FICUSUL DEVENISEU MULTIPREMIANT

hhfggb

MOTTO: „Acest premiu mă onorează în mod deosebit și îl primesc în numele cetățenilor români care mi-au acordat încrederea pentru două mandate ca Președinte al României și care au demonstrat în cei 15 ani de la aderarea țării mele la Uniunea Europeană, zilnic, implicarea lor pentru unitatea și solidaritatea europeană.... (...) Salut decizia dumneavoastră de a acorda Premiul Carol al IV-lea pentru anul 2022, Președintelui Ucrainei, domnul Volodâmâr Zelenski. Poporul ucrainean, pe care Domnia sa îl reprezintă cu onoare și curaj, a devenit un simbol al luptei pentru libertate și demnitate și al dreptului popoarelor de a-și decide suveran calea de dezvoltare.” (fragment din alocuțiunea lui Klaus Johannis, susținută în cadrul ceremoniei de decernare a Premiului European Carol al IV-lea al Federației Germanilor Sudeți, 4 iunie 2022, PRESEDINCY.ro)

.....................................................................

Să recapitulăm: între 19 și 29 aprilie 2022 el și-a luat o binemeritată pauză... între 6 și 12 mai 2022 a executat somnic pufos, de voie... între 19 și 24 mai 2022, adică de joi până marți, a avut un weekend prelungit, cum stă bine la voinic.

După care, sărpraiz! șampanie! foc de artificii pe cerul patriei! președintele nostru se-apucă să bifeze la foc automat o sumedenie de evenimente publice, încât mi-e și frică să mă uit câte-a făcut Făt Frumos cel nalt-la-stat-și-absent-la-sfat în intervalul 24 mai -7 iunie! Adică, s-a opintit de nu-i adevărat! A fost întocmai ca melcul din bancul cu ardeleanul care nu reușea cu niciun chip să prindă gasteropodul cel șmecheros deoarece, tocmai când se pregătea să-l înhațe, melcul... țuști! Ei bine, și Klaus al nost’ a fost din țuști! în țuști! în ultima vreme, iar la ultimul țuști! a avut o așa detentă, de a ajuns tocmai în Hof, landul Bavaria, Republica Federală Germania, unde s-au gândit ăia că trebuie să-i mai dea un premiu.

Căci el este un ficus foarte premiat. Niciun ficus de pe planetă n-a luat atâtea premii câte a reușit să ia, fără să miște o frunză măcar, planta noastră de apartament din Cotroceni! La Aachen a primit  premiul „Carol cel Mare”, la Magdeburg i s-a înmânat premiul „Otto cel Mare”, premiul „Coudenhove-Kalergi” i s-a dat la Cotroceni, că... de! mai vine și muntele la Mahomed, nu numai Mahomed la munte... la München a fost onorat cu premiul „Franz Josef Strauss”, iar pentru „Light Unto the Nations” l-au dus, cu ciubăr cu tot, tocmai, hăăăăăt! la  Washington, în timp ce pentru  placheta „Martin Buber” a călătorit până la Kerkrade.

Observăm cu toții că pe cât e Klaus mai tăcut și mai absent, pe atât îl cocoșează ăia cu premiile. Și se pare că ficusul chiar se ia în serios.

Avându-se în vedere, însă, că „domnul Volodâmâr” a umflat Premiul Carol al IV-lea înaintea pămătufului nostru, cred că e potrivit ca la anul să-l trimitem pe pămătuf la EUROVISION. Că poate furnizează vreo surpriză!

.....................................................................

P.S. Nu vă întreb dacă știți cine-o mai îmbracă pe doamna Carmen. În această problemă nu mai e nimic de făcut... dar măcar cine-o „pieptănaseu” pe doamna la ceremonie, am putea să aflăm?

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?