DONALD TRUMP A ÎNLOCUIT PE TANDA CU MANDA !

dhgf

De la James Rosapepe încoace, toți ambasadorii trimiși în misiune diplomatică de către Statele Unite în România, au aplicat tactica ursului păcălit de vulpe băgând coada lor stufoasă în băltoacele românești ce au înghețat brusc peste noapte - și din dorința lor de a pleca bogați din țara noastră au lepădat iute hainele și cutumele cerute de diplomație. Întâmplător sau nu, cam toți cei care i-au urmat în misiune aveau aceeași origine evreiască, exact ca și George Soros și s-au comportat ca atare, adică au apărat interesele acestui diavol modern aici, în loc să fie mesagerii USA.

Grigore Culian este fondatorul, editorul și redactorul șef al revistei românești „NEW YORK MAGAZINE” – revista cu cel mai mare tiraj și vizibilitate în rândul compatrioților noștri din State.

Crigore Culian este și un patriot român autentic, el fiind un foarte bun cunoscător al vieții reale a societății românești, nefiind captiv sit-urilor și propagandei securiste a Statului Paralel românesc înființat de Traian Băsescu și perpetuat de actualul Președinte Klaus Johannis.

 Noul ambasador trimis la București de Donald Trump după îndelungi lupte interne cu forțele subterane ale aceluiași George Soros care acționează și în America, înlocuindu-l pe renegatul Hans Klemm – o unealtă a sorosismului – a crezut că politica făcută și promovată de domnul Adrian Zuckerman va fi diametral opusă, însă acțiunile acestuia în scurta lui ședere, dovedesc contrariul!

dhndgf

Iată Scrisoarea Deschisă adresată de jurnalistul Culian noului ambasador, care a înșelat așteptările majorității românilor trăitori în România:

Domnule ambasador,

Consider că recentele dvs. ieșiri publice, partizane față de actuala putere din România și lipsite de o cunoaștere profundă a realităților românești, nu sunt compatibile cu misiunea încredințată de către președintele Donald Trump.

Am sperat că încheierea mandatului fostului ambasador Hans Klemm, trimis de președintele democrat Barack Obama, și numirea unui republican în funcția de ambasador al SUA la București va produce o schimbare a comportamentului diplomaților americani față de România, în sensul neamestecului – fie și la nivel declarativ – în treburile interne ale unei țări membre a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice, cum este cazul României. Sunteți avocat și cred că aveți cunoștință de Convenția de la Viena, încheiată la 18 aprilie 1961, care stabilește clar limitele în care se poate pronunța/exprima un diplomat acreditat într-o țară străină.

Despre așa-zisa luptă anticorupție în România, de care păreți atât de preocupat, consider că anchetele și pedepsele ar trebui să înceapă de la vârf, nu să fie o perdea de fum în spatele căreia se ascund infracțiuni nesemnalate în intervențiile dvs. Am să vă dau doar câteva exemple, pe care le urmăresc cu atenție de mai mulți ani. Conform unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, președintele României, dl Klaus Iohannis, a obținut două imobile în Sibiu prin fals și uz de fals! Ancheta în cazul decesului muzicianului Theo Peter a fost mușamalizată și vinovatul (american) a scăpat nepedepsit!

Doi foști ambasadori americani în România, d-nii Nicholas Taubman și Mark Gitenstein, sunt acuzați că au participat la mega-escrocheria Microsoft, în care statul român a fost păgubit cu zeci de milioane de euro (cu complicitatea unor înalți demnitari români – inclusiv a fostului președinte Traian Băsescu!). Dosarele Fondul Proprietatea, Microsoft sau EADS, (băgate sub preș de “regina luptei anticorupție” – Laura Codruța Kovesi) și mai nou traficul de carne vie românească de la Deveselu și Kogălniceanu au miros urât, domnule ambasador! Dacă adăugăm mizeria lăsată de clanul democrat Biden în Ucraina, după un model similar celui din România, avem răspunsul la întrebarea: despre ce luptă anticorupție vorbiți?!

Domnule ambasador,

În finalul acestui mesaj, îmi permit să vă întreb dacă Departamentul de Stat, Congresul SUA și actualul președinte Donald Trump, pe care l-am susținut personal în campania prezidențială din 2016, au cunoștință despre marile dosare de corupție în care au fost (sau sunt) implicați înalți oficiali americani și români. Cât despre intervențiile Dvs. publice, consider că ele alimentează sentimentul antiamerican în România și aduc un deserviciu relațiilor dintre cele două țări prietene și partenere. Mi-am permis să fac aceste observații din dorința de a contribui cu un punct de vedere la o evaluare corectă a modului în care vă implicați – poate cu cele mai bune intenții – într-o chestiune sensibilă cum este anticorupția, care îi privește deopotrivă atât pe români cât și pe americani!

Cu stimă, Grigore L. Culian, New York, 29 ianuarie 2020

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?