"FERICITI IN ROMÂNIA": FRAUDE DIN FONDURI EUROPENE, DEFRISARI SI COLABORARE CU SECURITATEA

picture

Cum te uiți mai atent la liderii USR, cum sare puroiul din toate părțile. Imaginea de mai jos e de la o conferință de presă din noiembrie 2018 a conducerii USR:

- În stînga e Roxana Wring, președinte USR București - între timp s-a dovedit că a fost informatoare a Securității.
- În centru e Dan Barna, președintele USR - între timp s-a aflat că banii din fonduri europene pe care îi gestiona intrau în buzunarele familiei sale și a prietenilor săi.
- În dreapta e Ana Ciceală, membru în Biroul Permanent USR - între timp s-a dovedit că administrează firme care taie zeci de hectare de păduri din România și vinde alte mii de hectare.

poza

Dan Barna: fraude și conflicte de interese. Cum și-a făcut averea, potrivit RiseProject

Site-ul de investigații RiseProject a publicat o anchetă care vizează averea lui Dan Barna, ce dezvăluie că frauda și conflictele de interese i-au fost piloni. Prezidențiabilul USR-PLUS a agonisit de-a lungul anilor, dar acum?

Dan Barnă, președintele partidului care a inițiat campania ”Fără Penali” în funcții publice, este dirijorul unor scheme de fraudă complexe și conflicte de interese cu fonduri UE, potrivit RiseProject, care a scos la lumină o serie de disonanțe din cariera lui Barna.

Unul dintre ele ar fi acela că, deși susține că vrea să îi întoarcă pe români în țară, el și-a clădit parcursul profesional pe seama unora nevoiți să plece.  Site-ul de investigații susține că prezidențiabilul USR-PLUS s-a folosit de afacerile sociale derulate mai mult decât oamenii aflați în nevoie și și-a direcționat afacerile pe aceleași coodonate folosite de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea.

”Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă”

„Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire”, arată ancheta făcută de Rise.

Câteva contraste:

  • Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro
  • Prezidențiabilul vrea să-i întoarcă pe români în țară, dar și-a consolidat cariera pe seama unora nevoiți să plece
  • Opozantul și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de școală
  • Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE
  • La bilanț, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie

Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Cititi mai mult aici: ADEVĂRUL DESPRE DAN BARNA 

poza

 

O firmă condusă de USR-ista Ciceală a tăiat, din 2009 încoace, 58 de hectare de hectare de pădure. Adică aproximativ 9.000 de arbori.

Ana Maria Ciceală, membru în Biroul Permanent USR și consilier general la Primăria București e administratorul firmei Forestiera Buzău SRL. Firma, deținută în totalitate de o companie daneză, are în proprietate 1.018 hectare de pădure în comuna Siriu, județul Buzău.

poza

Firma a fost înființată în iunie 2007 și e administrată de Ana Maria Ciceală din aprilie 2008. Potrivit Direcției Control Silvic și Cinegetic din Ministerul Apelor și Pădurilor, în perioada 2009-2019, din pădurea administrată de Ciceală a fost recoltat un volum de masă lemnoasă de 29.223 metri cubi. Această înseamnă că s-au tăiat circa 9.000 de arbori, echivalentul a aproximativ 58 de hectare de pădure. Într-un singur an, 2013, din pădurea Forestierei Buzău SRL s-au tăiat echivalentul a 10 hectare de pădure (5.492 metri cubi masă lemnoasă).
Forestiera Buzău SRL nu e atestată pentru exploatare forestieră, așa că Ana Maria Ciceală a angajat alte societăți comerciale pentru a tăia arborii din pădurea pe care o administrează.

În iunie 2019, GIP dezvăluia faptul că Ana Maria Ciceală e administratorul unei alte firme cu capital integral danez, Juel Nielsen Forest & Agriculture Investments SRL, care a intermediat vânzarea a 11.000 de hecatare de păduri din România pentru exploatare forestieră.

Cu asta se ocupă liderul USR Ciceală: conduce firme străine care taie zeci de hectare de păduri din România și vinde alte mii de hectare.

N-ar fi o chiar așa de mare problemă, sunt destui oameni în România care se îmbogățesc din tăierile de păduri. Numai că Ana Maria Ciceală e politician și lider USR. Mai mult, într-o culme a ipocriziei tipic USR-iste, Ciceală pozează într-o vajnică apărătoare a arborilor din București și a pădurilor României.

Politiciana Ciceală cere „măsuri urgente pentru arborii din București” și „oprirea distrugerii arborilor din parcuri”, anunță că vrea să construiască „păduri urbane care vor deveni plămâni verzi ai orașului”, spune că „este dureros că în loc să plantăm arbori pentru viața noastră, cei sănătoși sunt tăiați”.
Afacerista Ciceală taie mii de arbori și intermediază vânzarea a zeci de mii de hectare de păduri pentru exploatare forestieră.

Documentele care stau la baza acestei investigații (declarațiile de avere și de interese ale Anei Ciceală și răspunsul Direcției Control Silvic și Cinegetic din Ministerul Apelor și Pădurilor la cererea noastră de informații de interes public) se găsesc la adresa http://www.grupul.ro/usr-ista-ciceala-taie-mii-de-arbori/
Mugur Ciuvică, Grupul de Investigatii Politice

 

Roxana Wring, fost preşedinte al USR Bucureşti, a anunţat pe Facebook că a decis să demisioneze din USR după ce a fost acuzată că a colaborat cu Securitatea


Ne-am luat cu Petrov și era cât pe ce să uităm de Roxana Wring, un alt politician a cărui verificare am cerut-o la CNSAS. Ce să vezi? În 17 septembrie 2019, la câteva ore după ce CNSAS a anunțat că a preluat de la SRI alte câteva mii de dosare și microfilme ale fostei Securități, Wring și-a surprins colegii demisionând din funcția de șef al USR București și renunțând la candidatura pentru Primăria Capitalei.

poza

La solicitarea GIP, CNSAS a stabilit că Roxana Wring, președinta USR București și consilier general la Primăria Capitalei, a colaborat cu Securitatea ca poliție politică.

În mai 2019, am dezvăluit că CV-ul oficial al Roxanei Wring începe în 1988, când aceasta avea 33 de ani și se mutase în străinătate. Din CV-ul șefei USR lipsea perioada în care fusese ghid la ONT, adică angajata firmei de stat care se ocupa de relația cu turiștii străini. Ca urmare, am solicitat CNSAS să verifice dacă Roxana Wring a colaborat cu Securitatea.

A colaborat. #oamaninoiinpolitica #uniuneasalvatiromania #rezist

Șefa USR București, Roxana Wring, e o veche colaboratoare a Elenei Udrea. În 2012, pe când Udrea era președintele PDL București, Wring a făcut parte (alături de Turcescu și Videanu) din echipa care a desemnat persoana care a ocupat primul loc pe lista PDL pentru Consiliul General

De ce CV-ul oficial al președintei USR București începe în 1988, când aceasta avea 33 de ani și se mutase în străinătate? GIP a solicitat CNSAS să verifice dacă Roxana Wring a colaborat cu Securitatea

Mugur Ciuvică

Roxana Wring a demisionat din USR, după ce CNSAS a cerut instanței să stabilească dacă a colaborat cu Securitatea
Citeşte întreaga ştire: Roxana Wring a demisionat din USR, după ce CNSAS a cerut instanței să stabilească dacă a colaborat cu Securitatea

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?