ESENTA DE VIATA

DHFDG

Trăim vremuri de totală profanare a esenței umanității, a creației divine. Ideologiile au confiscat și maculat dimensiunea morală și poruncile care mai țineau lumea în băierile ei: ”să nu furi, să nu ucizi, să nu...”

Iubirea de aproapele s-a înlocuit cu ura față de aproapele și cu iubirea de arginți. Ea demolează valorile pe care s-a înălțat umanitatea.

Copii care-și sacrifică părinții, în numele unor rătăciri fără identitate, închinați la altarul globalismului și al corectitudinii politice.

Părinți care-și predau copiii Sodomei și Gomorei acestui timp! Mă uit consternată la colegi de presă care și-au făcut icoane din politicieni! Acum, când orice graniță între stânga și dreapta s-a șters! Ceva s-a rupt în dăinuirea lăsată de Bunul Dumnezeu în Împărăția Sa! I-am lăsat cale liberă celui rău! Ne-am predat ideologiilor!

Să-ți iubești țara, un mare pericol! Să-ți faci meseria, la fel! Politica ideologiilor a mânjit tot! Să fii medic acum și să nu asculți ordinele politicienilor, la fel! Să iubești și să vorbești corect limba română? Ești anatemizat de toți adepții lui ”decât ora doisprezece”!

Am fost educată de părinții și dascălii mei în respectul valorilor acestui neam. Șapte strămoși ai mei și ai soțului meu sunt în altarul Catedralei Neamului. De cincizeci de ani, prin meseria de jurnalist, am încercat să mă ridic la înălțimea lor! Prin cenzurile comuniste și postcomuniste! Pe contrasens! Lumea de astăzi nu este lumea mea! Trăim, cum spunea Vintilă Horia, „un proces de diabolizare a politicii”, când „totul este umilit prin politică.”

Suntem ținte mortale pentru cei ce n-au alt scop decât degradarea omului și a Creatorului Său. Și a legăturii dintre om și Creator. Cu orice risc, până-n ultima clipă a vieții mele mă va călăuzi îndemnul părintelui Cleopa, din acel iunie 1998, când ne-a binecuvântat pe mama și pe mine, în chilia sa de la Sihăstria: „Rugăciunea este coroana faptelor bune. Întreaga viață, omul creștin urcă treptele coroanei, până în fața lui Dumnezeu.”

MARILENA ROTARU

Featured