GULAS CU CARNE DE VITA LIBERALA

djfghfgh

Doi Orbani, din care unul, fără valoare!

Pe bune, smardoiala dintre Viktor Orban și UE devine mult mai interesantă decât păruiala muierească dintre Ludovic Orban și Iohannis, via Cîțu.

Orban - ăla de la Budapesta - anunță că Guvernul de peste Tisa renunță la banii din PNRR dacă atribuirea lor are condiționalități ce nu au fost puse altor state membre. Într-o perspectivă mai largă, de fapt, Budapesta denunță dublul standard.

Unul dintre motivele invocate de Viktor Orban este încercarea de impunere, de către Bruxelles, a „ideologiei de gen”.

Da, știu, „filosofii” nimicului, gen Bulau, Bulache, Bulăneală, dimpreună cu celelalte statui vivante adunate de prin capitalele Europei, or să ne spună că Orban al ungurilor vrea distrugerea Uniunii Europene.

Bă, barem ăștia din pustă au ce să refuze. La ei, PNRR-ul e blocat la Bruxelles pe motive politice, cu Cioloș vioara întâi, pe post de coardă dezacordată, căreia nu vrea nimeni să îi dea cu sacâz.

La noi e mult mai bine. PNRR-ul e blocat pentru că Ghinea, Cîțu, Pârțu, Mîrțu și ceilalți „faliți” - vorba lui Caragiale, nu au fost în stare să îl scrie corect!

Da, știu explicația „geniilor guvernării” de la București. Orban de la Budapesta „face pe nebunul” că e în campanie electorală. Bă, da’ ce să vezi? În septembrie, Papa face o vizită la Budapesta, chiar în plină campanie electorală, pentru a arăta credincioșilor catolici că dacă pe Orban nu îl „iubesc” ăștia mai răsuciți ori noul UTC european, îl iubește în schimb, Dumnezeu!

A, să nu uit! Urmând modelul Viktor Orban, șeful grupului parlamentarilor UDMR va depune și el, la parlament, un proiect legislativ intitulat “pentru protecția copiilor”, similar cu cel din Ungaria, iar Partidul maghiar din Transilvania, o anexă radicală a UDMR, vrea un referendum similar cu cel din Ungaria.

Cioloș, Cîțule, bre, Iohannis, înghițiți ușor, că e rece, că e de la frigider, și e cald afară!

Și ca să încheiem apoteotic, la București, Orban al nostru dansează după o melodie cântată fals. În timp ce putea să îl joace în picioare pe Cîțu pentru că aia de îi era consilieră a cheltuit bani din buget, cu acordul lui, pentru interese de partid, el o mermelește cu apeluri la demnitate și alte frecții de genul „să fie bine ca să nu fie rău”. Asta , în loc să sesizeze DNA-ul și să ceară excluderea din PNL a celor doi, care sunt complici într-o infracțiune de abuz în serviciu.

Ah, am uitat. Tu, Orbane, nu faci plângeri decât pentru trădare de țară! Orbane, pierzi pe mâna ta! Te fac ăștia gulaș și te toacă, la congres, în loc de carne de vită.

GOGU ORLANDO

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?