A CAZUT BRUMA PE CAINE !

catel

Eram pregătit și așteptam momentul acesta când bruma cade pe câine...! Adică pe domnul Călin Popescu. Eu de multă vreme îl displac, cu toate că îl susțineam din tribună pe când era șeful meu de partid și juca rolul Primului Ministru pe timpul Javrei Ceacâre...îl juca chiar bine, din multe puncte de vedere! Doar că propaganda făcută de terariul cu șerpi care colcăiau pe post de câini de pază în jurul Cotroceniului era estompată de ura populară împotriva lui Chiorete și a șleahtei lui de târâturi veninoase.

calin

Apoi a urmat Crin Antonescu și domnul Popescu a putut face față cu greu situației când l-am văzut cum se zbate în lanț gata să-l rupă. A lătrat amarnic în cușcă și era mereu nemulțumit de osul ce i se arunca. La momentul potrivit, când a văzut că nici după plecarea lui Crin nu are șanse să revină la măcelărie - fiind adus rotweillerul săsesc la masa stăpânilor - a rupt lanțul într-o noapte și a sărit gardul.

Dom Popescu a simțit că „noul” PNL va intra pe toboganul pierzaniei după contopirea cu jăvruțele Javrei Ceacâre și că este rostul să facă disidență liberală.

Dom Popescu are un CV beton armat. Este descendent al unor vechi familii liberale „pur sânge”, a fost crescut de mic copil de al doilea soț al mamei, seniorul Amedeo Lăzărescu. O educația aleasă, burgheză, în spirit pur liberal, o cultură politică solidă și corectă din adolescență.

Din nefericire pentru el, pe undeva asta i-a dăunat în viața ulterioară deranjului ucigător din 89, cu toate că inițial a avut un atuu în plus.

Dom Popescu avea educație de burghez, dar nu avea suport material, avea dorințe de mărire și de avere, dar nu avea mijloace de pornire. A făcut din cariera politică și din spiritul liberal de inițiativă un vehicul în care s-a urcat și pe care l-a condus prin hârtoape pe drumul sinuos al vieții.

În timp, dom Popescu a fost prieten de conjuctură cu cine a trebuit ca să-l sprijine, s-a făcut frate cu Dracu pentru a trece puntea, a construit cu migală relații personale care să-i faciliteze apropierea de beneficii directe și s-a uns pe corpul de amant fatal cu toate alifiile devenind mai alunecos decât Gabriel Liiceanu...

Dom Popescu a adunat în ultimii 25 de ani multe File de Poveste în dosarele nevăzute ale noii securități, pe care – cât a fost Prim Ministru -  a știut să o folosească pe muchie de cuțit ca să-i facă și lui anumite jocuri în lupta surdă cu jigodia de la Cotroceni. După ce a ieșit în decor și din lumina reflectoarelor în 2009, dom Popescu s-a dedicat vieții tumultoase a apropierii bărbatului de vârsta fatidică 50 și și-a văzut de numărat banii și femelele...

În presa interesată din jurul statului subteran care se construia cu rapiditate în jurul Javrei Ceacâre se dezveleau colțuri de pagini ținute „la secret” despre „Afacerea Sterlling”, despre privatizări  cu dedicație, despre șpăgi primite cu ambele mâini, despre... etc. Doar atât.

Ei bine, titlul de New Entry alături de ALDE la guvernare împreună cu PSD - după ce jegurile tocmai reușiseră desfacerea USL și îl „convinseră” pe Crin  să se mute în altă vază - l-a adus din nou pe Mr. Popescu în bătaia becurilor și microfoanelor studiourilor de film  „SRI-RISE-Production”, unde a apucat să toarne un serial polițist într-un rol de „el fugitivo”, ostracizat și urmărit de diva cătușelor, Laura Kovesi, eroina Dreptății Stâmbe.

Ei bine, serialul a fost oprit pe la sezonul trei, episodul 18, iar dom Popescu se pregătea să urce pe scară să repare streașina la Palatul Cotroceni.

Cum scara era ținută de jos de „concurentul penal” Dragnea – conte de Teleorman și prinț moștenitor al PSD – dom Popescu a încercat de anul acesta iarăși să rupă lanțul și să se întoarcă apoi să muște partenerul de cușcă de o bucă.

Am constatat că m-a dăruit Cel de Sus cu un fler și un simț special de care de multe ori mă „sparii”... Intuiesc  cu o mare precizie și cu multă vreme înainte de a mârâi chiar, orice potaie care vine pe la spate furiș să muște și apoi să-și apere cu îndârjire osul!

Cu multă vreme înainte de a se vorbi că va candida la Președinție l-am devoalat pe cel care mi-a fost ministru la Tran Sporturi, iar ulterior i-a prostit cu ajutorul apartenenței sale la fosta Securitate pe bucureșteni și a ajuns Primarul Capitalei: marinelul Chiorete, zis Javra Ceacâră.

A venit apoi rândul lui Săsanis – iudeul din Sibiu, pe care l-am citit imediat ce am văzut cât de senin și de ușor mușcă mâna celui care l-a făcut câine de casă dintr-o potaie din marginea Sibiului. Azi recunosc faptul că m-am lăsat prostit de cel pe care eu și foarte mulți liberali curați ca mine l-am văzut un simbol al cinstei și corectitudinii românești în politică, Sfântul Antonescu Bajinul. Eu m-am lecuit!

L-am ginit pe securistul tânăr Victor Ponta – Pisicul, de pe vremea când încă nu se știa că a semnat pactul de trădare a poporului român cu Ticălosul. Am scris cu mult înainte deschis și dur împotriva lor, în speranța că voi deschide ochii și mintea românilor.

Acum a apărut acest Trădiceanu, despre care încer să deschid ochii lumii neatente că a făcut deja niște acte care fac jocurile dușmanilor României și că odată ajuns la vârful statului va fi aceeași marionetă a unor stăpâni nevăzuți, dar știuți.

Problema se pune așa: Trădiceanu este bine ținut legat de sfori, de care deja trag stăpânii artiști care nu se văd.

Actuala Dreaptă din România s-a compromis atât de tare și este atât de mult hulită de majoritatea populației datorită excrementelor care miros pestilențial de cel puțin trei-patru ani, încât securiștii statului paralel  au ajuns în prag de an electoral la concluzia disperată că nu vor avea niciun candidat credibil cu care să poată măcar aparent să se  apropie de candidatul  sau candidații aruncați în luptă de coaliția de la guvernare!

Atât sasul fascistoid aflat acum la Cotroceni, cât și Julien Ceapaev Ciolanis din Paris nu au nici măcar șansa de a fi scuipați de ura românilor pe stradă, cu atât mai puțin să adune un procent din două cifre și să ajungă în turul doi de scrutin.

Din acest motiv tunurile s-au ațintit spre veriga cea mai slabă a coaliției, unde stăpânii marionetelor au sfori legate de gâtul și mâinile păpușii Tăriceanu. Au încercat – și încă mai încearcă disperați – să-l determine să treacă cu toate bagajele și echipa, de partea Dreptei, care este strâmbă...

La început, Trădiceanu le-a dat niște semne că le-ar face jocul, acționând fățiș contra dorinței de radicalizare a PSD-ului condus de Liviu Dragnea, dar alte acțiuni concomitente cu susținerea acțiunilor dușmănoase la adresa statului subteran ale lui Tudorel Toader, i-au făcut să se îndoiască de cumințenia și loialitatea lui Călin File de Poveste.

Acesta este motivul pentru care a reapărut astăzi un „remake” la Dosarul Microsoft, unde dom Popesco Trădiceanu apare în rolul lui Al Capone. Începe hărțuiala, intă în funcțiune morișca mânată de mașinăria învechită și cu rateuri din ce în ce mai dese – Justiția Strâmbă.

Pe mine și pe foarte mulți alții nu ne miră că dom Popesco are multe bube în freza tunsă scurt, că mai devreme sau mai târziu, acestea tot ar fi trebuit să iasă la suprafață!

Acuma nu este important să  aflăm că dosarul este fabricat, că sunt probe în dosar culese ilegal, prin metode neortodoxe sau că atacul asupra omului se va dovedi în final că a fost murdar și nu se va solda cu o condamnare. Important pentru meseriașii de după ușă este ca dom Popesco să fie discreditat și să îi mai piară avântul pe care crede el că l-a luat furând startul și în fața coechipierilor din club.

Ideea este asta: uite mâța moartă la Popescu-n poartă! Cine nu ne va dori, s-o mănânce coaptă! Cu mărar, cu pătrunjel și untură de ... stat paralel! Adică – mai pe românește spus – ori accepți să devii omul nostru și reprezentantul Dreptei/PPE pentru Președinție și îți punem la dispoziție tot armamentul și muniția să-l omori pe Dragnea, ori de lichidăm noi cu mâna noastră! Să-ți moară barem capra și ție, țap logodit ce te crezi!

Ceea ce nu înțeleg aceste jigodii neomarxist-staliniste care micționează pe România, este că acest dosar răsărit în ceas de seară îl va determina pe Trădiceanu să devină Tăriceanu și să bată lăboanța cu nen-su Livache ca să meargă pe cinstite umăr la umăr  spre alegerile Prezidențiale, prin demantelarea statului paralel subteran, iar ceea ce a însemnat până acum o temporizare și o atenuare a loviturilor date cu tocul în mutra jivinelor de PSDragnea, să devină chiar mai abrupte și mai rapide! Abia acum Trădiceanu va înțelege că singura sa șansă este susținerea parlamentarilor coaliției+UDMR la voturile ce se vor cere de Moș Teacă pentru cercetarea penală și asta nu poate decât grăbi ejectarea bătrânului securist de la butoane.

 Și sasul care scuipă venin de la Cotroceni are mari șanse să nu-și termine mandatul în picioare dacă PSDragnea va fi lăsat să acționeze fără reticențe și fără frica trădării lui Călin!

Așa că Statule Paralel, dragi securiști din toate țările, uniți-vă! Lovitura cu manta a bilei albe nu va băga bila roșie în buzunar!

A căzut bruma pe câine, dar căldura de toamnă târzie o topește.

GABRIEL MIHĂILĂ

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?