CHIAR DACA NU DORITI SA VA REAMINTITI: RETROSPECTIVA ANULUI 2022 (1)

GTSHFJFBG

IANUARIE 2022

Anul Nou 2022 surprinde România încleștată într-o confruntare exemplară cu Omicronul, ceva ce nu s-a mai văzut! Vigilente, publicațiile care au luat bani de la Guvern ca să ne terifieze, se ocupă temeinic de asta, însă nu prea mai au spor... că proasta și retrograda de populație nu vrea să se înțepe fără număr-fără număr și să arate că-i pasă! Totuși, în ciuda reticenței populației, în prima jumătate a lunii, ca să sugereze seriozitatea deplină - nu există în presă alte informații interne decât cele Jurma-Musta-Imbri-Kerekesice - despre cât de rece e pământul în ianuarie... despre cum ne vom petrece iarna la reanimare... despre cât de nasoală e intubarea, pe scurt, despre cum o să crăpăm cu toții! Până la mijlocul lunii ianuarie poporul se luptă cu cârnații, sarmalele și salata de boeuf, pe rit nou și pe rit vechi.

Nepăsător la OMICRON, Sergei Ryabkov, adjunctul ministrului de Externe rus, declară, pe 19 ianuarie 2021, că Moscova și-a mai redus din lista de pretenții înaintată atât vesticilor, cât și, bineînțeles, lui gRadu Tudor... ca urmare a acestei ajustări, Kremlinul mai ține foarte mult doar la cerința legată de interzicerea pentru totdeauna a aderării Ucrainei și Georgiei la NATO. Numai că NATO vrea să se joace și ascunselea și alba-neagra...

gRadu Tudor, prudent, neștiind încă ce anume dorește NATO - deoarece el e cam încet la minte - postează în neștire buchețele de flori, se ocupă de aspirația către libertate a poporului kazah, îl pupă-n dos de ziua lui pe șeful Gâdea, îl ironizează pe Djokovici că nu-i vaccinat (deci merită tot ce i se întâmplă), se luptă cu AUR... fleacuri de-astea...

Tot pe 19 ianuarie Gabriel Liiceanu se hotărăște să devină cel de-al 236-lea cetățean Zo’ez, în speranța că-l va căra și pe dânsul cineva în spate până la cel mai apropiat centru de vaccinare, când o fi să-și facă boosterul. Poporul, emoționat, speră ca dânsul să facă pasul dar...vezi să nu ! Doar eu v-am mai spus să nu puneți mare preț pe ce zice Liiceanu... Așa că, nu vă temeți că-l pierdeți, căci n-a mai depus cererea de obținere a cetățeniei la ambasada din colibă a tribului Zo’e!!!

Pe 25 ianuarie Transparency International publică - aș spune, cu tupeu - INDICELE ANUAL DE PERCEPȚIE A CORUPȚIEI, potrivit căruia România, după ani și ani de trântă cu flagelul,  sub bagheta magică a procuroarei galactice Codruța, e tot printre cele mai corupte țări din Europa, alături de vecinele Bulgaria și Ungaria. Păi, ce făcuși, Bobiță-Kovesi?

Vine și rezultatul sondajului CURS, în 30 ianuarie. Acolo scrie că președintele Klaus se bucură de încrederea a numai 18% din respondenți... Deasupra lui plutesc bien-merci Ciucă, Ciolacu și George Simion. PESEDEUL are, în același sondaj, 35% intenție de vot, iar AUR și PENELEU sunt cam la egalitate 15-16%. USEREUL lui Cioloș beculește slab, fără vigoare, pe la 10%... I-auzi, Klause, păi nu era realizarea ta a mai babană anihilarea PESEDEULUI?

FEBRUARIE 2022

Chiar pe 1 februarie 2022 Consiliul Național al Autovizualului a avut o inițiativă grozavă... să fie etichetate filmele românești din perioada de dinainte de 1990 cu următoarele propoziții lămuritoare: „Film realizat în perioada comunistă, în care difuzarea era condiţionată de o viză a cenzurii” sau „Film realizat în perioada comunistă, în care funcţionau cenzura şi propaganda de stat”. Asta spre a deosebi filmele socialiste, în care „n-aveai voie”, de cele capitaliste în care, bineînțeles „ai voie” și poți să exprimi orice părere despre QTBGL, cu condiția să fie o părere pozitivă sau entuziastă... în care ai voie să difuzezi ZECE NEGRI MITITEI, cu condiția de a se numi AU FOST ZECE, iar figurinele din film să fie orice, numai negri mititei, nu... în care poți emite orice părere despre vaccinul anti-COVID, cu condiția să reiasă din cugetările tale că e sigur și eficient!

Pe 2 februarie, fără nicio legătură cu ceea ce va urma, Preşedintele Klaus a vizitat Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, declarând că riscurile şi ameninţările la adresa securităţii regionale, europene şi euro-atlantice s-au amplificat și punctând că este nevoie ca România să fie foarte bine pregătită „pentru a contracara acţiunile agresive”. Sintagma „niciun centimetru pătrat” nu apare în text, deoarece nici Joe Robinette Biden , nici Jens Stoltenberg încă nu apucaseră să o folosească și, orișicât, există și la ei o ierarhie... în schimb regăsim cu bucurie în discurs cuvintele „instituțe”... „rezilență”... „eficență”.

La un moment dat, cum lumea civilizată se cam plictisea de când din COVID n-a mai fost mare lucru de stors, Comisia Europeană a avut o idee excelentă: „...a autorizat promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în UE, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar citat de Agerpres. Greierele de casă este a treia insectă care a fost probată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat şi în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare.

 În cazul greierelui de casă, autorizaţia de consum este valabilă „atât sub formă congelată, uscată cât și pudră.” (HOT NEWS. ro, 11 februarie 2022)

Disperați, greierii s-au ascuns prin cotloane și au intrat în grevă muzicală.

Și tot pe 11 februarie, Biden îl numește pe Sam Brinton în funcția de secretar adjunct pentru Combustibil uzat și Eliminarea Deșeurilor din Biroul pentru Energie Nucleară al Departamentului Energie. Așa s-a gândit el, Joe Robinette... Nu a fost uimit de proeminenta și stufoasa  mustață roșcată a candidatului, nici de rochia lui roșie, de dantelă, nici de pantofii cu toc înalt pe care dânsul, persoană nici-femeie-nici-bărbat, deci aparținând genului „fluid”, i-a afișat cu mândrie. Fericită, America merge, pe tocuri înalte,  pe calea cea bună a progresului...

Curtea Constituţională a admis, cu unanimitate de voturi, pe 15 februarie 2022, că este neconstituţională Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 192/2020 care prevedea, printre altele, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Deci, e numai bine: în 2022 aflăm că nu eram obligați să purtăm mască în 2020-2021! Lucian Mîndruță, care nu știe deocamdată că războiul e pe drum, face în continuare propagandă pro-mască și pro-vaccin chiar și atunci când e doar cu nevasta în casă, asta ca să nu-și iasă „din mână”.

Și a venit 24 februarie 2022... Iar așa cum cel mai bun leac de dragoste s-a dovedit a fi o nouă dragoste, se pare că ăl mai indicat leac de COVID este un război!!! Deoarece COVID-ul a dispărut cu coada-ntre picioare de cum s-a ivit războiul din Ucraina. Tulburat, tot activistul de pe FACEBOOK care-și pusese disciplinat haștagurile „trendy” la poza de profil („JE SUIS CHARLIE”... „REZIST”... „TOTUL PENTRU JUSTIȚIE”... „DRAGOSTEA NU SE VOTEAZĂ”... „STAU ACASĂ”... „ȘI EU MĂ VACCINEZ”, etc), sesizând noua direcție, și-a agățat precipitat steagul ucrainean peste mufă. Trezit din somn, „...preşedintele Klaus Iohannis a condamnat în cei mai fermi termeni agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. „Preşedintele a solicitat oprirea imediată, integrală şi necondiţionată a agresiunii militare ruse, retragerea tuturor forţelor ruse din Ucraina şi încetarea oricăror presiuni la adresa Ucrainei.” (AGERPRES. ro, 24 februarie 2022) Din câte mi-am dat eu seama, Rusia nu prea l-a ascultat...

BIG CNA-ul EUROPEAN însă a simțit nevoia să ia măsuri: „... «Vom interzice SPUTNIK și RUSSIA TODAY în toată Uniunea Europeană pentru a stopa mașinăria de dezinformare a Rusiei în UE... Și subsidiarele lor vor fi interzise », a spus von der Leyen. «Astfel, nu vor mai putea să răspândească minciunile lui Putin și să divizeze oamenii din UE», a adăugat șefa Comisiei Europene.” (DIGI 24. ro, 27 februarie 2022)

 S-a dovedit astfel că nemaiavând acces la SPUTNIK și RUSSIA TODAY, într-adevăr, europenii au fost mai uniți ca oricând în a căuta surse alternative de informare, altele decât cele oficiale.

În următoarea perioadă au urmat, pe bandă rulantă, interzicerea marilor scriitori ruși, a sopranelor, a pianiștilor, a pictorilor, a sportivilor, a pisicilor „albastre de Rusia” și confiscarea iahturilor și limuzinelor oligarhe rusești. În acest timp, bine orientați, Gabriel Diaconu, Horațiu C. Damian, Mihai Călin și Lucian Mîndruță îmbrățișează cauza și scriu, și scriu... ah, ba nu! mai puțin Lucian Mîndruță care din pricină că nu știe să scrie corect gramatical, și-a făcut podcast, emisiune pe DIGI 24 și ISTORI-ȘTIRI de la el, din sufragerie.

Pe cerul Europei, figura marelui bărbat Elenski se ridică, și se ridică, și se tot ridică, suficient cât să se vadă și de peste ocean și să zică doamnele Kamala Harris și Nancy Pelosi: „wow!!! what a man!!!” La Casa Albă, Joe Robinette Biden - care se juca frumos cu mașinuțele într-un colț din Biroul Oval (sic!) - observă la un moment dat, că e război, dar nu-și dă seama încă dacă e în Irak, în Afganistan sau în Vietnam...

(va urma)

LUMINITA  ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags