Cum a devenit PNL-ist de frunte baronul local PSD-ist Mihai Chirica

poza

Pe 8 august 2020, Mihai Chirică devine președintele organizației municipale Iași a PNL. Se înscrisese în PNL cu cinci luni în urmă, în martie 2020, însoțindu-și gestul de o cobzăreală în public a lui Klaus Iohannis. Mihai Chirică e și candidatul PNL pentru primăria Iași. Un tip care ajunge atît de sus în structurile unui partid în care fiecare funcție are cel puțin o sută de pretendenți e presupus a fi o uriașă valoare pînă atunci neștiută, un diamant pe care conducerea PNL, în frunte cu Ludovic Orban, l-a descoperit sub un munte de gunoi, munte care nu poate fi decît politica noastră postdecembristă. Mihai Chirică nu era la ora parvenirii sale în Olimpul PNL-ist un necunoscut. Fusese pînă în februarie 2018 un baron local de faimă al PSD. Bine plasat din partea PSD în structurile Primăriei Iași (acel gen de șmecheraș folosit de ștabi pentru afaceri murdare cu mîna altora) Mihai Chirică intră oficial în PSD în 2012, ca om de casă, lacheu adică, al fostului primar Gheorghe Nichita, în prezent condamnat definitiv pentru corupție. Cum Gheorghe Nichita avea nevoie de un om de al său în structurile puterii locale, Mihai Chirică a ajuns viceprimar. În 2016 a parvenit la funcția de primar, prin arestarea Patronului. Ca să scape de DNA pentru complicitate la afacerile lui Gheorghe Nichita, Mihai Chirică apelează la trucul deja cunoscut al politicienilor corupți:
Devine un fan al Binomului SRI-DNA.

Sub acest semn în februarie 2017 e folosit de Binom ca berbece împotriva Ordonanței 17.
Și astfel se ajunge la un paradox tipic acestei țări pline de umor.

emonstranții din Piața Victoriei sînt sprijiniți de baronul local PSD Mihai Chirică. Primarul Iașiului nu fusese un personaj îndrăgit de Divizia Presă. Scopul scuză mijloacele. Mai ales în Unitățile militare. Astfel că Mihai Chirică, pînă atunci PSD-ist dubios, nefrecventabil, devine un fel de Bălcescu al Diviziei Presă. Personaj corupt, implicat în multe afaceri dubioase, Mihai Chirică a fost ținta atacurilor dinspre PNL cîtă vreme a funcționat ca lider PSD de Iași. Nici el n-a fost mai grijuliu cu PNL. În februarie 2018, cînd a fost exclus din PSD, întrebat dacă se va înscrie în PNL, Mihai Chirică a răspuns:

„Dacă își schimbă PNL numele în PSD atunci mai discutăm.”

Despre cine e mai noul liberal Mihai Chirică ne spune următoarea știre dată de toată presa în 6 iulie 2019:

„Pe numele fiului primarului Mihai Chirică a fost înregistrată o proprietate în zona Sărărie din municipiu, tranzacţia ridicîndu-se la 250.000 de euro.
Întrucât la data semnării contractului copilul avea 11 luni, tranzacţia a fost parafată la notar de mama edilului, în vîrstă de 74 de ani, ea fiind şi cea care a achitat suma. Tranzacţia a avut loc pe 27 august 2018.

Este vorba despre o casă, cu 136 metri pătraţi suprafaţă utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivniţe), un garaj de 18 mp şi un teren de 836 mp.
Potrivit jurnaliştilor, pe 10 mai, Ştefan Chirică, copilul primarului, a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcţiilor existente, respectiv casă şi garaj. În aceeaşi zi, tot Ştefan Chirică a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuinţă individuală şi anexe.”

Știrea a fost tratată în regim comic. Ca expresie a exotismului din politica noastră. În realitate, știrea ține de corupția care trebuie să intre în atenția DNA. Mulți demnitari apelează la fii, mame, ibovnice pentru a-și trece pe numele lor averi pentru care nu vor să fie luați la întrebări privind originea. Mihai Chirică nu face excepție cu odrasla sa, pe cale de a deveni, încă din scutece, unul dintre cei mai bogați oameni din Iași.

Cu prilejul alegerilor locale, presa din vara lui 2020, a trecut în revistă averile primarilor în exercițiu. Despre Mihai Chirică s-a scris printre altele :

„2018 a fost și anul în care Chirică și-a botezat fiul, iar familia a primit 125.000 de euro în urma evenimentului, incluzînd și cadourile primite de la rudele de gradul I și II.”

Cunoscătorii într-ale politicii din curțile din dos ale partidelor știu că botezurile, nunțile, tăierea moțului sînt tot atîtea surse pentru demnitari de mituire crasă fără a putea fi acuzați de asta în chip legal. Invitații precum cea pentru botezul fiului lui Mihai Chirică sînt primite de toți cei calculați de demnitari că vor aduce un plic cu o sumă babană, potrivit tradiției naționale, de la fanarioți încoace. Prin urmare cei 125.000 de euro, o sumă uriașă pentru botezul unui copil, la care se presupune că se vine cu cadouri simbolice, sînt rezultatul unei mituiri mascate. Au fost invitați și s-au grăbit să vîre banii în plic toți cei dependenți de primarul Mihai Chirică:
De la angajații primăriei pînă la oamenii de afaceri legați de primărie prin contracte cu cîntec.

Mihai Chirică e candidatul PNL pentru primăria Iași după aterizarea pe terenul PNL. Dacă PNL ar fi avut un candidat propriu, indiscutabil toate miș-maș-urile lui Mihai Chirică ar fi fost ținta atacurilor din partea PNL, dar și din partea presei prezidențiale. Mihai Chirică a devenit lider PNL de Iași. Prin urmare el e acum un fel de Bălcescu al orașului Iași și chiar al țării pentru liderii PNL, coleg de bătălie chiar cu Incoruptibilul Nicușor Dan.

29/08/2020 | ✎ Ion Cristoiu

Mihai Chirica: „Analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru" VIDEO

Video

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags