„FATA MAMII, CE-AI VREA TU? FOTBALIST AS VREA MAMICO, NU, NU, MAMICO NU!”

gsgsff

Intenționat m-am abținut până acum să scriu ceva – mai ales critic – despre mazetele noastre care își spun cu emfază „naționala” sau și mai execrabil, dar adevărat, „naționala lui Iordănescu”. A clanului Iordănescu. Tatăl și Fiul – „Father Puiu&Son”. Să nu vă așteptați acum să analizez eu partida de aseară, sau altele de mai înainte, sau de anțărț, că nu o s-o fac. Nu mă bag unde nu e strict specialitatea mea. Sunt un microbist amator, nu merg la meciuri, dar mă uit câteodată la Tv când joacă naționala. Doar atunci, dar nu întotdeauna. Am un principiu pe care îl consider sănătos pentru psihicul meu. Unde „feng-shui-ul” îmi trage câte o labă peste ochi, evit să stau în fața lui. Ca și la Propaganda politică, fotbalul de azi a devenit de multă vreme o șușanea politică, o mafie controlată politic. Începând cu cele două mazete de la Federație – Burleanu și Stoichiță – care sunt de fapt interfața epocii băsiste, cu Ponta Pisicul aprod și premier.

Victoraș, cu mâna sa tremurândă de onanism euro-atlantic l-a impus pe Burleanu la Federație, forțând alegeri „libere” dar șantajând cu pârnaia patroni și președinți de cluburi puternice din Liga I, contra varianta cu priponul. Au votat Burleanu la comandă, dar la frână tot au ajuns. C-așa-i în... fotbal.

Burleanu n-a jucat niciodată măcar o miuță în fața blocului pe alee cu copiii din scară, n-a dat niciodată cu capul sau cu latul într-o minge la „Tenis cu piciorul”, ba chiar cu mutra aia de „telectual” dus de golani la curve ca să-l dezvirgineze, nu a știut multă vreme cum este să stai capră. I-a arătat Ponta, iar mai apoi generalii SRI care l-au racolat ca să mai aibă o sursă de bani negri pentru amante...

Burleanu a fost de fapt pus șef la Mafie, la acea mafie care există în fotbal pe tot globul, dar la noi, ea are conexiuni și rădăcini adânci, bine înfipte.

La fotbal – dar și în alte sporturi  - se învârt zeci, sute de milioane de euro, pentru că fotbalul este și va rămâne un fenomen mondial. Burlanu este economist, cică de meserie, el nu are treabă cu problemele cu adevărat reale cu care se confruntă fotbalul, iar de asta îl are „de-a dreapta lui” pe Stoichiță, un dulap buhăit de alcool, cu cearcănele mari cât balconul de unde a vorbit Ceaușescu ultima dată...

Stoichiță a fost pe vremea bunicilor fotbalist la Steaua glorioasă, alături de ceilalți care au adus Cupa Campionilor Europeni în biroul familiei Ceaușescu, dar se vede de la o poștă cu ProdancaStoichiță s-a făcut politruc mafiot profitor, după ce a agățat ghetele în grindă și a ajuns „Director Tehnic” la Federație, de parcă ar fi fost cine știe ce mare sculă de fotbalist precum alți jucători valoroși care ne-au făcut să fim cunoscuți mondial în jocul cu bășica...

Chipurile Stoichiță ar fi un mare strateg, un guru al cunoașterii valorilor fotbalistice și pe mâna lui care semnează ce interese are #Colectivul, Burleanu jonglează în acte milioanele de euro. De aici se înfruptă mulți, de la capii politici actuali aflați vremelnic la guvernare și până la câțiva bactani din SRI, sau chiar oligarhi locali ai presei mercenare scrise și video. Ăștia au legături ascunse, iar fotbaliștii aleși pe interes de patronii de club precum Jiji Guralivul, sau ăi de la Cluj, de la Craiova. Acolo, la cluburi, li s-a barat calea hotărât unor foste glorii românești precum Hagi, Popescu, Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Ionuț Lupescu, etc

Ăștia au altă mentalitate, au fost crescuți să joace la Națională cu inima în primul rând, nu cu gândul la buzunar. Ei, – dacă ar fi – nu ar avea alte gânduri decât să ridice „pe bune” valoarea fotbalului românesc, ar numi doar oameni de teapa lor în conducerea Federației, a Ligii profesioniste, ar echilibra bugetele cluburilor, dar al selecta doar valori autentice care ar fi în formă și nu doar catastrofe pline de țâfnă și copchilandri cu caș de oaie la colțul gurii, precum actualii golănași fătălăi care sunt aduși după voința unor impresari influenți sau a patronilor ce vor să le crească cota sclaveților din cușca proprie.

Când Iordănescu II a fost „împins” pe scări de la FCSB – exact la timp ca să-i ia locul lui Șumudică la CFR Cluj – am bănuit că va urma o moșmandă. În ciuda aparențelor, între familia Iordănescu Tatăl&Fiul există legături subterane cu oierul din Pipera. Sunt fire invizibile, cu care sunt legați și Meme Stoica de Tata Puiu. Planul a fost declanșat cu acordul lui Stoichiță și Burleanu, când se căuta un plan de rezervă pentru ușurarea plecării „cu delicatețe” al finului lui Jiji – sclifositul și înfumuratul fără studii: Rădoi – care a fost un alt membru pe post de Servant 1 la TUN, adus de Mafia lui Burleanu.

Sunt două chestii când se caută un antrenor la Națională: să fie „de-al casei” – gen Rădoi, adică să împartă parandărătul cu capii Burleanu și Stoichiță, care la rândul lor îl împrăștie conform tabelului, sau să fi fost un Boloni, „un scârțar” avar, ce nu ar fi fost dispus să lase mafiei măcar un cent de sămânță din contractul negociat „la sânge”.

Mai jos, se caută oameni „de încredere” și cel care va fi ales antrenorul agreat de clan. Maseorul, medicul preparator, bucătarul echipei, etc  Toți sunt o echipă angajată „politic”, ca la ANAF sau la Spitalul Colțea. Au salarii de CEO în domeniul IT, dar fiecare trebuie să cotizeze suma stabilită, „să meargă închis” la prime fictive pe care Burleanu le dă regulat cu mărinimie, că doar are balta pește. Burleanu a corespuns și încă el corespunde, el este „omul de echilibru”, este mereu lăudat și adulat de redacțiile de știri ale televiziunilor ce mușcă din dreptul de transmisie, el este ținut în lumina reflectoarelor de aceste jigodii mercenare.

Urmează LOTUL. Ei, bine, suntem și sunteți proști de-a binelea dacă veți crede măcar o singură secundă că sunt selecționați cei mai talentați și cei mai în formă fotbaliatori împrăștiați pe Terra. Hoha! Este un lot atent selecționat, cu băiți unul și unul, „de treabă”, care sunt bine crescuți de la juniorat și mai apoi în naționalele „under 21, under 19” etc, ca să afle „cum merge treaba” și care sunt raporturile față de „Mister”, sau de „domnul Impresar”... „Bă  ești nebun?” Ar întreba Celentano...

Acolo – veniți la Lot, fiecare trebuie să-și țină gura bine închisă la ceea ce știe și ceea ce vede. „Mergi închis”este sloganul valabil.

Îți dai seama de caracterele lor infecte, de tupeul și superficialitatea vecină cu nesimțirea când te uiți la „vedete” ca al de Pușcaș –anonimul care ÎȘI ASUMĂ el să bată penalty - deși are un psihic labil, care bate cu latul o pasă la portar după ce s-a uitat la minge cu ura cu care se uită Johannis la români... A ratat într-un moment crucial? Ei și ce? „Mister Iordănescu” tot are încredere în ei, în Pușcaș 5 și în Chiricheș, altă mazetă deja expirată, dar care „încă mai are multe de spus, trebuie să aveți încredere în el, vă zic io, marele antrenor Iordănescu Edi, progenitura lui Tata Puiu!”

Burleanu a avut misiunea clară de a face ca milioanele de euro să fie extrase cu artă și știință din fondurile Federației astfel încât nimeni să nu miroase a usturoi, deși mănâncă leguma asta și la ceaiul verde de dimineața.

Atâtea milioane de suporteri își pun prostește inima în palmă și patima lor contribuie la un PR bine țintit și extrem de manipulator, ca de exemplu la Prima Tv, ce a pus acum pentru 4 ani gheara pe o felie zdravănă de cașcaval, dar și DIGI, ProTv, Antena 1. Când aud sloganuri ridicole rostite galactic de Bebe Cotimanis, sau de „o altă voce” ale televiziunilor interesate, mă cutremur când văd cât de idioți ne consideră. Deși au rahat de om pe față, ei vopsesc și fardează peste murdărie aceste scursuri jalnice cu care amăgesc de două decenii populația microbistă a țării, amânând la infinit o revenire – dacă nu în elita fotbalului european, măcar în Campionatul regulat al continentului.

Oameni buni, până ce Mulțimea spectatorilor nu va da de pământ cu jivinele aflate în conducerea Federației și a Ligii profesioniste – chiar prin forță – nu sunt șanse nici minime să mai mergem cu sufletul la meciurile Naționalei! Mafia aranjează din timp candidaturile, le asigură calea liberă, iar televiziunile trâmbițează fel de fel de dulcegării menite să liniștească prostimea. Jos cu ei!

GABRIEL MIHAILA

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?