DEDEMAN BROTHERS

bcbffg

M-a vizitat mai dăună zi un bun prieten venit în concediu din Scandinavia pentru o săptămână.

Omul avea de rezolvat în scurtul timp la dispoziție, niște probleme casnice  pe care și le pusese pe listă înainte de a veni acasă.

Din nefericire pentru el, ambele chestii depindeau de mâna multimilionarilor frați Dedeman, care au devenit liderii autohtoni ai pieței de retaileri cu materiale de construcții, de uz casnic și bricolaj din România. Că tot ne plângem noi că oamenilor de afaceri români li se dă în cap și nu pot performa în țara lor  sin cauza capitalului străin. „Dedeman Brothers” a eliminat capitalul străin venit cu mărgele colorate și a impus monopol aproape pe această pioață!

Prietenul meu a dorit să cumpere un toper „Delimano”pentru patul dintr-o cameră și neavând la îndemână o ruletă, apreciază ochiometric dimensiunile patului, cu care achiziționează din dugheana ce a înlocuit fabrica Țesătura din Iași, un toper Delimano.

În ciuda faptului că el lucrează în țările nordice, soția locuiește în Iași, iar el este la curent cu tot ce mișcă acasă în toate domeniile, inclusiv pe piața publicității și a ofertelor. Știe că așa cum este în toată Europa, orice produs cumpărat și nedeteriorat – inclusiv prin comerțul online prin curierat – poate fi returnat fără nicio motivație expresă într-un termen cuprins între 15 și 30 de zile, că așa este legea!

Constată că a greșit dimensiunea pe lățime cu zece centimetri și revine la magazin să-l schimbe, sau să-l predea. Aici, SURPRISE! Omulețul în salopetă albastră și șapcă portocalie îi spune candid că nu poate primi produsul înapoi deoarece A FOST DESFĂCUT!  Că asta e politica firmei, că bla, bla, bla etc ș.a.m.d. Ba chiar i se aduce prietenului meu și o broșurică drept argument.

Indignat și enervat la culme, amicul le reproșează că în bătrâna Europă așa ceva este de neconceput și sună la DELIMANO. Aici, o voce blondă și senzuală îi spune că ce livrează direct ei, se supune regulilor și legilor comerciale europene, dar în cazul de față Dedeman le este doar Partener și are regulile sale de comerț.

De fapt escrocii de la Dedeman nu aveau altă restricție, decât că nu au la magazin o mașină de vidat și ar fi trebuit în acest caz să returneze toperul la Delimano, iar ăștia să-l retrimităînapoi la Dedeman pentru revânzare.

Mai ușor este să spui la fraieri „nu primim retur!”

Altă pățanie a prietenului tot la același magazin. A dorit să cumpere o canapea extensibilă și două fotolii. A mers la raionul cu pricina, a ales vânzătorului garnitura, iar acesta i-a urcat obiectele gata montate pe o căruță imensă la care era nevoie și de doi cai sau doi măgari să o transporte la Casă și în parcarea prăvăliei frățești.

Moșule, degeaba s-a rugat omul să meargă să achite la casă garnitura și angajații Dedeman să procedeze la evacuarea mărfii, degeaba a încercat să obțină contra cost și un transport al produselor cu mașina Dedeman, că NEMA!jfhg

A fost programat peste doar cinci zile, când omul spunea că va avea deja două de serviciu în nordul Europei și nu poate să-și permită. De fapt, amicul dorea să nu lase pe capul soției o asemenea povară care se pliază pe munca unui bărbat. Tembelii care sunt angajații patronilor români nici măcar nu acoperă un simplu serviciu de manipulare în magazin al unor produse de mobilier sau ale altora de dimensiuni mari și grele! Țeparii Dedeman l-au taxat suplimentar ca să-i ducă acasă canapeaua extensibilă, la cca 630 de metri la etajul patru, suma de 250 de lei, adică un sfert din cât a costat canapeaua! Asta în timp ce nu au demontat-o și au julit pereții să o bage în apartament! În acest timp, pe 2 fotolii luate de la Mobexpert, oamenii au cerut un supliment de cincizeci de lei, în care a intrat transportul și montarea în locuință! Cum s-au îmbogățit frații dedeman?Păi.... uite-așa! Și iar așa!

La raft stau băiețași fără armata făcută, ochelariști studioși pe la facultăți fără frecvență care citesc după rafturi și dau mesaje pe Facebook cu „m**e PSD!” Sunt „corporatiști”, ce plm!

Patronat român, stil românesc de comerț, pretenții de occident!

M**E DEDEMAN!

SORIN VULCAN

 

Featured

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags