HOTUL CARE STRIGA „HOTUL!” REPTILE ÎN TERARIUL BZI

hfdgsfff

HOTUL CARE STRIGA „HOTUL!”

REPTILE ÎN TERARIUL BZI

Într-un număr recent al cotidianului local BZI care aparține hipopotamilor din Bahlui Simionescu&Son, a fost publicat „la comandă” un articol menit „să spele” puțin de rahat imaginea șifonată tare al unui fost om al generalului Pahonțu (în veci fie-i hulit numele), pre numele său de mirean Adrian Costin... aferim!

Bre, acest fost „colonel” era angajat pe vremea Javrei Ceacâre Băsescu, un fel de funcționar public acoperit în cadrul Prefecturii Iași, cu alte cuvinte un flaifuter plătit regește ca să taie frunze la câini. Acum e altul...

Ok. Insul – tovarășul „suptordinar” al lui Pahonțu – avea drept sarcină de serviciu când venea la Iași Javra Ceacâră, să devină ghid local al „coledzilor” SPP-iști care veneau cu cârdul de mașini, salvări, frizerițe și chelnerițe, bașca garderobierele. Musiu Costin, în perioadele când avea drept sarcină curentă să aibă câinii lui Băsescu frunze proaspăt tăiate, „aduna” informații despre starea populației, despre persoanele mai incomode din zonă, care se știau ostile „domnului președinte” și a guvernării puse de domnia sa cu laba tremurândă de alcool, aceea cu care o lua în mână și făcea și pipi. Adică Miluță Boc și MRU, iar mai încolo, Victoraș Ponta Pisicul. Am fost mereu în Top Ten la această categorie și eram o „persona non grata”.  Atâta pagubă. M-au preluat următorii și m-au adus în epoca sasului nazist.

Ok. Costin a petrecut într-o seară „ca băieții” la o crâșmă discretă cu o dizeoză pe care pusese ochii și ștrepeleagul și – galant – s-a oferit să o ducă cu otomobilul la coteț după  o ieșire la „local”. Ghinion! Johannis a bătut la ușă! În intersecție pe la Bularga cu Socola, dom colonel a încurcat maneta de viteze cu fanta de la duduia și a intrat „pe roșu” nu în „duoamna”, ci în semafor...

Miau-miau-miau, „vine Poliția!” și omul scoate din pantaloni... Legitimația! Caralii îi pizmuiesc al naibii pe gușterii de la SPP și SRI, care se dau mari jmekeri sub acoperire, dar au „la timp” și salarii mult mai babane și toate sporurile plătite prompt, așa că s-au urinat pe bune pe Legitimația de colonel în serviciu lui Pahonțu, care era în serviciul Javrei Ceacâre și l-au pus să sufle în bășică fără nicio reținere. Ăsta – convins că e o chestie de moment, care se va rezolva curând după un telefon la Bucale – a acceptat situația, a făcut-o cavalerește scăpată de presă pe „duoamna”, iar apoi a intrat în morișca Justiției, care Justiție, i-a dat tare la gioale, că Javra tocmai făcuse rocada cu Săsanis, iar Pohonțu era incert. Dom colonel s-a ales cu puțintică pârnaie, atât cât să-i strice Dosarul și să fie ușuit de dom ghinărar Pahonțu.

Problema este că acum, jegurile reptiliene de la ziarul ticăloșilor mafioți din Iași, al căror trompetă este – Buna Ziua Iasi – a scos un articol servit pe tavă, ca să apere onoarea „nereperată” a fantelui Costin. „Zâiaru” îl dă în gât pe un interlop șuț al Iașului, unul Gangal, familie celebră, pe care oamenii legii cică l-au dovedit că l-au călcat pe Costin „la pont” și l-au ușurat de vreo sută de mii de parai. Tânguire, jale mare în casa spânzuratului păgubaș, manele cu Florin Salam și tot tacâmul...

Nimeni de la ziarul interlopilor locali nu pune întrebarea ajutătoare, ca lumea să înțeleagă bine speța: cum p.l.m. (poate lovi mafia) a putut să facă Costin o sută de mii de parai? Că omul bugetar a fost înainte de pârnaie, apoi la pârnaie să zicem că a făcut economie că nu a putut cheltui, iar cum a ieșit, zbang! E la păcănele și e ușurat iute de o sută de mii de iepuroi din vila sa părintească.

Asta nu se întreabă nimeni! De unde a putut colonelul (renegat) Costin să acumuleze o sumă atât de mare? Pe șuțul interlop o să-l condamne coana Justiție, ca săi repereze onoarea păgubitului, dar ANAF nu intră pe fir? Sau nu-i lasă „Sistemul”?!

https://www.bzi.ro/interlopul-constantin-gangal-arestat-preventiv-pentru-30-de-zile-dupa-ce-i-a-furat-unui-colonel-spp-iasi-100-000-de-euro-4483426?utm_source=website&utm_campaign=categorie&utm_medium=Local

MIHAIL MOLDOVEANU

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?