FARA „CHILOTI” PE GURA, ORBAN A SFIDAT ORDONANTELE SALE DE GUVERN

SGHDHFGG

Niciodată-niciodată nu va mai fi la fel de grozav pentru guvernul lui Orban-cel-Bun... de aceea „vremea pandemiei” va rămâne pentru posteritate ca o clipă de grație a guvernării liberale! Păi, când îi va mai fi dat lui Ludovic Întâiul să strunească poporul prin ordonanțe militare explicate pe larg în limbajul semnelor, limbaj chiar mai ușor de urmărit decât discursul patetic al lui Marcel Vela, coborât direct din TOP SECRET? Când va mai putea el să dea milițianului de proximitate puterea de a amenda femeia cu basma și gumari care-și urmărește pe uliță scroafa scăpată din coteț? Și asta pentru că nu și-a completat corect declarația cu o informare completă asupra împrejurării în care a evadat scroafa? Când va mai putea Ludovic cel Bun să se izoleze în vila LAC 1, cugetând asupra vremelniciei guvernării pe pământ, între două binecuvântate soileli de voie pentru ca apoi să se strâmbe de râs scriind la viitoarea ordonanță militară, cu mai multe și mai fanteziste interdicții pentru vulg? Când îi va mai gâdila ...orgoliul(?) Violeta Vijulie cu următoarele vorbe, pornite din ficat:

„Nu cunosc vreun om, orice meserie sau ocupație ar avea, care să fi umblat mai mult această țară și să fi dat mâna (mai nou, cotul) cu mai mulți oameni decât Ludovic Orban. Acesta este secretul care îl face cel mai bun premier pe care l-a avut România după 89 (sic!) și unul care se înscrie cu mândrie în frumoasa linie a premierilor liberali de la Brătieni încoace. Partidul Naţional Liberal este privilegiat cu un astfel de lider! La mulți ani, domnule președinte Ludovic Orban!” (Violeta Vijulie, pe pagina ei de FACEBOOK, 25 mai 2020)

Ei, cred și eu! Nimeni n-a dat „cu cotul” mai bine decât Ludovicul nostru aflat „în frumoasa linie a premierilor liberali de la Brătieni încoace”, e evident! Dar cu toate că Viole(n)ta s-a scremut să scrie aceste sensibile și sincere rânduri, recunoștința e o floare rară... premierul n-a invitat-o la ziua lui! Așa cred, căci de la aniversarea lui istorică este fotografia care a ajuns, fără milă, aș spune, pe NET, din intimitatea biroului său de premier. Se spune că Ionel Dancă ar fi făcut instantaneul și apoi, exact așa cum soțul își face „selfie” cu amanta, în intimitate și „din greșeală”, în loc să-i trimită acesteia poză ca „suvenir de amintire”, greșește „andrisantul” și i-o trimite nevestei, idem și la fel Ionel Dancă al nostʹ a postat-o unde nu trebuie, de-a văzut-o tot poporul!

Așadar, ce-avem noi aici, în poză: avem una bucată premier liberal sărbătorit și destins, răsturnat în fotoliu, fără mască, dar cu țigara-ntre degete și cu paharul de bere (că, după cum arată... e bere, nu șampanie... șampania, din câte știm, nu se dă la sticlă verde de jumaʹ de litru), stând la o distanță ilegal de intimă de vicepremierul României, Raluca Turcan, cea care-și poartă masca sub bărbie. Grimasa de pe fața Ralucăi arată că dânsa regretă din suflet că nu și-a pus viziera și costumul de cosmonaut... și precaută, văzând că se fac fotografii, Turcan bea o apă lungă sau plată, cred... În acest timp, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri încearcă o tărie... iar după cât de mânzește râde, cred că deja a băut suficient... Ministrul de Externe, cel cu pantofiorii oribili, tot tărie bea, dar paharul său e în stânga, pe măsuță, lângă masca aburindă, aruncată pe telefonul fix... ei, care mască... aia, dragă, de la precedenta declarație de presă când a ținut-o lipită de gură, neabătut... Ministrul Aurescu a lăsat paharul, pentru ca să nu-l deranjeze cât trage din trabuc și, la fel ca personajul în curul gol, dar cu papion, care intră nestingherit într-un club unde „ținuta este obligatorie”, dânsul poartă mănuși de cauciuc, ca să respecte condițiile obligatorii de protecție împotriva COVIDULUI CEL RĂU, în timp ce se-nghesuie în ministrul Virgil Popescu! După forma paharului, ministrul TranSporturilor, Lucian Bode, bea vin sau șampanie, sau așa ceva... mă rog, ce s-a găsit prin preajmă. Vecinul lui Bode nu se vede, dar, după lungimea pantofilor, pare să fie ministrul Predoiu. Totuși nu pot băga mâna-n foc... și ministrul de Interne , Marcel Vela, poartă un număr uriaș la pantofi, cam cât Codruța Koveși. Știu însă sigur că nu sunt pantofii doamnei Violeta Alexandru... Oamenii au mâncat, farfuriile cu resturi au rămas pe masă, că de! poate le strânge femeia de serviciu dacă n-au dat-o afară, ca să facă economie... Deși în aceste condiții de grijă maximă pentru banul public și cu restrângeri de personal, mi-e teamă că doamna vicepremier Turcan a fost de serviciu la spălat vase iar domnul ministru Virgil Popescu a dat cu aspiratorul, după...

Pe mochetă, ca o tenie uriașă, vedem cablul prelungitorului electric, în care mulți miniștri s-or fi încurcat până acum... iar pe raftul din spatele grupului de miniștri zace, sedusă și abandonată, o sticlă...

Așa arată biroul premierului. Acum imaginați-vă cum arăta, în plină izolare, vila LAC 1.

Întrebat despre fotografia cu pricina, Ludovic cel Bun a răspuns întâi cam ca doamna Udrea, după discuția „sub acoperire”, cu Robert Turcescu „Mmmmm... nu știu... nu știu despre ce e vorba... eu am fost în weekend...” Iată:

„Nu știu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acum m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureș și la Maramureș, habar n-am. Știu eu în ce poză apar? Și ce să fac? Asta e! Dacă e o poză, e o poză” (declarație pentru MEDIAFAX.ro, 29 mai 2020)

După ce-a văzut fotografia și-a amintit însă busc despre ce era vorba și a zis, relaxat:

„Era ziua mea. Dacă am greșit, plătesc amenda. Greșeala e umană.”

Care dintre amenzi, dragă? Aceea pentru că ai adus băuturi alcoolice în sediul Guvernului și ai băut cot la cot cu miniștrii? Aceea că ai fumat acolo unde nu se fumează? Aceea că n-ai păstrat „distanța” din nenorocitele tale de ordonanțe militare? Aceea că n-aveați niciunul masca pe mufă? Aceea că v-ați aruncat „chiloții pentru gură”, neglijent, pe masă? Cred că trebuie să-i spui lui Vela să prevadă în ordonanțe și o amendă de contravenții mici, cumulate, pentru premieri galactici!

Să ai, popor, poza aceasta sub ochi, atunci când vei merge cu ruleta la plajă, ca să măsori corect distanța legală dintre cearceafuri, așa cum îți impune Ludovic cel Bun prin ultima lui Hotărâre de Guvern:

„În Hotărârea de Guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri. Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, ca oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul, cu câte 8 - 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful (...) O să facem corectura...cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone să vină cu cearşaf, cu prosop” (declarație Ludovic Orban, publicată în ZIARUL FINANCIAR, pe 30 mai 2020)

Nimic nu v-aș spune... nimic, cetățeni, despre aniversările impostorilor și ipocriților ăstora care vă conduc și vă bagă interdicții la foc automat, pentru că și eu cred că e firesc ca oamenii să-și aniverseze zilele de naștere, indiferent dacă „pică” în pandemie sau nu... Dar nu pot să uit că România este țara aceea în care televiziunile infectate de covizi guvernamentali îmi prezintă înmormântarea unui copil numărând rudele, ilegal de multe, din spatele micului sicriu, filmând la „așa nu!” fețele îndurerate și lipsite în mod reprobabil, de masca obligatorie, iar știristele contactează „oamenii legii” pentru ca să afle ce măsuri s-au luat împotriva contravenienților... unde slujbele religioase sunt „vânate” și demascate pentru încălcarea distanței legale... și unde în tradiționala poză de la nuntă trebuie musai să porți budigăii pe față, ca să fii regulamentar...

În timp ce toți aceia care v-au vârât pe gât regulile astea umilitoare, nu numai că nu le respectă, dar râd cu lacrimi de voi, cei care vă „conformați voluntar” cumpărând măști și termoscanere, nerăbdători să îngrășați afacerile unora pe care nici măcar nu-i știți, deoarece nu sunt niște barosani, ci niște găinari al căror timp a venit, în sfârșit, odată cu pandemia! Iar la final de comedie trimit potera să prindă maeștrii grătarului, adică pe-acei cetățeni periculoși înarmați cu fleici și mititei, de prin pădurile patriei!

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?