CIOLAC PE VARZA DE BRUXELLES

dhfggg

MOTTO: Bogdan Chirieac: „Vă răspunde cineva la telefon în exterior? Domnul Timmermans... Frans Timmermans ... apărător al democrației libertății și...(neinteligibil)... Chiar, ce face domnul Timmermans? Care aplauda toate ABUZURILE din România...”

Marcel Ciolacu: „Au existat momente tensionate între fosta conducere PSD și domnul Timmermans, până la urmă un lider european RESPECTAT! Eu consider că aceste momente au fost depășite și cu alte argumente decât cele prezentate până acum de către anumiți lideri ai PSD ... Am găsit o linie de comunicare  normală !”

Bogdan Chirieac: „O întrebare simplă: socialiștii români, în acest moment, se pot baza pe frații lor socialiștii europeni?”

Marcel Ciolacu: „Categoric! categoric...”

dghfhj

 

Bogdan Chirieac: „E o mare diferență față de perioada dinainte...”

Marcel Ciolacu: „Categoric! categoric... categoric... categoric...”

(interviu cu Marcel Ciolacu, la DC NEWS, 4 noiembrie 2020)

.....................................................................

Adică, ce întreabă, de fapt, Bogdan Chireac și ce răspunde Ciolacu...

Mă întreb unde era, în ce partid, adică, domnul Ciolacu Marcel, pe când Viorica Dăncilă  - prim-ministru al României, de la PSD - rostea, în Parlamentul European, următorul discurs (care, evident, era scris de altcineva, un „altcineva” pe care tare mi-aș dori să-l știu, pentru că îmi place cum gândește):

„ În numele României, vă mulțumesc pentru invitație. Spun de la început că nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Încep cu o întrebare specială: pentru cine încercăm să construim un sistem de justiție viabil în România? Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni. De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție.  Este legitim să ne întrebăm: în ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor? În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituții, despre magistrați, despre lupta anticorupție, dar nu am văzut nimic despre protocoalele secrete dintre SRI și alte instituții. Din cauza acestor protocoale milioane de români s-au aflat sub monitorizarea SRI în numele luptei anticorupție. Există decizii judecătorești care arată cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptări pentru a se crea vinovății. Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. Acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat. Cer oficial să se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele și a omis din neglijență sau rea-credință aceste realități de neconceput în Uniunea Europeană. Despre mitingul din 10 august spun câteva cuvinte pentru că văd că este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit într-un eveniment neautorizat împotriva unor manifestanți violenți. Nu am văzut aceeași poziție pentru evenimentul de săptămâna trecută la Bruxelles. Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de practici existente în toată Uniunea Europeană!!!”[G1]  (3 octombrie 2018, Viorica Dăncilă, în Parlamentul European)

Și mă întreb: unde era domnul Ciolacu deoarece „respectatul domn Timmermans” la acea vreme a folosit următoarele „respectuoase cuvinte ” despre România și guvernul PSD-ALDE:

„În următorul MCV, de luna viitoare, vom face o evaluare a raportului. Situația față de ultimele rapoarte s-a deteriorat.(...) S-au făcut progrese, însă ele nu sunt ireversibile. Dimpotrivă, evoluțiile recente pun sub semnul întrebării acest progres și riscă să submineze obiectivul nostru comun, să existe o evoluție pozitivă în România, astfel încât MCV să nu mai fie necesar. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție. Asta este ceea mă îngrijorează.(...) Dacă vom ajunge la concluzia că regulile sunt încălcate, nu vom ezita SĂ LUĂM MĂSURILE NECESARE, chiar să aducem ÎN FAȚA INSTANȚEI GUVERNUL ROMÂN.” ( Frans Timmermans, 1 octombrie 2018, dezbatere despre România în Comisia LIBE din Parlamentul European)

A fost cineva atent la ascensiunea „respectatului” domn Ciolacu și la felul în care a apărut el, precum  Fantoma de la Operă, la vârful politicii românești? Eu nici n-am observat când dânsul era mare deputat... secretar al Camerei Deputaților... vicepremier în guvernul Tudose... ministru al Apărării Naționale (interimar)... Ia te uită, dar ce prezent era Ciolacu peste tot, mai să cred că ar fi trebuit să dau nas în nas cu dumnealui la orice mișcare, de parcă-ar fi fost absolvent al Colegiului Național de Apărare, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și doctorand perpetuu al Academiei SRI, sau, dacă vrem să vorbim mai frumos, al Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”! Când, în realitate, eu am aflat de existența lui abia când i s-a răscolit disidența în stomac și s-a grăbit să semneze, în septembrie 2018,  scrisoarea revoluționarilor din PSD împotriva lui Dragnea Liviu, căruia - ce convenabilă întâmplare! - i-a și luat locul la conducerea Camerei Deputaților, după ce acesta a fost transferat „într-un loc cu verdeață” „și de odihnă” - oarecum forțată din pricina refuzului de a i se da dreptul la muncă. Pe-atunci însă, centurionii Neacșu, Ciolacu, Stănescu, Țuțuianu și Robert Negoiță, având un aer marțial, păreau un zid inexpugnabil de cetate în spatele revoluționarei Gabriela Firea, zid din care mai cădea, ce-i drept, din când în când, câte-o cărămidă, respectiv Robert Neghiniță, cel care voia la toaletă tocmai când era puciul în toi!

D-aia vin și-ntreb... mai are pe listă domnul Ciolacu Marcel multe perechi de fese de giugiulit? Că mi-e să nu-i scape tocmai șezutul doamnei Monica Macovei! Sau, mă gândesc, pe dânsa poate că o lasă pentru mai târziu, la desert și cafea, ca pe-o delicatesă...

LUMINITA  ARHIRE

 

 [G1]

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?