Cine va CURENTEAZA la BUZUNAR (I) cu civism sub acoperire pe foarte multi bani!

Joseph Robinette „Joe” Biden, Jr.

Dar un mic finantator din multi altii pentru ONG Expert Forumfinantator

Active Citizens Fund România este un program de finanțare dedicat organizațiilor neguvernamentale, care se desfășoară în România între 2019 – 2024 și are o valoare totală de 46.000.000 €.   PS*Va intrebati ce poate face un ONG cu asa multi banii, o fi pentru activitati stradale si mascarada cu prilejul campaniei electorale 2024?

2014  Material de studiu pentru institutiile statului penetrate de EXCROCI la cel mai inalt nivel – Gaze de şist şi Roşia Montana  (II) - LOBBY facut din 2014 de Ana Otilia NUȚU, ONG Expert Forum (EFOR) pentru LIBERALIZAREA GAZELOR NATURALE ...

VIDEO Discurs, dezbatere pro  gaze de șist - Ana Otilia NUȚU, ONG Expert Forum (EFOR)

http://youtu.be/6-4t90992fw

Este un material de studiu care trebuie să fie serios analizat de societatea românească, jurnalişti independenţi,  împreună cu activişti care lupta pentru un mediu curat şi împotriva manipulării şi interesele meschine ale companiilor pentru profituri pe seama resurselor naţionale din ţara noastră.

Cum este posibil ca anumite acţiuni făcute de anumite ONG-uri să lupte împotriva exploatării de la Roşia Montana din considerente economice şi ecologice dar să susţină din parte şi în numele societăţii civile acţiuni în favoarea exploatării gazelor de şist şi dezbateri pentru liberalizarea preţului la gaze  favorizând companiile din domeniu. De remarcat acţiunile politicianiste care au ca ţinta doar o parte din segmentul  politic în care să lovescă,  sursele de finanţare, legăturile cu asociaţii şi fundaţii compromise în societatea romanescă care fac jocurile unor interese externe.

Observ persoane care au pregătire excepţională  dar tratează problemele economice, energetice şi geo strategice zonale    în funcţie de legăturile şi banii  primiţi din surse obscure sau tari care au interese economice în România în mod special resursele minerale şi cele de hidrocarburi.

Ana Otilia Nutu 30 septembrie 2014 Biden
  Ana Otilia Nutu 30 septembrie 2014 Joseph Robinette „Joe” Biden, Jr.

O observaţie care trebuie luată în seama este faptul că unii lideri activişti, ONG-uri  şi structuri…, se manifestă împotriva exploatării de la Roşia Montana dar se abţin şi se împotrivesc să discute despre impactul exploatării Gazelor de Şist în România, ba chiar să facă lobby în favoarea acestora.

Pentru informare şi transparenta,  ataşez poze şi linkuri utile pentru un material jurnalistic care să descâlcească iţele din acest joc al intereselor  economice străine, politice şi pentru o societate civilă curata.

Am rămas neplăcut surprins şi contrariat de dezbaterea desfăşurată la Iaşi, 6 Decembrie 2014 Universitatea "Petre Andrei",  cu tema COSTUL REAL AL ENERGIEI discuţii care erau axate doar pe energia obţinută din gaze naturale şi cele extrase din fracturarea hidraulică la pachet cu liberalizarea preţurilor. Prezenta  suplinitorului activ la dezbatere a domnul Alexandru Lăzescu fost preşedinte la TVR , membru al GDS şi numit redactor-șef al Revistei 22, o persoană cu activităţi şi trecut discutabil (Dovezi noi care arata că şefii de la fostul Monitorul, actualul Ziarul de Iaşi, Alexandru Lăzescu, Cezar Caluschi, Constantin Hritac, Dan Radu sunt implicaţi alături de prietenul lor Danut Prisecariu în devalizarea premeditată a fostei firme de stat SC Alimentară SĂ pentru a face averi de milioane de Euro). https://www.facebook.com/events/819197441477162/?ref_newsfeed_story_type=regular

expert

Atenție, aceste prezentări, dezbateri publice, prezintă doar avantajele liberalizarii gazelor pe piața energetică românească, au rolul de a mima dezbaterea și consultarea opiniei publice care isi dă acceptul prin votul electronic a celor prezenti in număr mic. Discutii despre Independenta energetica a Romaniei, fara a discuta de surse alternative de producere a energiei electrice si incalzirea centralizata.

 

Discurs observator dezbatere pro  gaze de șist - Ana Otilia NUȚU, ONG Expert Forum (EFOR)

http://youtu.be/6-4t90992fw

Ana Otilia Nutu  „Eu sunt anti- Roşia Montană din cauza porcăriei cu legea neconstituţională, şi pro-gaze de şist până la proba contrarie” …………….

https://www.facebook.com/ana.otilia.nutu/posts/10151668766233182

Răspunsuri despre Roşia Montană - Ieri, Ana Otilia Nuţu a scris pe blog articolul “Întrebări despre Roşia Montană“, cu întrebări grupate pe capitole. Subiectul este unul despre care chiar vroiam să scriu (beneficiile proiectului minier pentru România), astfel că voi răspunde la unele dintre întrebările sale. La celelalte trebuie să răspundă alţii.

http://www.catalinhosu.ro/raspunsuri-despre-rosia-montana.html

Trădarea de ţară vs redevenţa ideală,  de Otilia Nutu,  5 decembrie 2014

http://www.contributors.ro/economie/tradarea-de-tara-vs-redeventa-ideal…

Otilia Nutu : Gazul de șist. A fi sau a nu fi dependenți de Rusia,  MONITORUL , 7 august 2012

http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/otilia-nutu-gazul-de-sist…

 

Expert Forum (EFOR)  finanțatori:

  European Anti-Fraud Office (OLAF), Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), Konrad-Adenauer-Stiftung – Rule of Law Program South Europe, Embassy of the United States în România, Embassy of the United States în Republic of Moldova, Embassy of Canada, Comisia Europeană, European Economic Area Grants, The Black Şea Trust for Regional Cooperation (BST), Balkan Trust for Democracy (BTD), Open Society Foundations,  Federația Patronală de Petrol și Gaze, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR)

http://expertforum.ro/finanţatori/

expert

ROŞIA MONTANĂ. Aproape 100 de ONG-uri cer PNL să-i retragă sprijinul politic lui Mihăiţă Calimente

Aproape 100 de ONG-uri din România cer conducerii PNL retragerea sprijinului politic acordat deputatului Mihăiţă Calimente, şeful comisiei SIE din Parlament, potrivit România Curată. Solicitarea vine după declarațiile făcute de Calimente, potrivit căruia finanțările externe de care beneficiază organizațiile neguvernamentale din România sunt un pericol la adresa siguranței naționale.

Ce a declarat Mihăiţă Calimente: „Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanţatorului şi-au însuşit-o şi ONG-urile care au primit finanţare de la George Soros”, a spus deputatul Mihăiţă Calimente pentru Gândul.info. Deputatul PNL a precizat că această intervenţie din exterior poate reprezenta şi un pericol pentru siguranţa naţională şi că trebuie evaluată situaţia. El a indicat faptul că este de competenţa SRI să furnizeze aceste informaţii.

Poziţia ONG-urilor:  „Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanţatorului şi-au însuşit-o şi ONG-urile care au primit finanţare de la George Soros”, a spus deputatul Mihăiţă Calimente pentru Gândul.info. Deputatul PNL a precizat că această intervenţie din exterior poate reprezenta şi un pericol pentru siguranţa naţională şi că trebuie evaluată situaţia. El a indicat faptul că este de competenţa SRI să furnizeze aceste informaţii.

expert
INVITAŢIE  DEZBATERE PUBLICĂ - COSTUL REAL AL ENERGIEI

Ana Otilia Nuţu este economist cu specializare în finanţe. A lucrat un an în sectorul privat în audit financiar (Andersen, Ernst & Young) şi aproape cinci ani la Banca Mondială în calitate de consultant. Aici a lucrat pe proiecte de energie şi infrastructură, dar şi pe analiză, statistici şi proiecţii macroeconomice. A gestionat local operaţiunile curente pe proiecte de peste 500 milioane USD privind infrastructura de transport şi reformă instituţională în domeniul drumurilor şi căilor ferate. A contribuit la diverse studii ale Băncii privind infrastructura municipală şi utilităţile publice la nivel local şi a primit premii speciale (“Spot Awards”, 2003, 2006) din partea Băncii pentru performanţă pe proiecte privind piaţa de electricitate şi servicii municipale. Ulterior, a studiat Politici Publice şi Descentralizare Fiscală la Universitatea Central-Europeană în 2007/2008. În prezent este doctorand în Ştiinţe Politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Domeniile de specializare sunt infrastructura de transporturi şi energie, şi analizele economice şi financiare. Experienţa principală constă în finanţarea infrastructurii municipale şi naţionale, analiza cost-beneficiu pentru proiecte mari de investiţii, reforma instituţională în sectoarele de transporturi şi energie.

 

Semnează

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki

Centrul pentru Jurnalism Independent

Centrul de Resurse Juridice

ActiveWatch

Expert Forum

Grupul pentru Dialog Social

Fundația pentru Parteneriat

Terra Mileniul III

Asociația EPAS

Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Centrul de Resurse pentru participare publică

Freedom House

Societatea Academică din România

Asociația VIRA

Asociația Funky Citizens

Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice

Romanian Harm reduction Network

Asociația Națională a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni

Median Research Centre

Asociația pentru Tehnologie și Internet

Centrul de resurse pentru Comunitățile de Romi

Carusel

Salvați Dunărea și Delta

Centrul Rațiu pentru Democrație

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Coaliția pentru Mediu din România (formată din 69 de organizații de protecția mediului)

Citeşte mai mult pe REALITATEA.NET:

http://www.realitatea.net/rosia-montana-aproape-100-de-ong-uri-cer-pnl-…

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Featured