Haita tot haita! Inventarul ticalosilor natiei a devenit o necesitate!

picture

"După trei zile de derută, cozile de topor din presă ale instituţiilor de forţă încearcă să se regrupeze, declanşînd operaţiunea „Spălarea torţionarului Augustin Lazăr”. Practic, este o operaţiune de auto-demascare, aşa cum s-a mai întîmplat în decursul anilor, cînd lucruri evidente erau contestate de aceste „instrumente”, cu intenţia de a minimaliza efectele dezvăluirilor ce apăreau în presă despre securişti odioşi şi nomenclaturişti ai PCR, mai ales atunci cînd aceştia se strecurau în poziţii înalte ale instituţiilor democratice de după Revoluţia anticomunistă din Decembrie 1989.

Aşteptăm ca atenţii noştri cititori să ne semnaleze toate articolele sau emisiunile în care este „apărat” Augustin Lazăr, în încercarea de a minimaliza rolul său în ceea ce priveşte tortura l-a care a fost supus disidentul Iulius Filip în vremea comunismului. Le vom publica pe toate, astfel încît cozile de topor ale Securităţii de tip nou să fie devoalate din timp, înainte de a ne invada iarăşi viaţa. Măcar să-i ştim!" - Ion Spanu, Cotidianul  Lista rușinii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr.

 

Felicitari Ion Spanu! Inventarul ticalosilor natiei a devenit o necesitate! - Contele de Saint Germain

Vreau să-l felicit pe ziaristul Ion Spânu pentru articolul său din ediția de azi a „Cotidianul” intitulat Lista rușinii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr.

Ce face dânsul acum este un demers absolut necesar unui început de dezinsecție morală, de curățire a societății românești de paraziții securismului ceaușist care au infectat și infectează în continuare fibra demnității noastre naționale.

De multe ori m-am gândit și eu că ar trebui inițiat un astfel de inventar al ticăloșilor  nației. Al celor care din hulpăvie, din sadism ori dintr-o dementă sete de putere și parvenire, au acceptat să încalce legile morale, poruncile biblice, opreliștile condiției de om ca unic posesor de suflet, doar pentru a le fi lor bine în sensul cel mai animalic al cuvântului.

Eu nu am sprijinul unei echipe care să mă ajute să pun în aplicare o astfel de idee. Pentru că efortul e considerabil. Ticăloși de prins în insectar sunt îngrozitor de mulți, iar a-i monitoriza, fișa, documenta, încadra, este o muncă ce depășește cu mult posibilitățile unui singur om.

Chiar dacă societatea ca tot nu este capabilă în prezent să se apere singură de ei, să-i identifice, să-i izoleze și apoi să-i elimine,  demersuri punctuale de însănătoșire se pot întreprinde. Se pot constitui, de pildă, grupuri de inițiativă care să contribuie la elaborarea și dezvoltarea „listei rușinii” cum o numește Ion Spânu, „inventarului ticăloșilor nației” cum îl numesc eu.

Personajele selectate de Ion Spânu pentru această primă pagină a listei rușinii se dovedesc a fi, cu adevărat, odioase. Fragmentele din declarațiile acestora cu care Ion Spânu le ilustrează puroiul din caracter sunt perfect alese pentru a devoala în ce hal au decăzut subiecții respectivi sub presiunea misiunii lor imposibile.

Vladimir Tismăneanu afirmă: „Augustin Lazăr simbolizează valorile societății deschise. Detractorii săi reprezintă forțele beznei, represiunii, infamiei! După toate dezvăluirile din ultimele zile despre Augustin Lazăr, trebuie să-ți propui să candidezi la titlul de „sceleratul securiștilor încă activi” pentru a debita așa enormități.

Cristian Tudor Popescu nu se lasă nici el mai prejos: „Cum să fie torţionar un procuror? În comunism, cu tortura asupra deţinuţilor, fie prin interogatorii, fie prin tortură fizică se ocupau ofiţerii din penitenciar şi Securitatea”! Păi da, un procuror normal, corect și cu respect pentru lege și codurile penale nu are cum să fie torționar. Dar un torționar deghizat în procuror, cum, de fapt, a fost Augustin Lazăr, are! Și încă cum! Doar a dovedit-o!

Nu îi mai comentez acum și pe ceilalți 6 subiecți fixați în insectarul lui Ion Spânu cu acul otrăvit al propriilor idei aberante de deculpabilizare, cu orice preț, a lui Augustin Lazăr. Ei, de fapt, nu vor să spună ce spun. Adică niște gogomănii chioare, pe care nu le crede nici dracu’. Ei vor doar atât: să transmită centrului de comandă la care sunt branșați ocult de când se știu, un mesaj de nedezertare. „Suntem aici, cu arma la picior, orice s-ar întâmpla. Puteți conta și pe mai departe pe noi”.

Ticăloșii de care vorbim acționează pe principii de șleahtă. Ei s-au întovărășit odată în vederea unui scop reprobabil, s-au compromis apoi de nenumărate ori, la comun, luptând pentru acel scop, și știu că dacă unul singur dezertează cad toți. De aceea țin aproape, atacă în haită și se pretează la cele mai incredibile compromisuri morale pentru a-și apăra șleahta.

Inventarul ticăloșilor nației a devenit o necesitate. Să se știe ei acolo, cu poza lor, cu vorbele lor, cu faptele lor, ca într-un cimitir al criminalilor încă în viață. Și să fie conștienți că într-o zi va veni și pentru ei o bifă. Mai devreme sau mai târziu. Cum a fost pentru torționarul Ficior sau pentru torționarul Vișinescu.

Lista rușinii e doar la prima pagină. A început cu niște propagandiști notorii care încearcă să blindeze ușile ce duc spre adevăr cu dulapuri, mese, paturi și ce mai găsesc ei prin recuzita lor de penibili agenți deghizați.

Doar că documentele și mărturiile ce-i asaltează în ultima vreme în valuri nu se împiedică de șifoniere și de ficuși. Ele sunt fluide și se strecoară până în conștiința oamenilor de rând.

Dacă tot vorbim atât de mult de ONG-uri, poate ar trebui constituite câteva  în scopul, cu adevărat patriotic și civic, al elaborării și actualizării permanente a inventarului ticăloșilor nației.

Coada celor care așteaptă să-și găsească locul binemeritat acolo a ajuns deja la dimensiuni ce impun o soluție urgentă.

Printre cei care o deschid îi văd pe Traian Băsescu, pe Klaus Iohannis, pe Monica Macovei, pe Raluca Prună. Eroii momentului, Kovesi și Lazăr, sunt și ei prin zonă, strângând semnături și împărțind bonuri de ordine.

Haita tot haită!

Contele de Saint Germain

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags