IAURT GRECESC

djfghgf

Dinspre partea tatăluili, străbunicii mei erau greci veniți în Oltenia cu ocazia Eteriei (asta explică multe, nu?) și în consecință mi-am dorit de mică să-mi vizitez rădăcinile. Ca multe alte visuri, a rămas deocamdată la stadiul aspirațional. Dar poate că într-o zi voi câștiga la loto. Sau voi vinde un tablou. Ambele situații având cam aceeași probabilitate de a se realiza.

Oameni buni ! Am dat lovitura !!!

Mă uitam pașnic la televizor chinuindu-mă să izvodesc noi înjurături la adresa situației de rahat în care se află mapamondul în general și România în particular, când, ce credeți că-mi aud urechile ?

 Cică nu trebuie să mergi în Grecia, că dacă mănânci nu știu ce iaurt ai rezolvat cazul. Te simți ca și cum ai fi acolo ! Intru instantaneu în fibrilații, mă îmbrac cu o viteză pe care mi-ar invidia-o orice pompier cu vechime în câmpul muncii și mă reped glonț la supermarket-ul indicat de reclamă. Localizez iaurtul cu pricina și mă uit cu milă la ceilalți cumpărători care nu-și smulgeau cu înfrigurare din mâini paharele fermecate. Probabil că nu văzuseră încă reclama.

Acasă, mă așez comod pe pat și jupoi staniolul ce mă despărțea de Grecia. Prima linguriță. Mi-am dorit să fiu în fața Partenonului, ca orice turist neexperimentat. Nimic. Eram tot în pat, cu ochii boldiți la paharul de plastic. Am bănuit că banalitatea dorinței mele a ofensat iaurtul, așa că-mi propun să merg la Templul lui Poseidon, în Naxos. Linguriță, iaurt ... nimic. Era vina mea, evident. Păi la zei păgîni vreau io să mă închin?

 Îmi zic să-ncerc în Paros, la Panagia Ekatontapiliani (este că v-am spart cu asta?). Aiurea, tot în patul meu eram. Zic să-i dau o temă mai ușoară și încerc să mă plimb pe plajele Ikariei. Vax albina ! Am mai încercat cu Farul din Andros și cerbii din portul Mandraki, în insula Rhodos. Același rezultat dezolant, de parcă-i cerusem să mă ducă înapoi în timp să văd Colosul.

Nu știu unde am greșit, dar am terminat iaurtul și io eram tot la mine-n pat, cu lingurița într-o mână și paharul gol în cealaltă, holbându-mă nedumerită în jurul meu.

Acum o micuță precizare. Am fabulat că am cumpărat iaurtul cu pricina, pentru că nu dau bani pe marfă cu reclamă idioată.

ANA-MARIA GOMEAG

Video
Tags

Featured