De ce a crescut euro? Avocat: Asa a ordonat Isarescu

picture

Gheorghe Piperea Ca sa se stie, despre manevrele ilegale si anti-economice ale “apoliticei” banci centrale relative la robor si la cursul leu/euro (plus despre iluzia lui Isarescu referitoare la un nou mandat de guvernator):

           De ce a explodat euro? Avocat: Așa a ordonat Isărescu

pozaAvocatul Gheorghe Piperea, fost consilier guvernamental pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă, a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că leul a ajuns la cea mai slabă cotaţie din istorie în raport cu euro pentru că „așa a ordonat dl Isărescu”.

Potrivit acestuia, creșterea record a monedei euro față de leul românesc se va resimți inclusiv la carburanți.

„Cursul este astăzi așa cum îl vedem pentru că așa a ordonat dl Isărescu să fie, e măsură de retorsiune. A văzut că nu reușește să țină ROBOR-ul acolo unde vrea el, adică peste 3%, în așa fel încât să nu fie acuzat că ceea ce a făcut în septembrie 2017, adică saltul de la 0,8% la 3,5% a fost o manipulare a pieței, ROBOR-ul s-a dus în jos la 2,9%, se va duce probabil sub 2% în maximum o lună de zile, a zis 'Stai un pic, dacă nu vreți voi, bancherii, să faceți chestia asta, ia să umblu eu un pic la curs, un pic mai mult astfel încât să se sperie lumea'.

Citeste mai mult

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?