CORUPTII NOSTRI vs CORUPTII LOR

nfhbhgjh

 Eroina Kovesi tocmai a fost trimisă la Chișinău ca să-i măture pe corupții locali care stau în calea găștii de mafioți Soros-Schwab (un soi de clan Nuțu Cămătaru cu studii la Oxford).

A fost același tipar după 1989. Țările candidate la UE și-au luat mai întâi angajamentul de a înăspri lupta anti-corupție. Și de a pune Justiția la dispoziția noilor stăpâni (prin burse, granturi, decorații, schimb de experiență, infuzii de „ajutoare” sub diverse forme). Oligarhii locali urmau a fi curățați fără milă. S-a întâmplat în România, se va întâmpla și în Rep. Moldova. Cu ajutorul eroinei-marionetă Kovesi.

Multinaționalele - controlate de cuplul de forță Vanguard-BlackRock - în special cele din domeniul investițiilor în infrastructură, industria militară și Big Pharma, nu puteau descinde în noile teritorii fără să aibă siguranța că vor câștiga atât cât și-au propus. Dispariția oligarhilor locali, conectarea strânsă cu guvernanții, plus influența asupra Justiției urmau să fie elementele-cheie de dinaintea debarcării.

Industria românească de după 1989 era necompetitivă în raport cu occidentul. Războiul rece a fost câștigat de americani în primul rând, din punct de vedere economic. Iar după „Revoluție” a survenit plata democratică a „tributului” către învingători – Statele Unite, în principal. Investițiile rețelei Soros în România au avut un dublu scop, atât geostrategic (apropierea NATO de granițele Rusiei), cât și economic.

Evident că ne-am fi putut descurca mult mai bine (vezi Ungaria și Polonia). Însă din nefericire, elitele din România au fost cumpărate ca la piață, „două la legătură”. Soros a făcut treabă bună. În special în mandatele lui Băsescu, oamenii filantropului american au împânzit instituțiile statului. Au penetrat coridoarele Justiției și ale serviciilor. S-a văzut cu ochiul liber în perioada mandatului de forță Kovesi-Coldea.

Desigur, e OK să-i punem cu botul pe labe pe marii corupți. Din pricina lor, societatea suferă. Noi suferim, în cele din urmă. Însă se ridică întrebarea dacă-i firesc să înlocuim „corupții noștri” cu „corupții lor”. Dacă-i normal ca eroi de poveste ca d-na Kovesi să-și îndrepte atenția exclusiv spre oligarhii locali. Să-i aresteze fără să clipească pe inși ca Mazăre, Vanghelie, Udrea sau Năstase, iar pe de altă parte să închidă ochii la mega-dosare ca Bechtel, EADS sau Microsoft. Să închidă ochii la mega-corupția de la Bruxelles, acolo unde Ursula von der Leyen reprezintă capul mafiei Big Pharma, a intereselor din domeniul energiei și industriei militare.

Tunurile marca Udrea sunt mărunțiș pe lângă ce se petrece la Bruxelles cu complicitatea lipsită de scrupule a procurorului șef Kovesi. Tovarășa Ursula ar fi ultimul politician în măsură să ne dea lecții de democrație. Să-i îndemne pe români să respecte statul de drept, să lupte cu corupția și să fie ascultători, nu indisciplinați.

Vizita d-nei Kovesi la Chișinău confirmă faptul că frații noștri de peste Prut vor străbate fix același traseu. Se va alege praful din afacerile locale (câte or mai fi!), iar rețeaua Soros-Schwab va trata țara ca pe o colonie. Ca pe un pașalâc american guvernat de marioneta Maia.

Am ajuns să-i invidiem pe vecinii unguri. Au politicieni mai puțin coruptibili (de rețeaua Soros-Schwab), mai inteligenți și mai patrioți.

Urmează ca românii #rezist s-o aleagă pe Kovesi la Cotroceni, ca să punem cruce pentru totdeauna speranței că am putea să ne revenim vreodată.

ADRIAN  ONCIU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?