EXC(R)EL(M)ENTA SA, DOMNUL KLAUS

hdgfdgh

Nu e prima oară când se întâmplă asta: Excelența Sa Domnul Klaus, transmite un mesaj corect pe Rețea, însă publicul comentator pur și simplu îl spulberă pe Excelența Sa Domnul Klaus.

În speța cea mai recentă, Excelența Sa Domnul Klaus îl felicită pe David Popovici pentru fenomenala sa performanță sportivă, dar la acest mesaj pe cât de necesar, pe atât de banal. Excelența Sa Domnul Klaus are parte de un feedback catastrofal.

Întâi ar trebui spus că nu Excelența Sa Domnul Klaus își scrie postările de pe Facebook. Asta merită să rețină toți cei care îi transmit pe Facebppk Excelenței Sale Domnul Klaus mesaje calde din gama „arzăte-ar focu'”.

Pe lângă programul de lucru extrem de încărcat al Excelenței Sale Domnul Klaus, Excelența Sa Domnul Klaus ne survolează de la o altitudine mult prea rarefiată, deci nu se cade să scrie el. Adică se cade - tip praf și pulbere - dar despre asta nițel mai la vale.

Nescriind Excelența Sa Domnul Klaus, cred că Excelența Sa Domnul Klaus nici nu citește ce se scrie despre Excelența Sa Domnul Klaus. Excelența Sa Domnul Klaus se protejează. Excelenței Sale Domnul Klaus i se face o sinteză, uneori, în care este informat că sunt și unele critici, însă i s-a spus din timp că „dujmanii” au troli plătiți să-l hărțuiască. Și Excelența Sa Domnul Klaus a crezut.

Iar la un anumit moment, o persoană bine a avut curajul să-i spună Excelenței Sale Domnul Klaus, chiar că masele au nevoie de supape pentru diminuarea presiunii, deci și cei - foarte puțini!!! - care îl înjură fără să fie plătiți de „dujmani”, au un rol pozitiiiv pentru sănătatea atmosferei din societate. Excelența Sa Domnul Klaus a crezut și asta, ba i-a plăcut să o și rețină, deci a discutat pe aceasta temă de psihologie și cu Doamna Carmen.

Însă pentru Excelența Sa Domnul Klaus cred că aceste aspecte sunt minore. Pentru Excelența Sa Domnul Klaus, majore sunt scaunele de piele încălzită ale limuzinei, liniștea și siguranța din spațiile locative furnizate de instituțiile specializate, frühstück-ul, calapodul pantofului hand made, adrenalina lină generată de drumețiile montane și mai ales perspectiva luminoasă a prelungirii pe vătrai a acestui trai până la încheierea afacerilor pe lumea asta, foarte obositoare și stresantă, mai ales la București. Unde nu e nici pe departe cum e la noi, la Sibiu.

Ei bine, cei neplătiți să-l antipatizeze pe Excelență - foarte puțini, Excelență!!! - încă nu prea pricep care e, de fapt, valoarea de întrebuințare a Excelenței. Și nici nu mai prea înghit serenitatea trufașă cu care Excelența ține cu tot dinadinsul să vedem toți că nu face absolut nimic, într-un mod fastuos spre somptuos. Nu-i exclus ca în acest moment procentele REALE de neîncredere (cu potențial exploziv) din dreptul Excelenței sale Domnul Klaus să fie aproximativ egale cu ale lui Ceaușescu în '89. Iar asta nu e bine deloc.

Astfel de somptuoși eșuați se preschimbă în praf si pulbere, ceea ce e irelevant pentru somptuos, însă e foarte grav pentru statul pe care îl reprezintă. Căci statul însuși se sfărâmă odată cu somptuosul. De pildă, România nu mai prea pare a fi un stat, de care am mai avea uneori nevoie cu toții.

Un stat de care inclusiv Excelența sa domnul Klaus va mai avea sigur nevoie, măcar pentru ca acel stat să-i suporte financiar toate bine meritatele beneficii viagere. Ce-i drept, din păcate, pielea canapelelor automobilului post-mandat nu va mai fi chiar de aceeași calitate cu cea în uz.

SORIN FAUR

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Featured