DANILA PREPELEAC DE LA IASI A CUMPARAT BOII SI ACUM CAUTA CAR LA EI!

ghdfghfdd

„Trâmbițașul de Iași” – oficiosul Hoților și Incompetenților care sălășuiesc la Iași - atât la „giudeț”, cât și la „premării” - se întrec în prostie și cretinism politic.

Idei care mai de care mai elucubrante vor sorbi iute și bruma de bani care ar putea vreodată să vină în această parte uitată de lume.

Le-a fătat mintea –deodată, de când a ajuns Betrică Dâmb menajerul orașului, soluții demne de Bulă, ajuns „injiner” de mașini agricole scăpate de pe arătură.

Cică vor acum o „șosea de centură” care să ocolească Iașul, ceva care vine dinspre Vaslui, pe drumul de costișă, pe la Coropceni, Schitu Duca și o cotigește brusc către dreapta (că ei sunt la putere) și va ajunge după câteva curbe, serpentine, defrișări de codri, taman aproape de Tomești (bă Șorice, să trăiești!), iar de acilea, țuști!... către Ungheni.

Poate sunteți unii așa, mai deștepți, ca mine de exemplu și vă întrebați care o fi chichirezul să faci un drum pe coclauri ca să ocolești Iașul, fără un alt motiv clar și precis! Ei bine, SE CERE!  Nu autostrăzile sunt pe primul loc, să le ocupăm mintea cu prostii care nu ne incomodează! Atât îi duce dibla, atât le fată mintea, asta se preconizează.

Bă, eu înțeleg la o adică nevoia de a devia drumurile către alte direcții ca să ocolească Iașul, dar asta depinde și e corelat strâns cu niște alte chestii – mă-n țelegi... - bună oară de frecvența și intensitatea traficului, de importanța legăturilor cu alte noduri rutiere, de importanța economică a unei zone, etc Avem chiloții rupți în cur, ba mai sunt și murdari de maro de la rugina depusă din nefolosința găoazei, dar loazele astea își umflă mușchii urechilor cu idei aiurite! De mult se vorovește, se face reclamă, se bate cu cărămida în piepturi de aramă, despre o „șușa” lată de la Ungheni – Iași – Tg. Neamț – Tg. Mureș care va lega în epoca dronelor Moldova cu Ardealul, o „șușa” care vine tocmai de la Chișiniău. Pentru asta s-a desenat pe hârtie velină în Autocad un pod de șosea peste Prut pe la Ungheni, nu departe de podul de cale ferată, să treacă șușaua cea lată peste apă. Speranțe (deșarte), speculații imobiliare, hau-hau, etc

Ba că se face un „nod” intermodal pe la Cristești, unde vor exista antrepozite, hub-uri și „o zonă liberă” de poliție și vameși, ba că de acolo se face și o bretea a autostrăzii viselor Fata Morgana 8 care să „înțepe” Aerodromul cu ceață al lui BOUdea, ce va fi unul și pentru curse cargo, ce mai, devenim buricul pământului!

Acu, (i) se scoală (lui) Betrică făuritorul de copchii în Grădina Botanică, să elucubreze el cu un nou drum care vine de nicăieri și duce în parttea opusă. Cât de necesar este AcuM pentru Iași o asemenea investiție? Care jmeker este în spatele perdelei care vrea să pună laba și salivează în gură pentru „studii de fezabilitate”, proiectare și licitații trucate ca să mai sifoneze niște bani? De la Vaslui către oriunde, sunt încă alte rute și cine vrea să meargă spre Chișinău sau să vină de acolo, nu e musai să treacă prin Iași și nici nu o face nici AcuM! Da, faceți străzi care penetrează Iașul din Zona Metropolitană cu șase benzi, spre Tomești, Holboca, Lețcani, Miroslava, prelungiți calea tramvaielor către aceste zone, puneți trenuri locale metropolitane, aici e nevoie de diblă seriosă! Legați Aerodromul cu Ceață Internațional de căile de comunicație cu o șosea rapidă, nu ocoliți ceva inutil, care nu folosește nici măcar în procent de 10% cuiva! Faceți iarăși o Instituție a Consiliului Județean – o firmă – în subordinea DADJ care SĂ ÎNTREȚINĂ  permanent rețeaua de Drumuri Județene și comunale pe care le modernizați, asta e nevoie, să anulăm diferența dintre sat și oraș, să dezvoltăm turismul rural, să facilităm naveta în ambele sensuri, să creiem hub-uri agricole, burse de produse din agricultură! Pe asta trebuie să meargă investițiile, astfel trebuie să conectăm județele Moldovei ca să se bată UE să ne facă autostrăzi!

Cui să spui toate astea? Care tembeli să înțeleagă:? Un inept ca și Cățeluș Alexe? Unul Ca Betrică Dâmb? La pușcărie, bă, cu voi!

GABRIEL MIHAILA

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-prim-pas-pentru-realizarea-centurii-de-est-care-va-ocoli-iasul-de-la-schitu-duca-la-ungheni--298378.html

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?