DISCURSUL OFICIAL A LUI VLADIMIR PUTIN, DIN 21.09.2022 - ULTIMA PARTE

vcvcbhfjhgjh

Dgragi tovagrăși și pretini,

Maia Nașa, cumătrul Joe și finul Olodimir,

« Ținând cont de realitățile geopolitice mondiale, normal că m-am așteptat la escaladarea rusofobiei pe mijloacele de propagare media - din partea partenerilor noștri occidentali și americani - normal că m-am așteptat la o rezistență îndârjită a forțelor armate ucrainene, normal că m-am așteptat la ajutoare militare date de SUA și statele occidentale și pot să spun că într-un fel sau altul, m-am așteptat și la sancțiuni din partea dânșilor.

Ce nu m-am așteptat însă, este prezența atât de mare a mercenarilor - de sorginte SUA și Occident - pe câmpul de luptă (cca 90.000) și de îndârjirea arătată în luptă, ceea ce a făcut ca această operațiune să se transforme treptat într-un conflict hibrid al nostru cu NATO și cu tot occidentul. Drept pentru care, in partea a II-a a operațiunii, am luat hotărârea de a declara mobilizare parțială, care se referă exclusiv la toți rezerviștii profesioniști militari (cca 348.000), care de mâine vor intra în tabere de antrenament, iar de săptămâna viitoare, direct pe front, acolo, pentru a ne proteja teritoriile noi eliberate, pentru a proteja referendumurile care sunt puse la cale să se desfășoare, pentru a proteja civilii de acolo și pentru a pune în aplicare întocmai, directivele trasate în partea a 2-a a operațiunii militare speciale.

Doresc sa menționez că momentan mai avem 3.1 milioane militari în termen, dar pe care am hotărât să nu îi expun decât în caz excepțional, ținând cont de faptul că acolo luptă împotriva noastră batalioane de rezerviști NATO sau trupe antrenate în legiuni străine occidentale. Vom suplimenta și tehnica și mijloacele de luptă de acolo, cu echipamente militare ultramoderne din dotarea forțelor armate ale Federației Ruse în cantitatea care este nevoie pentru a ne atinge obiectivele operațiunii.

Închei aceasta parte a declarației mele prin a-i mulțumi prietenului meu Ramzan Kadirov și conaționalilor noștri ceceni, pentru sprijinul acordat la realizarea obiectivelor operațiunii, mai ales în eliberarea orașelor Mariupol și Popasna. Am ordonat ca cei 10.000 de ceceni trimiși de Ramzan ieri in Ucraina sa nu intre momentan în luptă, ci sa intre odată cu trupele Federației Ruse pe care le suplimentez acum, începând de săptămâna viitoare.

Suntem într-un moment de răscruce pentru întreaga omenire.

Polurile de putere și sferele de influență mondiale sunt în plin proces de schimbare. Se trece treptat de la o lume unipolară, la o lume bipolară, sau posibil tripolară (se are în vedere și China n.r.).

Trebuie să fim pregătiți să oferim lumii o variantă mult mai bună față de ceea ce au oferit partenerii noștri americani în ultimii 35 de ani.

NOUA ORDINE MONDIALĂ este în plin proces de schimbare și asta definitiv și irevocabil! Asta se va petrece indiferent că le convine sau num partenerilor noștri de peste ocean. Cel mai bine pentru dânșii ar fi să accepte noile realități, să se reconfigureze și să se muleze pe noua realitate geo-politică mondială, să își accepte și să conștientizeze eșecul lamentabil al politicilor lor din ultimii 35 de ani, de a impune o lume unipolară. Șantajul lor nuclear asupra noastă și a întregii lumi, e ultima lor „armă” aruncată în disperarea de a mai recupera ceva din ce au pierdut și din ce vor mai pierde.

Avem și noi arme, multe dezvoltate și de toate categoriile, avem tehnologii de ultimă generație și poate - sau mai mult ca sigur - avem și noi mult mai multe decât știu ei, sau cred ca știu. Nu cred că dânșilor le-ar conveni să ne pună chiar în situația de a le folosi. Șantaje de genul asta merg foarte bine în relațiile dintre un grup de copii morocănoși, în care unii se supără că nu au ce cred ei că au alții, dar aceste tipuri de șantaje nu au ce căuta în relațiile internaționale sau bilaterale, între 2 sau mai multe state conduse de oameni maturi. Nu suntem în situația să ne măsuram mușchii, noi nu dorim să ajungem în situația asta, sper să nu dorească asta ei, dar daca va fi să fie... Sper ca raționamentul, cumpătarea și normalitatea, sa guverneze în următoarele decenii în toate statele lumii - inclusiv și pe partenerii noștri de peste ocean » - preluare a  agenției de presă TASS, citată de tinmur.com

CIPRIAN  TOMA

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Featured