FILOZOFII LILIPUTANE ALE UNOR „SAVANTI” AI GLOBALIZARII

jkhjhjhjjj

Parcă în consens cu Elon Musk, unul dintre marii teoreticieni ai globalismului - pornind de la faptul că într-un viitor apropiat din pricina creșterii exponențiale a populație și a epuizării resurselor – omul emitea o foarte interesantă strategie pentru salvarea umanității de la inevitabila piere... Privită cu ochii rațiunii, teza lui pare nu numai bizară, ci și inacceptabilă. Savantul propunea nici mai mult, nici mai puțin decât resetarea dimensiunilor ființei umane, care, conform teoriei sale, ar fi trebui să ajungă să măsoare în înălțime circa 15 cm. Savantul nu ne dezvăluia metoda prin care ar putea coborî omul de la dimensiunile sale actuale la mărimea unui liliputan. Sunt sigur că în prezent ingineria biogenetică este capabilă de o astfel de performanță (?! n.r.). Așa că nu trebuie să punem la îndoială capacitatea tehnologiei umane de a produce în serie ființe de dimensiuni minione.

 Odată cu reducerea dimensiunii omului, se va reduce substanțial și consumul, astfel că resursele existente vor putea fi păstrate încă mult timp, iar noua civilizație va putea supraviețui încă multe milenii pe Terra, fără a fi nevoită să-și caute un habitat pe o altă planetă.

 Întrebarea pe care ne-o punem însă, e aceasta: dacă omul va ajunge la dimensiunea de 15 cm, la ce pericole se va expune?

Va mai putea el trăi în mediul înconjurător în care pisicile și câinii îl vor putea mânca dintr-o înghițitură, iar  insectele, da, insectele care acum i se par mici, vor avea dimensiuni cu adevărat amenințătoare? Sau va trebui ca savanții să micșoreze la aceeași scară și mediul înconjurător?

 Dar ce se va întâmpla cu mintea umană?

 Dacă omul va avea 15 cm înălțime ce capacitate va avea cutia sa craniană? Cât va cântări creierul său? Va avea el măcar a zecea parte din greutatea pe care o are creierul savantului ce a emis această ipoteză?

 Există mai multe răspunsuri posibile la această întrebare. Am să mă opresc doar la unul dintre ele, care sună astfel: în prezent omul nu-și folosește decât o mică parte din materia sa cenușie, prin urmare ar putea renunța la tot ce e de prisos și atunci ar trebui să descotorosească de tot ce „are în plus”, aruncând pe scara evoluției lestul peste bord...

Din punct de vedere cognitiv și ideatic, creierul lui ar trebui să aibă conștienta și strălucirea unui diamant pur.

Ce viitor strălucitor ne-așteaptă.

NICHITA  DANILOV

Featured

MÂNGÂIEREA LUI DUMNEZAU

-Mami tu l-ai văzut pe Dumnezeu?

Mihail Moldoveanu Sun, 06/09/2024 - 09:32
Tags

UMANITATEA ESTE ÎN RAZBOI

Dragi prieteni,

Spre disperarea mea, am aflat că niciunul dintre linkurile din ultimele noastre e-mailuri nu a funcționat. Au funcționat când am testat înainte de a trimite, dar odată ce transmisia de e-mail a fost oprită, serverul a funcționat defectuos și nu s-a deschis nimic.

MAXIMA DEZILUZIE...

Redirecționez mai ieri o poză apărută pe Newsfeed-ul meu pe Facebook în care apare drapelul americănos cu un text care grăiește cam așa: „în filme, ei sunt salvatorii lumii, în realitate lumea trebuie să se salveze de ei”.

DIFERENTA

Am considerat că trebuie să distribui pe cât mai multe grupuri și pagini - pe care pe unele le administrez eu și pe altele nu - acel mic flaier cu Programul în câteva puncte pe care partidul SOS România <