IESENI, DE CE TRAIM PROST(I) ?

dhfgf

Continui să las picătura chinezească să picure nestingherită de la robinetul cu prostie și incompetență al mahărilor din gașca adunată ca și corbii pe stârv pe leșul Iașului... Picătura chinezească este singura soluție pe care o am la îndemână să crap capul ticăloșilor, care este tare ca o stâncă, deși este gol pe dinăuntru.

Gașca are nume individuale: Prefectul, Subprefectul, Comandantul IPJ Iași, Comandantul Poliției Rutiere, Președintele C.J., Vicepreședintele C.J., Primarul, Consiliul Local, directori de deconcentrate, instituții și mai la urmă, noi, locuitorii Iașului. Noi ne lăsăm prostiți, manipulați, tăcem și mergem liniștiți pe stradă cumpărând o înghețată la nepoți, sorbind o bere sau o cafea pe o terasă pe pietonal, vorbind – desigur – de „grija zilei de mâine”, precum și de soarta nepoților...

Ăștia suntem, de asta Gașca de nemernici incompetenți ne ignoră și își face de cap scoțându-ne ochii cu 3 lalele în Copou și 29437 pansele în fața primăriei...

 Iașul se compune azi și din comunele limitrofe, acolo unde au migrat zeci de mii de ieșeni, care imită moda orașelor mari aglomerate din occident. Așa este de „bon-ton”, să ai un petic de iarbă între pereții tăi și ai vecinului care are casa la opt metri de tine, că poți conversa dintr-o bucătărie în alta, fără să ieși la geam.

Aceste zeci de mii de oameni au „servici” ÎN City, evident! Tot în City merg și progeniturile la „grădi” sau la școală, la facultate sau la club. Autobuzele nu vin atât de repede și de sigur, sau atât de goale încât să asigure un minim de confort, așa că românul are ori o tigaie roșie pe care a botezat-o mașină, ori o „bengoasă” de câteva zeci de mii de euro, ca să arate câtă bunăstare are...

Iașul (ca și toată România) este condus de niște incompetenți, de niște tâlhari veroși care nu au nimic în cap, dar vor să aibă în buzunarele lor de popă.

Incompetența este cuvântul de ordine. Am scris nu odată aici în RECHIN DE BAHLUI – revista online a adevăratei societăți civile – ceea ce simt și gândesc ieșenii despre prostia unor ipochimene aflate pe posturi de conducere la diverse macazuri ale orașului și județului. Comisarul Șef Mihai Șoric de la Poliția Rutieră, pus cu mâna murdară de mafia din M.A.I. acum câțiva ani și tolerat cu frică și umilință de actualul Inspector Șef al IPJ Iași, este doar un exemplu. Un exemplu de incompetență, de indolență și de nepăsare. Omul adună patalamale, probabil are, sau dă doctorate pe care să le fluture în ochii proștilor, dar este bâtă în meseria lui. De la incompetența comandantului Șoric și din slugărnicia față de hienele politice Chirica și Alexe, rezultă niște prostii apocaliptice, care pot pierde vieți omenești nevinovate, înafara faptului că amărăsc zi de zi viețile atâtor oameni care nu își dau seama de ce trebuie ei ca pe timpul vieții scurte cât sunt pe lumea asta, Dumnezeu le-a dat ceea ce merită?! Adică niște nulități care să le conducă indirect viața! Ești judecător? Ești IT-ist, procuror, medic, patron de firmă, director de bancă, profesor, inginer? Ești doar șofer pe autobuz, pe camion de aprovizionare, pe autobasculantă, ești zidar, casier la supermarket? Asistent medical? Tot la mâna unor incompetenți ca al de Șoric sunteți!

În subordinea C.J. Iași se află printre alte instituții și Direcția de Administrare a Drumurilor Județene. Asta este de când lumea, după „revoluție”, o sursă de jaf al banului public formată din vulturi, ulii, corbi și câteva „țărci” care se înfruptă din stârv. DADJ are desigur, mulți bugetari de profesie ingineri de drumuri și poduri, care la rândul lor au desigur, colegi de facultate împrăștiați pe la firmele „de casă” care execută lucrări și care returnează bani negri pentru nopțile albe ale unor suspuși.

Există organe și funcții de control cu nemiluita, care ar trebui  pur și simplu să stopeze furturile și ingineriile financiare dovedite, să vegheze asupra lucrurilor „bine făcute”, așa cum ne învață și ne îndeamnă Părintele Națiunii – domnul Președinte.

La drumuri, Poliția Rutieră are rol determinant, pentru a veghea ca cel care administrează un drum, să ia toate măsurile necesare pentru exploatarea în bune condiții a respectivei căi de comunicație.

Am scris un articol despre incompetența, nepăsarea și suspiciunea de jaf al banului public la Primăria Holboca-Iași. Comuna este străbătură de DJ249A. Chiar dacă străbate comuna Holboca și unește satele Ruseni și Orzeni, este un DJ administrat de DADJ Iași, spre deosebire de ulițele asfaltate din comună care au statut de străzi locale.

Primăria Holboca este co-beneficiar al marcajelor rutiere contractate probabil de DADJ Iași. Ei bine, semnalez și aici modul incompetent al efectuării marcajelor de pe raza comunei Holboca! Sunt prostii CRIMINALE, care pot curma vieți nevinovate prin nepriceperea cu care au fost efectuate! Pur și simplu, probabil că persoana (i)responsabilă din partea beneficiarului, nu are nicio legătură cu circulația rutieră, cu STAS 1848/3/7-2005.

Între timp, în centrul de comună, pe acest faimos DJ 249, „cineva” a practicat acum o lună niște găuri dreptunghiulare, în căutarea unor comori ascunse sau a unor unelte uitate sub asfalt și au umplut aceste gropi cu macadam simplu, de mărimea celui de la calea ferată, fără niciun fel de împănare și cilindrare, care să permită să stea sub trafic până la plombarea cu asfalt. Este pur și simplu o crimă, că te trezești în față cu gropile NESEMNALIZATE, cu piatră alergătoare pe asfaltul din jur, la intrarea într-o curbă „la stânga” MARCATĂ CU LINIE DISCONTINUĂ! Acte criminale voite! Instinctul te obligă să virezi brusc la stânga, pe banda din contrasens și astfel să intri ușor într-un alt vehicul care vine din față și căruia îi ieși neașteptat după ce și el iese dintr-o curbă FĂRĂ VIZIBILITATE, unde marcajul îi spune că poate intra liniștit în depășire, deci curba este largă, fără pericol...

dhfjjhh

Am dat doar un singur exemplu, dar astfel de prostii sunt presărate pe tot parcursul drumului, până spre Ruseni și niciun organ nu se sesizează! Poliția din Holboca oricum este depășită ca intelect și ca acoperire a problemelor de trafic, cu toate că circulația într-o comună metroipolitană de lângă oraș este identică atât ca și intensitate, cât și ca problematică, cu aceea din City. Despre ulițele înguste sub lățimea a două benzi regulamentare, nu are rost să vorbim, este prostia și incompetența foștilor edili, care au vândut din lăcomie tipic românească teren, fără a sistematiza localitatea. Faptul este consumat. Mulți orășeni deveniți gherțoi cu „vilă la țară” țin în fața curții mașinile, deși strada nu are 6 m lățime și este plină de curbe fără vizibilitate.

Priviți poza. Nimeni nu sesizează, dar aici poți muri nevinovat, sau poți în cel mai bun caz să rămâi schilod pe viață!

Cine răspunde? Cine nu își face treaba? Cine pune pe funcții numai incompetenți leneși și lacomi de bani? Cine stă pe Facebook toată ziua la serviciu pe salarii prea mari pentru munca depusă?

Vom reveni cu alt aspect, din care picurăm chinezește, cu meticulozitate și perseverență, imaginea incompetenței acestor inși care ne amărăsc viața de zi cu zi!

GABRIEL MIHAILA

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags