
PATRU IULIE

Ce nu stie nimeni despre 4 iulie

Inima mi se înfierbântă când văd America sărbătorind 4 iulie. Arată incredibila ignoranță a maselor. Cât de ușor se manipulează publicul.

Gigi Petrovan Sat, 07/06/2024 - 08:44
INCULTURA CEA DE TOATE ZILELE

Într-un mare oraș trebuie să fii apt să trăiești! Trebuie să ȘTII  cum să o faci, nu poți ateriza pur și simplu ca fluturele pe lampă și să zici că ești orășean. Trebuie în primul rând să ai pretenții, SĂ ȘTII  să ai pretenții!

Gabriel Mihaila Thu, 07/04/2024 - 10:15
CRUCIADA ROMÂNILOR

Știți bine că sunt un adept pe față al Dianei Șoșoacă și al Partidului suveranist SOS România

Gabriel Mihaila Tue, 07/02/2024 - 08:10
ROMÂNIA (NE)EDUCATA

Boonn...

Dumnezeu ne-a dat un șpiț în cur și ne-a dus acolo unde noi nu am fi în stare niciodată să ajungem...

Gabriel Mihaila Thu, 06/27/2024 - 08:48
SI PROSTIA SE PLATESTE !

După evenimentele din ultimele două zile cu atacurile teroriste asupra unor obiective de pe teritoriul Rusiei cred că doar aceia cu un retard foarte avansat mai pot crede că există vreo javră din actuala CLOACĂ POLITICĂ formată din <

Gabriel Mihaila Tue, 06/25/2024 - 13:44
NE-AU TRADAT IDIOTII UITILI!

CSAT trebuie arestat pentru înalta tradare!

Codul Penal definește infracțiunea de trădare după cum urmează:

„Articolul 394

Trădarea

Mihail Moldoveanu Sat, 06/22/2024 - 13:49
ULTIMELE GÂSTE ALE EUROPEI

Mutul de la Cotroceni . Poate că sună dur, însă nu reflectă pe deplin realitatea. E și mut, și incapabil.

Gabi Mihaila Sat, 06/22/2024 - 07:36