DISCURSUL OFICIAL A LUI VLADIMIR PUTIN DIN 21.09.2022, PARTEA I-a – preluare de la ProTv, TVR1, România Tv, Realitatea Tv, Antena3, Prima Tv...

hfhfghfhh

 „Bună dimineața tuturor cetățenilor Federației Ruse de pe întreg Mapamondul.

 In 24 februarie 2022 am hotărât începerea unei Operațiuni Militare Speciale în Ucraina, pentru că suveranitatea si integritatea teritorială a Federației Ruse era pusă in pericol, iar conaționalii noștri din mai multe regiuni de acolo - unde de fapt erau majoritari - erau efectiv uciși și maltratați, pentru simpla vină ca s-au născut și s-au declarat ruși. După cel de al II-lea Război Mondial, nivelul de nazificare a populației de acolo a atins cele mai mari cote, cu ajutorul condiționat de eliminare completă a filonului rus venit din partea SUA si a Occidentului. Nazificarea populației de acolo ajunsese la începutul anului chiar să depășească nivelul nazificării din 1942, sub conducerea celebrului bandit Stepan Bandera. Am început operațiunea cu 126.272 de soldați bine antrenați, dar soldați în termen, plecați acolo pe bază de contract și solde lunare în valoare de 70.000 de ruble (1.160 euro), cu hrana si condițiile aferente. Din păcate, între 24 februarie - 21 septembrie 2022, 5.937 de camarazi și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, luptând pentru suveranitatea țării și fiecare familie rămasă în viață a fost despăgubită de statul rus cu 7.000.000 ruble (117.000 euro), iar  8.241 au fost răniți grav, sau mai puțin grav și au fost retrași de pe câmpul de luptă și despăgubiți fiecare cu 1.000.000 ruble (16.500 euro). Operațiunea din jurul Kievului și-a atins scopul, în același timp și cea din jurul Kharkovului.

În perioada 24 februarie - 21 septembrie 2022 am reușit să eliberăm 287.523 kmp unde locuiesc conaționali de ai noștri și să îi protejam. Scopul operațiunii a fost eliberarea si denazificarea acelor teritorii, dar minimalizând pe cât posibil atât pierderile de vieți civile de acolo, cât și pierderile de vieți ale militarilor noștri.

In perioada 16  -23 iulie am schimbat 90% din trupele de acolo la ordinul meu, dar tot cu soldați în termen. Am avut doar cazuri izolate de dezertări, sau refuz de a intra în luptă (528 de cazuri), care vor răspunde conform legislației noastre. Până în prezent, am reușit să eliberăm 99% din regiunea Lugansk, 55% din regiunea Donetk, 63% din regiunea Zaporoije si 75% din regiunea Kherson, care cuprind în total o populație civilă de  cca 8.3 milioane locuitori, dintre care, 5.9 milioane de locuitori de naționalitate rusa; între timp, alți 2.3 milioane de cetățeni de acolo au accesat pentru pașapoarte ale Federației Ruse și au făcut cereri de cetățenie rusă, care le-a fost aprobată. Până în prezent, am fost ajutați în operațiune de 44.286 militari și personal al milițiilor populare din Donbas, cât și de conaționali de-ai noștri: ceceni, osetini si cazaci, în număr de cca 22.000 de persoane militare.

Declar prima parte a Operațiunii militare speciale din Ucraina închisă și terminată. Ordon trecerea la punerea la îndeplinire a paărții a 2-a a operațiunii” -  a spus președintele Vladimir Putin în cuvântarea sa în fața națiunii, conform agenției de presă TASS, citata de tinmur.com

CIPRIAN TOMA

Featured

MÂNGÂIEREA LUI DUMNEZAU

-Mami tu l-ai văzut pe Dumnezeu?

Mihail Moldoveanu Sun, 06/09/2024 - 09:32
Tags

UMANITATEA ESTE ÎN RAZBOI

Dragi prieteni,

Spre disperarea mea, am aflat că niciunul dintre linkurile din ultimele noastre e-mailuri nu a funcționat. Au funcționat când am testat înainte de a trimite, dar odată ce transmisia de e-mail a fost oprită, serverul a funcționat defectuos și nu s-a deschis nimic.

MAXIMA DEZILUZIE...

Redirecționez mai ieri o poză apărută pe Newsfeed-ul meu pe Facebook în care apare drapelul americănos cu un text care grăiește cam așa: „în filme, ei sunt salvatorii lumii, în realitate lumea trebuie să se salveze de ei”.

DIFERENTA

Am considerat că trebuie să distribui pe cât mai multe grupuri și pagini - pe care pe unele le administrez eu și pe altele nu - acel mic flaier cu Programul în câteva puncte pe care partidul SOS România <