FLATULATIILE DOMNULUI (e)RECTOR MARILEN PÂRTZEA

hdhgfg

MOTTO: „Nu NE CONVINE NICI DE Cîțu, vrem pe altul...” (Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, deputat PNL în Parlamentul României, vicepreședinte al Camerei Deputaților și Secretarul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților, 6 septembrie 2021, la ANTENA 3)

.....................................................................

Ați citit bine. Dânsul e „dăcât” RECTOR. Auzind eu, întâmplător, cum vorbește domnul rector al Universității de Vest din Timișoara, m-am gândit să caut un interviu cu dânsul, ca să constat nemijlocit dacă exprimarea din interviul de la ANTENA 3 a fost doar o regretabilă scăpare sau Marilen Pirtea suferă de incontinență verbală și se „scapă” mai des... N-a fost nevoie să caut prea mult. Tot ceea ce veți citi mai jos e extras dintr-o singură intervenție televizată, durata aproximativă a expunerii înțelepciunilor „pirtiene” (puneți dumneavoastră diacriticele cum credeți de cuviință...) fiind de 20 de minute:

„...mulțumesc DE ACEASTĂ oportunitate... acum este momentul când SE VOR FORMALIZA NIȘTE LUCRURI... după această ședință pot să vin cu mult mai multe LUCRURI CONCRETE ÎN GENERAL... avem o UNIVERSITATE COMPREHENSIVĂ... plaja este DIVERSIFICATĂ... avem o VARIANTĂ IBRIDĂ (cuvântul „ibridă” a fost rostit de două ori)... noi avem UNDEVA LA 3050 de locuri de cazare... distanțarea la un METRU JUMATE sau la un metru între studenți ÎN CADRUL ORELOR, CARE ESTE UN PUNCT CARE SE DISCUTĂ (!!!, n.n.)... noi, PRIN AUTONOMIE, NU PUTEM INTERVENI ASUPRA LUI... camere de doi în care VOM CAZA UN STUDENT CU BAIE... am IZOLAT UN CĂMIN INTEGRAL pentru SITUAȚII DE IZOLARE... să generăm chiar și pentru cei care sunt în online un mod de viață DE A CUNOAȘTE Universitatea de Vest din Timișoara... în CONDIȚIILE DE PĂSTRARE A SIGURANȚEI  SĂNĂTĂȚII în cât mai bune CONDIȚII...etc.”  (Marilen Pirtea, Rector al Universității de Vest Timișoara, în emisiunea PROVOCĂRILE ÎNCEPUTULUI DE AN UNIVERSITAR, moderator dr. ing. Diana Andone, 7 iulie 2021)

Și acum, dacă deja sunteți pregătiți sufletește pentru orice, vă prezint și încununarea acestei intervenții televizate. Iată:

„...de la Universitatea din Bologna - anul 1080 (de fapt, 1088, dar opt ani la nivelul istoriei universale sunt doar un fleac..., n.n.) Universitatea din Paris - anul 1000 (aici nici nu mă mai bag, că sursele indică 1209, dar cred că domnul rector e mai deștept ca Enciclopedia și știe mai bine, n.n.) și așa mai departe, învățământul «față în față» a rezistat de-a lungul secolelor (!!!! n.n.).”

Sigur, domnul rector Pârțea are dreptate, m-am gândit, deoarece toată lumea știe că învățământul online în jurul anului 1000 mergea greoi ... NET-ul avea viteză mică și rețeaua cădea neîncetat... transmisiunea era anevoioasă, la lumânare, iar calitatea imaginii în globul de cristal - îndoielnică. Erau vremuri grele... și IT-iștii, săracii, plăteau impozit...  De-aia s-a și renunțat la sistemul „ibrid” și s-a optat, cu hotărâre,  pentru învățământul „față în față”!

Stimați cetățeni, dânsul este Rector al uneia dintre cele mai mari universități din România. I-am citit CV-ul. Mi-a luat ceva timp să parcurg nu numai traseul profesional fulminant al domnului Marilen ci și lista tuturor diplomelor de PARTICIPARE oriunde și oricând. Și a nenumăratelor diplome de excelență. Și cronologia studiilor „speciale” - obligatorii, pentru orice pion al tablei de șah care aspiră să devină rege, adică:

Septembrie - octombrie2012: Curs de perfecționare  „Securitate, diplomație și politică externă” - Institutul Diplomatic Român; diploma obţinută: Certificat de absolvire nr.2932/2013

Septembrie - decembrie2013: Program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Colegiul Național de Informații”, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” - Serviciul Român de Informații; diploma obţinută: Certificat de absolvire nr.1616/12.12.2013

Septembrie – decembrie 2013: Curs de perfecționare „Diplomacy & Intelligence”, Institutul Diplomatic Român

 Martie - iunie 2014: Activităţi de formare în management universitar Cursul postuniversitar „Managementul strategic al afacerilor interne” - Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național de Afaceri Interne, Diploma obţinută: Certificat de absolvire nr. 29/ 16.01.2015

Marilen Pârțea a publicat 4 cărti, în calitate de autor principal și a colaborat la încă 13. Faptul că dânsul prezintă simptome clare de analfabetism nu a avut vreo relevanță. Căci în România toată lumea scrie cărți, independent de gradul de alfabetizare, dacă se află sub protecția cui trebuie...

În final, vreau să facem doar un exercițiu, modest, de imaginație: dacă așa se exprimă Rectorul Universității de Vest... dacă atât poate el... dacă scremerea lui din laringe este la nivelul unui elev de gimnaziu dintr-o școală proastă de provincie... oare cum vorbesc studenții și absolvenții lui dom' profesor-doctor-etcaetera? 

P.S. Poate că, totuși, ar mai fi ceva de spus. Acum ne este clar de ce doamna Codruța, actual Procuror Șef European și viitor președinte al României (după cum se șoptește pe la colțuri și se spune direct pe pagina lui Mirel Palada) și-a susținut teza de doctorat (4% plagiat în aerul expirat, conform CNATDCU și plagiatoolemie mult mai mare, spre comă plagioolică, după aprecierea Asociației GRAUR, care exact pe astfel de incidente este specializată) taman la Universitatea de Vest din Timișoara?

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?