„DACA DORITI SA REVEDETI” – RETROSPECTIVA ANULUI 2021 - 2

hdfghfgbgb

APRILIE 2021

Luna aprilie îi aduce României o binevenită prelungire a stării de alertă, pentru încă 30 de zile, cum stă bine la voinic! În paralel cu prelungirea, însă, pe 7 aprilie se constituie și „Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie 2021” care se ocupă cu următoarele: „...stabileşte domeniile de intervenţie şi coordonatorii acestora; stabileşte acţiunile prioritare şi măsurile specifice, la propunerea ministerelor de resort sau a instituţiilor publice competente; stabileşte calendarul de implementare; monitorizează şi evaluează îndeplinirea atribuţiilor”. Ei bine, cetățeni... l-ați simțit pe Comitetul ăsta lucrând? Sunt convinsă...

Și cum o catastrofă nu vine niciodată singură, Klaus simte nevoia să se implice în viitoarele nenorociri ale planetei și găzduiește, tot pe 7 aprilie, la Palatul Cotroceni, evenimentul „Schimbările climatice, relaţia om-natură şi sănătatea publică”, cu prilejul căruia ne aduce, totuși,  aminte ce importante sunt spălatul pe mâini și purtarea responsabilă a măștilor pe mufă, deoarece:

„...respectarea măsurilor sanitare reprezintă o dovadă de responsabilitate şi maturitate, fără de care nu este posibilă redeschiderea sustenabilă a societăţii şi a economiei.”

Și-acum... călduț... cald... fierbințel... fierbinte... aoleu! Adică, pe 16 aprilie se produce cutremurul de mare adâncime: într-un gest de o rară cruzime, premierul Cîțu îl demite pe Vlad Voiculescu, ministrul providențial al Sănătății! Plângeau pădurile, izvoarele, câmpiile și toți acoperiții din presă, dar Cîțu tot nu s-a îndurat. De ce să-l demiți, mă? Spune, mă, de ce? Și ce dacă au fost incendii la Spitalul Județean Piatra Neamț și la Spitalul Matei Balș din București - cu zeci de victime, directe și indirecte, când tragi linia? Și ce dacă s-a evacuat spitalul Foișor, în crucea nopții, ca să se transforme în spital COVID? Și ce dacă nu sunt medicamente în spitale? Și ce dacă nu știe să răspundă la nicio întrebare? Eh, astea-s motive? Ca să nu mai spun că împreună cu Vlad Voiculescu a plecat, spre sporirea suferinței, și doamna Andreea Moldovan, cea  care, pe 7 aprilie 2021, a rostit la DIGI 24 memorabilele înțelepciuni:

„Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină AR FACE MINUNI”. Strașnic! Și-a plecat, cu „minune” cu tot!

Pe 21 aprilie Dan Barna, copreşedintele Alianţei USR PLUS, șocat de sadismul cu care premierul l-a demis pe Vlăduț, a făcut următoarea declarație la DIGI 24:

„În ultimele două zile, exact asta am făcut: am stabilit un mecanism prin care o situaţie cum s-a întâmplat, cea cu Vlad Voiculescu, SĂ NU MAI FIE POSIBILĂ! (...)” Că a mai fost sau n-a mai fost posibilă, vom vedea mai târziu...

Pe 29 aprilie s-a deschis primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti, în Piaţa Constituţiei. Prezent la eveniment, precum bomboana pe drive-colivă, Președintele Klaus a spus:

„Faptul că bucureştenii vin să se vaccineze în număr mare este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes şi vor apărea tot mai multe centre de acest tip!”

Nu s-a mai întâmplat nimic interesant în aprilie. Ar fi de spus doar că spre sfârșitul lunii principala grijă a USR-ului a fost otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu NOVICIOK-ul ce i-a fost plasat perfid în chiloți.

MAI 2021

La începutul lunii mai ideea cu privire la „România educată” a Președintelui Klaus, începe să se contureze și în mintea ministrului Cîmpeanu:

„Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte PE TOT PARCURSUL PROGRAMULUI DIDACTIC. Sunt câteva universități și EU, PERSONAL, SUSȚIN această variantă” (Sorin Cîmpeanu, pentru HOT NEWS.ro, 4 mai 2021)

La fel de preocupat de educație se arată și Președintele Klaus, câteva zile mai târziu:

„Pe de altă parte, acum, prin ieșirea din pandemie și banii pe care îi vom folosi pentru RECONSTRUCȚE, putem să abordăm și zone din acest pilon social - evident, EDUCAȚEA, care, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și EDUCAȚEA digitală, EDUCAȚEA pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone (!!!!n.n.).” (Klaus Iohannis , președintele României, declarație de presă înaintea participării la Summit-ul social-Porto, Portugalia, 7 mai 2021)

Vestea bună e că Președintele vizionar zărea deja, la acea dată, ieșirea din pandemie. Vestea mai puțin bună e că Președintele a început să-și imagineze că poate vorbi liber și din această „autoconfuzare” rezultă exact ce-ați citit mai sus.

Pe 10 mai, se desfășura, la Bucureşti, Summitul Formatului Bucureşti (B9), găzduit de Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda. A doua zi, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul militar multinaţional „Justice Sword 21”, Klaus al nost’ a rostit istoricele cuvinte:

„Când vorbim despre misiuni de luptă, trebuie să fiu foarte clar aici, noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe Flancul estic al NATO, extrem de important să avem forţe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe Flancul estic!”

gRadu Tudor, aflat necontenit „pe poziție”, a simțit un fior erotic cu descărcare rapidă la auzul acestor vorbe și fumând „țigara de după” în trena acestei satisfacții neașteptate, s-a dus să-și caute casca, masca și basca în dulapul cu efectele pregătite special pentru război.

Ca să nu ne pierdem cu firea, guvernul și-a amintit, pe 10 mai, să dea un HAȘGE pentru prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României, începând cu 13 mai. Într-o reclamă de mare interes, vampirițele de la Castelul Bran ne oferă „vaccinări de neuitat” pentru următorii 100 de ani. Nu râdeți, vă rog... deja se întâmplă...

Vasilică Cîțu se pregătește să candideze le conducerea Partidului Național Liberal. Pe 30 mai 2021 dânsul ține, pe treptele sediului PNL din București, un discurs care electrizează masele și Vijuliile:

Bunʹ ziua... am mai spus-o și la alt Consʹliu Naț'nal... (% ة العَرَبِيَّة... !!!..). Azi am anʹțat decizia mea... जूलिया ðŊŦƛƩ जूलिया अहम्!!!... & أَبْجَدِيَّة £ ¥ ±... Este o 'noare pentru mine să fiu astʹzi aici! Partʹdul Națʹonal Libʹral अस्मि $ !!!... Deja mă cunoașteți, născut crescut libʹral... अवश्यं µ ... surprinde pozʹtiv pe toată lumea! Românii trebʹe felʹcitați pentru așa ceva!... @ अस्मि 便 Ϙ ... penʹ c-am aplicat principii și valori libʹrale!... विस्मर्तव्यम् ẜ £ प्रभातम्... și Partʹdul Națʹonal Libʹral रिचर्ड... cel puțin opt ani de guvernare de-aici încolo!!!... În ceʹa ce privʹște candʹdatura estʹ nevoie... România se schimbă... lumea se schimbă... e nevoʹe șʹ de alt tip de polʹticean! Libʹrarismul înseamnă... ... Eu vă asigur că ɮΦΞ प्रभातम्!!!... Împreună facem Romʹnia libʹrală! Vă mulțumesc!”

Echipa câștigătoare” își începe astfel marșul triumfal prin țară. Iar Rareș Bogdan își schimbă culoarea rujului și a poșetuței din „roz-ludovic” în „siclam-vasilic”.

(va urma)

LUMINITA  ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags