HIPNOZA ÎN MASA

hxdggh

Primul semn că o persoană a căzut pradă hipnozei, este atunci când ea nu mai reușește să perceapă o a treia opțiune, în afară de cele două care i s-au oferit. Atunci când ea te încadrează automat în tabăra opusă și antagonică propriului sistem de credințe.

Exemplu actual, devenit clasic: nu îți atârni steagul galben-albastru la profil (cu toate variațiunile pe aceeași temă), devii automat „putinist”! Și toate celelalte sintagme care ne-au obosit extrem în ultimii doi ani: antivaccinist, antiștiință, iresponsabil, ucigaș de bunicuțe, medieval, șoșocar, pupător de moaște, completați voi!

Când studiam hipnoza în 2018, am învățat că una dintre metodele cele mai simple, dar extrem de eficiente de inducere a unei transe, este să dai senzația că persoana are de ales între două posibilități, deși ambele opțiuni duc la rezultatul dorit de hipnotist. Exemplu: „Poftiți înăuntru, vă rog să vă așezați pe scaunul negru sau pe cel verde!” Omul alege inconștient una dintre aceste opțiuni, fără să ia în considerare faptul că în încăpere se mai află o canapea. Sau că poate rămâne în picioare. El crede că a ales.

Cu alte cuvinte, în afară de cele două paradigme nu mai există nimic. Ca prin minune, opțiunea de a fi neutru, patriot, suveranist, căutător al adevărului, promotor al libertății de a avea opinii diferite, de a respira liber, de a refuza injectarea, opțiunea de a dori să te așezi pe canapea sau să rămâi în picioare dispare din (sub)conștientul maselor.

Masele vor iubi - și vor urî - pe cine li se spune să iubească și să urască.

Ieri mi s-a mai dărâmat o statuie. Un intelectual rasat, un gânditor fin și profund pentru care dezvoltasem mare admirație și respect, s-a mutat brusc în categoria maselor hipnotizate, după ce m-a făcut „putinistă”, cu o atitudine înțelegătoare și aproape drăgăstoasă, de înțelept care vorbește unui copil prostuț, dar care are ceva potențial, doar să i se dea un pic de timp. Am rămas cu gura căscată, am zâmbit încurcată și am renunțat să mai spun ceva. Am început, apoi, să conversăm despre vreme...

CORINA SÂRB COOPER

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags