DICTATURA VS. PANDEMIE

dehhdfhghgh

Ceea ce se întâmplă azi în lume cu pandemia noului Coronavirus, demonstrează tuturor acelora care vor să își pună puțin bostanul la treabă și să se folosească de semințele sale în procesul gândirii, că popoarele atinse de această molimă trec mai greu sau mai ușor peste nenorocire.

De ce? Sunt unii mai credincioși decât alții? Este mai puternic Buda sau Mahomed decât Iisus Hristos, ori chiar Dumnezeu? O primă privire aruncată pe harta lumii actualizată cu date statistice comunicate oficial, ne arată că da, cam așa se presupune.

Ia să vedeți – pură coincidență, n-așa? – că țările predominant creștine (excepție Rusia Țarului Putin), au fost lovite mai tare de pandemie, nu țările din Asia și Africa...deși acolo s-a declanșat nebunia.

Ce s-a întâmplat mai departe? Alarma s-a dat imediat, amenințarea că e posibilă o pandemie au primit-o de la OMS și România, Italia, Germania, Spania, Canada, SUA și probabil Papua Noua Guinee sau India. Asta se întâmpla deja prin decembrie anul trecut, când IMEDIAT ce boii ăștia ticăloși din coaliția securistă antiromânească „dă dreapta” a făcut puciul parlamentar și a dat guvernul Dăncilă de pământ, ca să ajungă ei la carnea de pe os.

Azi, majoritatea oilor sovietice care au crezut și votat Johannis și vasalitatea față de mmmmUE, au înțeles în sinea lor că și-au pus singuri ștreangul de gât, dar rușinea mare ce o au între picioare și jena de a recunoaște că au retard avansat, i-a adus în postura de a tăcea „mâlc” în fața celora care le întorc acum muia Ciumei Roții.

Pe când omenirea anunța la Wuhan că în China a izbucnit un focar de nestăpânit al unei boli căreia nu i se cunoaște antidotul, la noi jivinele care au pus mâna pe putere în primul rând cu ajutorul trădătorilor numiți Ponta și Tăriceanu și partidulețele lor de buzunar – ALDE și PRO România – s- certau pe ciosvârte și cașcaval de tip Scwitzer. Probabil că pe toți îi durea în cur de ce știri rulau pe scrolul televiziunilor de știri ale lumii gen CNN, EURONEWS, BBC, AL JHAZIRA, FOX NEWS...La noi, jivinele cumpărate din Presă ne bombardau cu prostiile și manipulările făcute de faliții sasului nazist, care erau în extaz la gaura neagră păroasă ce o lăsase PSD după ce A FOST DAT JOS de la guvernare....

Îi durea în zona hemoroizilor pe al de Costache, onania Ludovic, sau Klaus Apis că lumea se agita în Asia cu COVID 19. Ba, mai mult, trompetele sunau șlagărul SILANCE, ca Tini Rosso, să ne întoarcă mecla de la nenorocirea care se apropia să vină.

Asta ne-a fost nouă românilor pedeapsa dată de Dumnezeu că l-am hulit și ignorat, că l-am scuipat și l-am sfidat încă odată, în ciuda învățămintelor și a căilor de urmat ce ni le-a arătat din 2005 încoace.

Diavolul a reușit să smucească mințile prostimii, să o facă să creadă că Iisus e unealta sa și Sarsailă e singurul ce ne vrea binele dacă ne vindem sufletele lui!

La rândul lor, țările europene vestice, preponderent creștine, cu vechi tradiții și istorie antică și medievală, țări care au dus Cruciade, au pus bazele unei democrații autentice încă din sec. XIX, au fost PROSTITE  în prealabil de Șefii Lumii să tacă și să înghită pe nemestecate „în numele umanității creștine” exodul nemaiîntâlnit al populațiilor musulmane din Orientul Mijlociu și Apropiat spre Europa, a cărui scop devenit evident a fost acela de a amesteca popoarele, de a crea o sarcină critică similară cu picătura ce se revarsă din pahar.

Unealta favorită pentru acest scop a fost indubitabil Angela Merkel – cancelarul Germaniei.

De ce a fost aleasă Germania ca lider pe piața emigrației? E simplu! Acolo a existat teoretic și aparent o motivație nebătătoare la ochi, era o metodă prin care Germania putea arăta lumii că ea și-a spălat păcatele nazismului în care a încercat să radă de pe fața pământului alte rase umane ca evreii și țiganii și acum fiind purificată, națiunea germană în plină ascensiune și putere maximă europeană, poate și are nevoie de mână de lucru de orice rasă sau religie, că astfel se va poate doar face Globalizarea lumii...

Pe lângă Merkel, Stăpânii Lumii au atras adepți destoinici pe care i-au plantat la conducerea Europei ca să îndeplinească Planul, gen Macron, Junkers, Timmermans, Klaus Werner Johannis... Misiunea lor de lideri a fost aceea de a accepta și înghiți spre țările lor exodul de populație arabă preponderent masculină cu vârste între 20 – 50 de ani, capabilă să muncească, dar mai ales SĂ LUPTE  la momentul potrivit. Așa au gândit și acționat „Șefii la Lume”.

Izbucnirea pandemiei a fost gândită în așa fel încât ea să se declanșeze preponderent în Europa Creștină, care trebuia cumva anihilată ca fiind un potențial concurent economic și putere militară. Dar mai mult decât atât, se dorea de Stăpânii Lumii ca nici America să nu mai poată juca pe glob rolul de Jandarm Mondial și în special NATO: Curios, nu?

Ei bine, virusul a pornit la drum și chiar dacă a pornit din China, această țară parcă a știut minut cu minut ce să facă, ce  măsuri să ia conducerea ei ca să limiteze extinderea epidemiei la peste un miliard de oameni și la fel ca și chinezii au acționat coreeni.

Asia Oceanică, Orientul gen Vietnam, Laos, Tailanda, Filipine, au acționat imediat după modelul chinez și ele au reușit să aibă sau să facă rost rapid de echipamente de protecție și aparatură medicală cu care au controlat bine flagelul.

De cealaltă parte a lumii, marile democrații occidentale invadate de emigranți de toate națiile și religiile pământului - începând cu români, polonezi, bulgari, unguri, etc și terminând cu sirieni, irakoeni, iranieni, pakistanezi, etc -  au acționat într-o inerție democratic-liberală, în care populația băștinașă era obișnuită cu nesupunerea față de autorități, cu o democrație care le dădea libertatea să li se opună acestora. Așa că zvonurile despre izbucnirea pandemiei nu i-a alarmat prea tare pe vest europeni, începând cu Anglia rebelă ce tocmai dăduse brânci UE și exportând independența și suveranitatea și peste mări și țări în Commonwealth, în Australia, Africa de Sud, Canada și chiar SUA.

Europenii, așijderea, îi durea la mască de COVID 19, bazați pe sistemul lor medical superior țărilor fost comuniste, dar cu medici și personal mediu școlit la superlativ de acele țări. Oamenii aveau bani, economia lor duduia în plin, iar întinderea epidemiei nu părea ceva de speriat și necontrolat.

Mecanismul a fost gândit foarte minuțios.... Italia era ușor de infectat, fiind o țară cu multă graniță deschisă la Mediterana. Fiind turistică și vizitată de sute de milioane de oameni, a fost o țintă preferată. De acolo, din Veneția și Florența, virusul a fost transmis inconștient peste tot. Din nefericire l-au luat și emigranții români care trudeau cu cârca în cizmă, ca badante și șoferi, ca agricultori sau crescători de animale cu ziua.

Ce observam acum? Că epidemia s-a extins rapid și mai tare în țările turistice! După Italia a urmat Spania, Franța, Elveția, Marea Britanie. Ori oamenii din aceste țări plecau în vacanțe, ori alții veneau la ei. Fiind țări cu democrații liberale consolidate, conducerile lor își frecau mâinile de bucurie că le duduie comerțul și economia și nici prin gând nu le trecea să ia măsuri severe, să închidă perimetre sau granițe. O euforie totală vecină cu nebunia a cuprins toată lumea și de asta virusul a lovit năprasnic acolo mai mult ca în alte țări.

Când s-au trezit la realitate, guvernele fostelor țări comuniste, gen Ungaria, Polonia, Germania (democrată), Rusia, România, etc au luat din inerție măsuri poate coercitive și restrictive, pe care populația cu memoria încă comunistă le-a respins și încălcat, dar până la urmă, gena fricii de autorități, de amenzile usturătoare, de pedepse privative de libertate luate de guvernele acestor țări foste comuniste, au reușit să facă cu forța ceea ce Occidentul refuză să înțeleagă.

Am știri „pe viu” din Canada și Statele Unite. Este cât se poate de evident că în aceste țări la care noi ne uităm ca la niște idoli ai democrației NU AU FOST ȘI NU SUNT PREGĂTITE să facă față nici ca dotare existentă, nici ca răspuns al populației la măsurile ce trebuie luate!

Pentru că în Canada și SUA nu au existat și nu există încă măști pentru populație care să le poată procura „la liber”, sunt manipulați prin TV că nu este foarte importantă acoperirea nasului și gurii cu masca, doar simpla păstrare a distanței sociale de 1,5 – 2 m, este suficientă! Statul în casă vine încă DOAR ca recomandare, deși sunt închise școlile și majoritatea locurilor de muncă din economie, ca la noi.

Grija primordială a guvernelor este să injecteze masiv bani în susținerea firmelor care să supraviețuiască crizei și nu resetarea lor pentru producția urgentă a celor necesare populației (costume ermetice, măști, ochelari, mănuși, viziere, aparate de respirat mecanic, etc).

Fiind o forță militară mondială, SUA se comportă azi ca un Haiduc Mondial, ia cu japca tot ce produce omenirea pe linie de apărare contra COVID 19, cu vapoare, avioane, TIR-uri, de peste tot! Disperarea e mare!

Canada are contractate cu firme din SUA pentru  tot felul de aparatură și echipamente, dar sunt oprite în țară de Trump. Se deturnează avioane pline cu marfă din China, Taiwan, Europa...

Lumea nu mai este orientată spre Globalizare, fiecare națiune oricât de mică ar fi, este  disperată să supraviețuiască după cum o duce capul guvernării ei, după puterea ei economică, după inteligența celor care îi conduce.

După criza cu pandemia urmată de o criză economică de producție de hrană și bunuri materiale, totul se va răsturna! Unele țări, vor deveni vasale oficial ale celor cu comportament de hiene și de agresivitate. Vor conta bogățiile solului și subsolului, dar și capacitatea intelectuală ale oilor sovietice  care pasc pe pajiști. Va conta cine își poate conserva habitatul natural și cine nu!

Deocamdată, se observă că popoarele mai disciplinate – cu forța sau cu argumentele – au rezistat mai bine la limitarea virusului criminal. Prin urmare, era comunistă cu dictaturile prin care au trecut, tot au fost bune la ceva. Asta nu înseamnă să ne dorim revenirea dictaturii comuniste sau de tip johannist! Înseamnă să învățăm să fim disciplinați, să nu ne luăm în cap libertățile și independența față de statul pe care ar trebui să-l controlăm noi, democratic, care să pună în fruntea lui oameni inteligenți, oameni capabili, care să ia cele mai bune măsuri la orice moment. Mai ales de criză!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?