FALSE PROTESTE ORGANIZATE DE PUPATORII SECURISTI, ÎMPOTRIVA ACESTORA!

ghsdgfdfc

MOTTO: „Chiar suntem pregătiți să predăm viețile copiilor noștri fără niciun pic de luptă, doar cu speranța că o să fie fericiți în altă țară când vor ajunge la 18 ani? Refuz să capitulez așa, pentru că asta mai mult mi-ar face rău. Așa că sâmbătă de la ora 18 mă duc și eu în Piața Victoriei alături de toți cei care mai gândesc ca mine și cu care mai am niște aspirații de împărțit. Și am să mă duc până când o să renunțe ăștia la legile supravegherii naționale.” (Tudor Chirilă,  pe blogul personal, 9 iunie 2022)

.....................................................................

Hai, măi Chirilă... hai, măi „reper moral” (citat din Crin Antonescu)... hai, măi băiete, că nu-i chiar așa de rău... Eu nu înțeleg de ce te plângi? Doar tu, veșnicul adolescent de aproape 50 de ani,  poți să spui acum, exact ca Bacovia: „Mi-am îndeplinit toate/profeţiile politice/ sunt fericit!”. Și eu nu înțeleg - în aceste condiții de împlinire generală a dorințelor tale politice - de ce simți, totuși, pătrunderea dureroasă a unui morcov în cur, cu o mulțime de frunze rămase pe dinafară și care amenință că ar vrea și dânsele să intre. Și, pentru ce să simți  în dos o asemenea carotă agresivă și inevitabilă, când toate s-au  împletit potrivit aspirațiilor tale?  Ai făcut propagandă în draci, de când ți-a intrat activismul civic în vene și uite că ai reușit: Klaus s-a ales de două ori... Nicușor Dan s-a ales... Clotilde s-a ales... Dragnea a mers la pușcărie... forțele binelui PNL+USR s-au unit și au dat un guvern... pardon, două guverne!!! de-a stat mâța-n coadă... ai purtat mască și ai stat în casă (artistul din tine s-a simțit cu acel prilej dator să zămislească - doar în societatea young&beautiful progresistă și bărbații nasc uneori, nu-i așa? - și-un cântec pe tema asta, despre cum să arătăm că ne pasă și, mai ales, să nu zădărnicim...).

Deci, ție toate ți-au mers de minune. Până acum, însă, atent la toate aceste realizări de excepție, se pare că n-ai avut timp să vezi coada de mătură a SRI-ului vârâtă-n Justiția întinsă lasciv pe podele, deși jocul erotic se petrecea în Statul de Drept din România, de multă vreme. Și n-ai observat nici micul stat securistoid, cum s-a născut el prematur din această acuplare perversă, deși dânsul orăcăia nepotolit și veșnic flămând, cu forța unei orchestre de alămuri pe scena unui Cămin Cultural.

Păi bine, dragă, și se poate să te smiorcăi acum, clamând o așa dezamăgire gigantică? Pen’ ce, te-ntreb, pen’ cePen’ ce Klaus nu mai e „minunea din noiembrie”? Ci este pur și simplu ceea ce ai scris mai jos:  

„...Președintele în exercițiu al României care a fost votat de un număr mare de români ca alternativă la PSD și pentru că și-a construit discursul electoral pe critica constantă a PSD, s-a dovedit un ticălos fără scrupule care nu a avut niciun fel de problemă să gireze refacerea USL și să instaleze din partea PNL premieri marionete, cozi de topor, dispensabili când și-au îndeplinit misiunea.” (Tudor Chirilă,  pe blogul personal, 9 iunie 2022)

Și, moț peste această dezamăgire a lui Chirilă, vine și „capturarea statului român”, semnalată de către COMUNITATEA DECLIC... Aha, COMUNITATEA DECLIC nu-i formată cumva din niște băieți și fete cu ghiozdănele pe umeri care găsiseră în Anna Birchall, steaua justiției românești, în sfârșit, un pertinent partener de discuție pentru desființarea rapidă a SIIJ? Nu sunt ei cei care scriau pe platforma lor, pe 11 noiembrie 2020: „Am reușit să convingem UE! Vești bune! Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns la o înțelegere cu privire la blocarea acordării fondurilor europene pentru țările care încalcă statul de drept. Este un pas important pentru respectarea justiției și a drepturilor omului în toate țările membre UE, iar noi am contribuit la asta. Împreună cu activiștii din Polonia și Ungaria am publicat o machetă în ziarul internațional POLITICO și le-am cerut oficialilor europeni să țină cont de vocea cetățenilor, nu de presiunea venită din partea guvernelor din est.” Ca să vezi ce băieți buni... împreună cu colegii din Ungaria și Polonia... păi, eu zic că nu despre blocarea fondurilor europene pentru Luxemburg era vorba în demersul lor, ci mai curând, despre lăsarea în pielea goală a unor țări mai din estul Europei.

Mă întreb... oare cum de i-a apucat brusc antisecurismul pe toți Mălin-Boții, Tapalagii, CETEPE-ii, activiștii serioși din DECLIC și CORUPȚIA UCIDE, plus activiștii cu ghiozdănele și trotinete din alte 43 de OENGE-uri de care ați auzit la mai toate manifestațiile și paradele „puse cu mâna” în Piața Victoriei și în alte piețe? Cum de abia acum se-ngrijorează toți că „Instituția Ochiul și Timpanul” ar putea deveni un moștrofonț în mâna eternului Klaus (pe care Chirilă l-a ales de două ori), în loc să fie, așa cum s-ar cuveni, un pichiponț și-un fârlifus care să mai „scurgă” pe la G4 MEDIA, prin „avertizorii de integritate”, câte-o informație esențială? (pentru necunoscători: „Un moștrofonț este un pichiponț mai mic decât un fârlifus, pichiponțul este un fârlifus mai mare decât un moștrofonț iar fârlifusul este un moștrofonț mai mic decât un pichiponț” potrivit lui Dumitru Toma, cel care le-a dat substanță în cartea TREI ZILE ANAPODA, 1988 ).

E sâmbătă, 11 iunie 2022, orele 18 trecute fix... căutând protestul lui Chirilă, fac un efort și mă uit la știri: „o locomotivă a luat foc din mers”... „un bărbat s-a înecat în râul Dâmbovița”... „razie cu polițiști și câini la concertul lui Salam”... „ginerele lui Băsescu a fost prins beat la volan”... „noii membri CCR au depus jurământul”... „președintele Putin își face un alt G8”. Protestul împotriva legilor siguranței statului, promovat de Chirilă și de încă 45 de OENGE-uri, care mai de care mai făloase, nu există printre știri. Și nu există deoarece abia de s-au strâns 50 de oameni... Întreb: bine, măi Chirilă, tu chiar nu vezi că pentru cât ești de deștept pari totuși un mare prostovan? Păi te miri tu că au ieșit în ianuarie 2017 SUTE DE MII DE OAMENI „spontan” împotriva lui Dragnea și că acum abia de s-au strâns 50? Cum măi, oare ție nu ți-e clar că exact cine i-a scos atunci pe ăia mulți n-are niciun chef astăzi să-i vadă în stradă, protestând alături de tine?

Sau... nu cumva ți-ai închipuit că atunci, în 2017, farmecul tău personal, aplombul lui Angi Șerban, neînfricarea CEO-ului de la Raiffaisen Bank, girafa lui Mihai Șora, bosumflarea filosofică a lui Liiceanu și înaltele idealuri ale lui Florin Bădiță au însuflețit masele, iar nu eforturile concentrate ale unor băieți cu ochi albaștri trudind cot la cot cu „societatea civilă” și mai mult, ÎN societatea civilă, dar de-a căror existență tu abia acum te-ai prins?

.....................................................................

P.S. Până la final, au fost vreo 300 de oameni la protest... Restul erau la club, la terase, în Centrul Vechi, etc

LUMINITA  ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags