IAURT GRECESC

djfghgf

Dinspre partea tatăluili, străbunicii mei erau greci veniți în Oltenia cu ocazia Eteriei (asta explică multe, nu?) și în consecință mi-am dorit de mică să-mi vizitez rădăcinile. Ca multe alte visuri, a rămas deocamdată la stadiul aspirațional. Dar poate că într-o zi voi câștiga la loto. Sau voi vinde un tablou. Ambele situații având cam aceeași probabilitate de a se realiza.

Oameni buni ! Am dat lovitura !!!

Mă uitam pașnic la televizor chinuindu-mă să izvodesc noi înjurături la adresa situației de rahat în care se află mapamondul în general și România în particular, când, ce credeți că-mi aud urechile ?

 Cică nu trebuie să mergi în Grecia, că dacă mănânci nu știu ce iaurt ai rezolvat cazul. Te simți ca și cum ai fi acolo ! Intru instantaneu în fibrilații, mă îmbrac cu o viteză pe care mi-ar invidia-o orice pompier cu vechime în câmpul muncii și mă reped glonț la supermarket-ul indicat de reclamă. Localizez iaurtul cu pricina și mă uit cu milă la ceilalți cumpărători care nu-și smulgeau cu înfrigurare din mâini paharele fermecate. Probabil că nu văzuseră încă reclama.

Acasă, mă așez comod pe pat și jupoi staniolul ce mă despărțea de Grecia. Prima linguriță. Mi-am dorit să fiu în fața Partenonului, ca orice turist neexperimentat. Nimic. Eram tot în pat, cu ochii boldiți la paharul de plastic. Am bănuit că banalitatea dorinței mele a ofensat iaurtul, așa că-mi propun să merg la Templul lui Poseidon, în Naxos. Linguriță, iaurt ... nimic. Era vina mea, evident. Păi la zei păgîni vreau io să mă închin?

 Îmi zic să-ncerc în Paros, la Panagia Ekatontapiliani (este că v-am spart cu asta?). Aiurea, tot în patul meu eram. Zic să-i dau o temă mai ușoară și încerc să mă plimb pe plajele Ikariei. Vax albina ! Am mai încercat cu Farul din Andros și cerbii din portul Mandraki, în insula Rhodos. Același rezultat dezolant, de parcă-i cerusem să mă ducă înapoi în timp să văd Colosul.

Nu știu unde am greșit, dar am terminat iaurtul și io eram tot la mine-n pat, cu lingurița într-o mână și paharul gol în cealaltă, holbându-mă nedumerită în jurul meu.

Acum o micuță precizare. Am fabulat că am cumpărat iaurtul cu pricina, pentru că nu dau bani pe marfă cu reclamă idioată.

ANA-MARIA GOMEAG

Video
Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?