Cui îi este frica de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ)?

picture

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este un fel de bau-bau modern. Cel puțin așa ne înfățișa Ionuț Stroe de la PNL SIIJ în această seară la un post de televiziune. Ne spunea domnul Stroe că, această secție este văzută de către magistrați ca un instrument de presiune. Tot domnul Stroe, ne spunea în această seară, Doamne ce multe a mai spus acest om, că PSD-ul nu vrea să lase „ciolanul din gură” și să plece de la guvernare.

Domnule Stroe, m-am uitat de curiozitate pe autobiografia dvs, nu-mi place termenul de „CV”. Ați făcut nițică școală, chiar dacă nu ați fost la cursuri, doar dacă v-ați fii plimbat prin curtea facultăți și tot învățați câte ceva din discuțiile colegilor. Cum dracu puteți spune că o secție care are girul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), instituție care se vrea, se dorește, ar trebui să fie, cea mai independentă și îndepărtat organism de factorul politic, nu este transparentă? Procurorul Șef al SIIJ este ales de plenul CSM, nu este numit de un personaj politic cum ar fi Președintele României. SIIJ funcționează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Nu înțeleg cu ce deranjează pe magistrați, așa susținea domnul I. Stroe, absolvent de drept, această secție? Până la urmă și magistrații sunt oameni și, ca orice om pot greși cu voie ori fără de voie. Cum în România au fost legiuite Norme cu caracter obligatoriu stabilite și apărate de către stat (legi) pe baza cărora funcționează societatea și cărora cetățenii trebuie să se supună, așa și onor magistrații trebuie să se supună legilor.

Această secție a funcționat în cadrul DNA unde, se pare, nu am date, alții au spus cu subiect și predicat, a fost folosită pe post de baros împotriva acelor judecători care nu se supuneau ordinelor cu privire la soluționarea unor cazuri. Spuneam mai sus că în acea secție s-ar fi produs dosare la comandă împotriva unor judecători cu ajutorul cărora îi țineau în lesă pe judecători. Mulți judecători au fost arestați, unii au murit prin închisori.

Această secție, acum scoasă la lumina zilei și neîncadrată în vreun departament al PÎCCJ, are o structură și o conducere numită de plenul CSM. Și totuși, SIIJ deranjează tare pe cineva mare, aici mă refer la Președinte, altfel nu văd de ce liberalii ar fi așa de porniți împotriva ei? Cred că legătura dintre L.C. Kovesi și Președintele Iohannis este ombilicală. După cum știm d-na Kovesi are câteva dosare în lucru pe masa procurorilor din cadrul SIIJ. Oare se va rupe lanțul mafiot dacă pica Zâna Anticorupție?

Nu știu, mă gândesc, altfel ce să aibă niște oameni politici cu o Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție? Cu ce să-i deranjeze pe ei anchetarea abuzurilor din justiție și procuratură? Că doar nu au toți câte 6 case și nici nu au fost primari cu zeci de dosare penale cărora li s-a dat NUP(Neînceperea Urmăririi Penale). E ceva putred în Danemarca, nu la ei, acolo s-a curățat putreziciunea, în România este multă cangrenă. Cu asemenea exemplare de politicieni nu se mai curăță această țară.

Spuneam mai sus că: domnul Ionuț Stroe, cu un rânjet superior, îi spunea unui domn de la PSD citez: „nu vreți să lăsați „ciolanul” și să plecați de la guvernare”. Ce am înțeles eu de la domnul Stroe, altfel un băiat frumușel, curățel și foarte arogant. Eu am înțeles așa: la guvernare se intră pentru a beli osul de carne și a-și trage fiecare friptura, fripturile, halca de carne. Domnul Stroe, probabil flămând, sunt flămânzi ce-i din vechiul PNL după 5 ani în opoziție, iar ăia din fostul PDL și mai leșinați după  vreo 7 ani de opoziție, abia așteaptă să intre la guvernare, pentru ce? Tocmai ce dânsul ne-a explicat, pentru a curăța carnea de pe os.

Apreciez franchețea acestui tânăr, nu a mai dat-o cotită, că vin la guvernare pentru binele poporului. VAX, vin pentru ei, foamea e mare. Vom fi în situația din 2010 când guvernul a tăiat salariile cu 25% , iar prin ANRP se plăteau sume exorbitante ca despăgubiri pentru niște terenuri fictive. Sau tot atunci, Udrea și compania fura de stingea prin firmele lui Cocoș, Pinalti, etc. Nu mai dezvolt, situația este arhicunoscută.

Ionel Carstea

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?