DUHORI ROMÂNESTI CU IZ DE GUADELUPE

hdhgffg

MOTTO: „Cel mai verde sector al Bucureștiului, sectorul cel mai bogat, locul unde sunt parcurile și ambasadele străine, Sectorul 1, este acoperit de munți de gunoi. Primăria care are peste 300 de milioane de euro de cheltuit, are o problemă cu Romprest, firma care face curățenia în sector.” (ALEPH NEWS.ro)

.....................................................................

Dumnezeu nu bate cu parul, cetățeni! Numai Ludovic cel Bun își sfătuia colegii de partid să-i ciomăgească pe pesediști, pe unde-i prind... dar Dumnezeu, nu, nu... În bunătatea lui, dacă vrea să le tragă una peste bot ălora cu ciomagul sau colegilor lor de coaliție, El folosește metode mai subtile.

Așadar... prin iunie 2018, o actriță dintre-acelea care de obicei se numesc Oana Pellea, dar care atunci, întâmplător, era Natalie Ester, căci și dânsa dorea să se remarce în ochii publicului pentru civismul său exacerbat, a reușit o secvență dramatică de excepție în timp ce strângea PET-urile și materialele de campanie rămase în Piața Victoriei în urma mitingului CIUMEI ROȘII...

 Nimeni nu știe, prieteni, ce sensibilitate enormă zace-n sufletul unei actrițe care dorește să fie și ea populară precum Oana Pellea, Tudor Chirilă și Marius Manole, în timp ce publicul nesimțitor și gazetele neatente tot pe ăia îi scot în față...

Deci: avem o frustrare... cum procedăm? Păi, ieșim la strâns gunoaie și tragem un bocet filmat cum numai la marile tragediene ale lumii s-a mai văzut. Dintr-o dată, toată presa aflată „pe loc repaus” se înviorează, ia poziția de drepți și scrie despre marea dramă consumată la strânsul PET-urilor.

dghujjh

Cel care filmează cu telefonul se apropie... Actrița vine și ea sub pretextul că vrea niște mănuși de menaj, ca și cum nici n-ar observa că e „reality show”... e devastată de suferința strângerii hârtiilor... A! în sfârșit observă „camera de luat vederi” și plângând în hohote, rostește cu greu:

„Asta e România lui Dragnea, asta e România pe care o vor. Şi a lui Firea. Asta e România PSD-ului. Şi eu nu am de gând să trăiesc în România lor, dar vreau să rămân aici şi să schimb România aşa cum pot...” Scutură din cap, distrusă... și, ca și cum abia atunci își dă seama că este prea mult pentru ea, șoptește printre sughițuri: „Nu mă mai filma...”

Asta a fost pe teren. Ajunsă acasă, cu durerea în suflet dar și cu satisfacția că a strâns multe PET-uri și hârtii rămase de la nesimțiții de pesediști, actrița noastră a scris pe FACEBOOK:

„Fiecare ar trebui să facă asta. Gunoiul pe care l-au lăsat PSD-iştii în urma lor îi descrie mai bine decât orice aserțiune. România lăsată în mâinile lor arată asemenea unei gropi de gunoi. Mi-a făcut o deosebită SCÂRBĂ să strâng după ei. Noapte bună.”

A trecut timpul... dar, ca să vedeți că este o femeie hotărâtă, dânsa a perseverat, a votat și a schimbat România! Potrivit propriilor mărturisiri, pentru alegerile parlamentare, Natalie Ester a votat cu niște băieți buni de la USR-PLUS... a strâns și semnături pentru ei. Eu sper din suflet să fi votat și la locale tot cu USR-PLUS, poate chiar cu Clotilde. Îmi doresc mult să se fi întâmplat așa. Căci, abia acum vocația doamnei pentru salubritate se poate exprima plenar!

Sper ca mitingul PESEDEULUI să nu-i fi secat lacrimile, că acum e treabă serioasă și trebuie să plângă mai cu spor. Acum nu mai are hârtiuțe de le ia vântul și PET-uri goale de băgat în saci de plastic, ci are saci dolofani și doldora de gunoaie, de cărat în spate. Clotilde s-a ocupat! Clotilde face cinste!

Și mai sper ca doamna Ester s-o ia cu dânsa și pe Oana Pellea... apoi să-l coopteze în echipă și pe omniprezentul acțiunilor „civice” Marian Tivilic Ceaușescu, că el e mai vlăjgan, așa... și să care împreună sacii burdușiți până la cea mai apropiată groapă de gunoi. Tudor Chirilă și Marius Manole vin singuri, dacă văd că e rost de o ieșire în stradă.

Ei, cam asta-i, compatrioți... „singura bebelușă albă născută într-o maternitate din Guadalupe” printre ceilalți „bebeluși” de culoare alb-închis, s-a gândit că actorii noștri implicați civic nu prea au ce să facă în pandemie, teatrele fiind închise, și le-a dat de lucru, ca să-i mențină în formă!

Acest text nu este, bineînțeles, despre salubritate. Acest text este, ca de obicei, despre ipocrizie! Pe pagina doamnei Natalie Ester se vorbește zilele acestea despre orice altceva, numai despre gunoaiele monumentale din Sectorul 1, care se văd, alături de Marele Zid Chinezesc, din Cosmos, nu!

LUMINITA  ARHIRE

 

 

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?