DESTEAPTA-TE VELA DIN SOMNUL CEL DE MOARTE !

uybtgdcyhjj

Vela dragă. Național Liberalule, Civilule. Izolatorule. Comunicatorule. Executivule. Patriuotule!

 Spune-i, te rog, ăluia care a avut ideea difuzării pe străzi a imnului din megafoanele țipat metalice ale poliției că numai asta nu merita Deșteaptă-te Române: să fie lipit în cuget si simțiri pe suprafețe ample dpdv sociologic de boala și spaima care țin - sau nu - norodul în dosul ușilor ferecate la vreme de covide.

Salvatorule, Ordonanțatorule, Carantinatorule, Menegerule de criză, Membrule! După ce retrageti ordinul, spune-i te rog, tot ăluia, să decupeze numai primul vers din prima strofă și să vi-l pună tuturor miniștrilor în buclă non stop la căști (obligatorii). Pentru diversificare, puteți s-o dotați pe Violeta Muncii cu un rucsac conținînd un difuzor foarte puternic (trotinetă și aipod are ea, sigur) pe care să-l plimbe #fărăliftieră difuzînd doar același scurt decupaj pe toate palierele Executivului. Se recomandă o putere muzicală de cel puțin 2500 de #vațiascunselea. De asemenea, și liderului Șică i se poate atribui un radiocasetofon portabil stereo pe care să-l transporte ținut pe umăr (cu driapta desigur) dansînd mobilizator pe același unic vers în interiorul și exteriorul Cabinetului.

Liderule, Decizionalule, Hotărîtule, Săfacemtotule! Ultima rugăminte pentru ăla e - la caz că nu renunțați să bîntuiți cu imnul pe străzi - să cumpărați naibii niște subwoofere dă mare angajament, deoarece, ca (și) autorități dă stat, sunteți expusi riscului să vă facă la bași maneliștii auto. Și poate că nu este cazul, mai ales în actualul context de covide.

Pe de altă parte, o distopie patriotică lipsea. Cultural vorbind, s-ar putea să aibă totuși dreptate ăla, Vela dragă.

SORIN FAUR

Featured