CIUDATUL CAZ AL D-LUI LIVIU PLESOIANU (2)

picture

Am scris despre situația d-lui Pleșoianu în urmă cu câteva săptămâni. Recunoscându-i meritele - curajul și influența asupra opiniei publice în lupta cu statul paralel -, am arătat, însă, că acestea nu sunt suficiente, în contextul extrem de complex, intern și extern, că este nevoie de o strategie mai largă și care să pună împreună forțe puternice, pentru atingerea scopului comun, de întronare a democrației în țară.

Lipsa de înțelegere din partea domniei sale a acestei realități și raporturi de forțe a fost și este vădită.

Ne apropiem acum de alegerile prezidențiale și primele semne ale greșitei abordări din partea sa se văd cu ochiul liber: dificultatea strângerii celor 200.000 de semnături pentru a putea intra în competiție. Personal, îi doresc să reușească, pentru că, indiferent de consecințe, este vorba despre un joc democratic legitim și, chiar dacă o asemenea candidatură ar putea să fie mai degrabă în folosul adversarilor politici ai d-sale, este de aplaudat ca inițiativă și ca mesaj politic mai larg.

Totuși, chiar dacă dl. Pleșoianu va reuși să strângă semnăturile, dificultățile obiective nu se vor încheia. Lipsa de finanțare a campaniei îi va crea probleme insurmontabile în relația cu media și chiar cu spațiul virtual, iar lipsa structurilor teritoriale de susținere, cu atât mai mult.

Pe de altă parte, candidatura îi va crea probleme majore în 2020, când probabil nu se va mai regăsi pe listele PSD sau ale unui alt partid și accederea în noul parlament va fi imposibilă. Situație care nu va fi nici în favoarea d-lui Pleșoianu, dar nici a politicii în genere, d-sa fiind un tânăr cu potențial serios.

Și dl Pleșoianu nu este singurul aflat într-o asemenea situație, cu toate particularitățile cazul său. Sunt mai multe persoane, mai tinere sau mai puțin tinere, care se manifestă curajos și coerent în spațiul public de ceva vreme, care și-au câștigat și credibilitate și notorietate, dar care nu înțeleg că jocul politic nu se face individual și nici nu vor să învețe. Entuziasmele și actele de bravură nu țin loc de acțiuni politice la nivel statal. Din contră, chiar dacă aceste acțiuni de atitudine civică au și un indiscutabil rol pozitiv, prin lipsa de coagulare se creează și o confuzie în opinia publică: în cazul în care nu se ajunge la rezultate concrete, urmează dezamăgirea și defetismul. Aceste lucruri sunt cunoscute foarte bine de laboratoare, care fac agendele adversarilor noștri globaliști, care lucrează ca adevărate armate finanțate, organizate și cu linii de acțiune pe termen scurt, mediu și lung.

Apare aproape ca un dat în istoria noastră ca liderii și forțele naționale să fie mereu împărțite, aruncate în conflicte de orgolii și dispute mărunte, care împiedică realizarea unei mișcări unitare și eficiente de esență națională și democratică legitimă. Și dl. Pleșoianu este un exemplu chiar în acest sens.

Aurelian PAVELESCU

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags