CUM SI DE CE A FOST SACRIFICATA ROMÂNIA...

jnfjgjhhg

TINERII TREBUIE SA STIE!

În 1989, România avea zero datorii externe - atât față de URSS, cat și de Banca Mondială sau FMI. Rata creșterii economice a României a fost de 28.85%, depășind cu multă țară occidentală sau de peste ocean. Balanța de plăți externă, lipsa importurilor, șomajul și inflația ZERO, creșterea producției - atât industriale, cât și agricole - rezervele mari de valoare și aur, adunate toate, au făcut ca România, să fie capabilă ca la începutul anului 1990, împreună cu Libia . , Irak, Iran și Siria , sa finanțeze o Banca Română de Comerț Exterior ( BRCE ), care urma să fie un competitor real și periculos pentru Banca Mondială și FMI .

Între 21-24 iulie 1989 , a avut loc la București ultima întrunire oficială a Pactului de la Varsovia , unde Grupul Bildenberg ia promis lui Ceaușescu o bătrânețe liniștită în schimbul cedării suveranităților și a trecerii treptate a României spre capitalism. Cerința a fost REFUZATA CATEGORIC de Ceaușescu.

Apoi, tot la acea întrunire, Ceaușescu a declarat celor prezenți că a REFUZAT CATEGORIC „clauza națiunii celei mai favorizate” acordată de SUA, ba dimpotrivă, a declarat că România era disponibilă atunci într-un acord de credit avantajoase internaționale oricărei țări, inclusiv SUA.

Cancelarul est-german de atunci, Erik Honeker i-a propus lui Ceaușescu ca RDG să asigure o vilă și protecție personală la Berlin, începând cu 1 ianuarie 1990, în schimbul acceptării Grupului Bildenberg , însă și această propunere a fost REFUZATA CATEGORIC de Ceaușescu!

 Drept consecință, Mihail Gorbaciov a refuzat la rândul lui și el categoric, la finalul summit-ului, cadourile și saluturile omagiale din partea părții române, cât și o ultimă întâlnire personală cu Ceaușescu. Înaintea întâlnirii de la Malta din 4 decembrie, președintele SUA de atunci, George Bush senior, a declarație pentru main-streamul de peste ocean, citez: „Gestul președintelui român de a face sau notă discordantă față de restul țărilor estice și de a refuza ajutorul acordat de SUA prin „clauza națiunii celei mai favorizante” este incalificabil, josnic și rușinos pentru SUA și că poporul american nu va permite o asemenea jignire din partea unei țări de calibrul României.Am să discut cu omologul sovietic asupra unui pachet de măsuri urgente asupra României , ca să o aducem pe trandul cerut de noi și de pedepsire fermă a președintelui român , prin toate mijloacele diplomatice existente.”

A urmat apoi lovitura de stat straina din 18-22 decembrie si in continuare va las pe voi sa trageti singuri concluziile......!!

 ISTORIA adevărată , este piatra de temelie a unui om normal, într-o societate sănătoasă.

CIPRIAN TOMA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?