HEI, JAPITELOR!

jnfhfghggg

Către sclavii ce se cred regi: eu sunt cu adevărat un OM LIBER! Spre deosebire de voi, japițelor! Dacă tot faceți pe iubitorii de țară, atunci ascultați aici, propagandiști ieftini:

1. Eu nu m-aș vinde și nu mi-aș vinde țara nici la ruși, nici la americani, nici la alții. Spre deosebire de voi, japițelor!

2. Eu am donat și pentru ucraineni, dar și pentru români și sirieni. Spre deosebire de voi, japițelor!

3. Eu detest orice război - și în Ucraina, dar și în Iugoslavia, Siria, Libia, Irak sau Yemen. Spre deosebire de voi, japițelor!

4. Eu nu sunt nici omul rușilor, dar nici al americanilor, francezilor, germanilor, austriecilor sau britanicilor. Spre deosebire de voi, japițelor!

5. Eu spun mereu doar ce gândesc cu propria-mi minte și ce simt cu propria-mi inimă, nu ce mi se dictează ca „narative” (că tot vă place mult cuvântul ăsta). Spre deosebire de voi, japițelor!

6. Eu vorbesc de mulți ani despre faptul că ne vom duce Dracului (la propriu), ca specie, dacă vom continua să acceptăm ca TRILIOANE de dolari din BANII NOȘTRI să meargă anual către armament (MOARTE), în loc să meargă către eradicarea sărăciei extreme (VIAȚĂ). Spre deosebire de voi, japițelor!

7. Eu nu mă feresc să critic pe NIMENI, pentru că NIMENI nu mi-e stăpân! Spre deosebire de voi, japițelor!

8. Eu cred în matricea culturală și spirituală a țării mele. Spre deosebire de voi, japițelor!

9. Eu nu ling clanțele NICIUNEI ambasade, fie ea din Est sau din Vest. Spre deosebire de voi, japițelor!

10. Eu nu cred că Destinul și drumul omenirii și ale fiecărui popor în parte trebuie hotărâte în laboratoarele unor organizații metastatale, nedemocratice. Spre deosebire de voi, japițelor!

11. Eu îmi las dubiile să mă macine înainte de orice lucru pe care îl spun și nu mă las niciodată pradă haitei clișeelor convenabile. Spre deosebire de voi, japițelor!

12. Eu am ajuns „persoană publică” prin propriul meu spirit, fără pile și mâini nevăzute, fără servicii sau ambasade, fără ruși sau americani, câștigând un concurs cu discursul asumat „Jos eu!” (chiar eu, adică, nu UE, cum sunt convins că ați vrea să manipulați). Spre deosebire de voi, japițelor!

Sunt egal cu mine însumi, cu calități și defecte. Motiv pentru care nu îmi e străină nici măcar autoironia. Ceea ce mă face un OM LIBER! ...Iar pentru că nu vă urăsc, deși vă detest, vă doresc și vouă, japițelor, să deveniți cândva OAMENI LIBERI!

LIVIU  PLESOIANU

Featured