Der Oberbefehlshaber – COMANDANTUL SUPREM

hdghsdfgff

Spectacol la Kiev: muşchetarii europeni, printre care și Johănică al nostru, adică al Germaniei, s-au căcat pe ei de frică,  pentru că Volodea Zelenski l-a pus pe unul de la dispecerat să tragă de sirenă.

Cerul Kievului este brăzdat de ceva nori Cumulus, de sunete stridente de sirene avertizând bombardamente, dar lipsesc cu desăvârşire bombele ruseşti.

„Bă D'Artagnane, ia pune tu mâna streaşină la ochi, și vezi de unde merde-ul mă-sii vin bombele alea, că eşti cel mai înalt dintre noi...!” i-a spus Macron lui Joha, care aşa înalt cum era, părea călare pe cal, iar restul pe jos!

„Keine bomben..., und keine racheten...!” zise după vreo oră Mutul, după ce se zgâise îngrijorat pe cer..., fără să-şi dea seama că între  timp ajunsese în palatul prezidenţial Mariyinsky al lui Zelenski, și privea de fapt în tavan.

Cum toți demnitarii ucraineni poartă tricouri verzi și barbă, Joha l-a confundat pe Zelenski cu un om de serviciu, buttler pe germană, și i-a dat paltonul să-l pună la cuier, amenințând că altfel îl aruncă pe jos...!

Misunderstanding-ul s-a rezolvat când Zelenski i-a răspuns sec să și-l bage în cur, că este vară și nimeni nu poartă palton..!

Korrekt, a răspuns Lungul D'artagnan, realizând îngrijorat confuzia făcută.

Cert este că delegaţia europeană a fost invitată direct la declaraţia comună de presă, iar asta nu după discuţiile planificate, cum ar fi fost uzual, ci înainte, cele două părţi ajungând la concluzia că discuţiile sunt inutile, Zelenski cerând bani și arme, iar europenii oferind în plus și multe promisiuni, aşa cum se stabilise încă din gară. Gara din Kiev...! Deci rămâne stabilit ca în gară..!

Declaraţia comună va conţine obligatoriu acuzaţia că Rusia este un stat agresor și terorist, dar în subsidiar este un furnizor important de hidrocarburi, în morţii mă-sii!

Trebuie învinsă pe câmpul de luptă, dar nu s-a stabilit încă unde se află acest câmp.

Trebuie sancţionată în continuare până la limita de suportabilitate europeană, iar Putin ar trebui să moară dracului odată, pen'că ne mănâncă zilele la toți.

Dar... attantion, sans humilliation de la Russie, bâigui Macron cu timiditate, lingând o lingură de kaviar.

Joha nu s-a dedat la kaviarul ucrainean, pentru că dacă nu este cârnat, nimic nu este. Wurst, pe germană.

Plecarea delegaţiei este organizată pe brânci, în degringoladă organizată, unde numai Johannis va pierde startul, fiind în cumpănă unde îi este paltonul, la garderobă sau în cur. Sperăm că îl va găsi în timp util, ca să nu piardă legătura de Sibiu, că vine weekendul.

Mulţumim corespondentului nostru de la Vocea Tunariului, aflat la faţa locului, adică cum intri la Kiev pe stânga, acolo unde au de obicei femeile ficatul.

O zi plăcută de război, vă doresc în continuare...

preluata de

CORINA TEODORESCU

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?