CAUZA NOSTRA

JFHDSFHJ

MOTTO: „Comisia Europeană și-a prezentat astăzi planul prin care UE vrea să pună capăt dependenței de combustibilii fosili din Rusia «cu mult înainte de 2030». Când și cum se va întâmpla concret acest lucru? Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele «Comisiei pentru industrie, cercetare și energie» din PE, a explicat deciziile UE și implicațiile asupra țărilor membre. «Nu avem nici noi foarte multe soluții de a elimina TOTAL și IMEDIAT importurile de produse petroliere. Ideea e să se întâmple LA SFÂRȘITUL ACESTUI AN. VA TREBUI SĂ FACEM EFORTURI. E o situație dificilă», a spus el. Bușoi a adăugat că există, evident, «niște eforturi financiare și efecte pe prețuri care sunt de neocolit», însă «TOATE ACESTEA MERITĂ EFORTUL PENTRU A SPRIJINI UCRAINA.»...” (HOT NEWS. ro, 18 mai 2022)

.....................................................................

Important e să ai O CAUZĂ. Nu contează că această CAUZĂ nu este a ta, ci ți-a fost livrată, convenabil și la timpul potrivit, de unii care, aparent, nici nu există... pe când, în realitate, „inexistenții” se ocupă în timpul programului de lucru exact cu fabricarea de „cauze”, iar de „efecte” au grijă tot ei, după aceea.

Dacă nu era „Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție” n-ai fi avut ocazia să constați că „dragostea nu se votează”, așa cum ți-a spus Oana Pellea (aceeași Oana care întreba publicul unde se pune ștampila pe buletinul de vot, în interiorul dreptunghiului sau în afară, deoarece în inteligența ei nu găsise răspunsul la această întrebare esențială). Astăzi, doamna Pellea îți zice, senină,  că s-a cam înșelat când  te sfătuia cu cine să votezi și că n-o să mai facă. Dar să nu crezi că dânsa e creatoare de CAUZE... nu, n-are atâția neuroni dispuși pentru ghidușele sinapse, însă e bună de „unealtă”. Mai ales că uneltele nu trebuie stimulate financiar. Ele lucrează „pro bono”.

Dacă nu era tragedia de la COLECTIV n-ai fi avut de ce să agiți pancarte cu #CORUPȚIA UCIDE și să dai jos Guvernul Ponta, fără să știi de ce trebuie dat jos. Dar poate că știa motivul ăl’ de s-a „scăpat” și a spus „...a trebuit să moară oameni...”, pentru că pe el inteligența nu l-a dat niciodată afară din casă... (pardon, din cele șase case) și nu prea înțelege ce anume are voie să spună poporului și ce nu.

Dacă n-ar fi fost Ordonanța 13, nu ai fi avut motiv să ieși în stradă noapte de noapte, la minus 6 grade, cu câinele purtând mândru la gât cartonul pe care ai scris de dimineață  ȘI EU#REZIST. Și nici cu momâia lui Dragnea, costumată în zeghe și atârnând de o prăjină... chiar... cine ți-a dat-o pe aceea? Că nu cred c-ai venit cu ea de-acasă. Era tot în lada cu pancarte gata fabricate, civilizate, la standarde, pe care erau scrise lucruri nostime cum ar fi: „...Liviu Dragnea, vreau să-ți spun/ La pârnaie n-ai săpun”? Sigur că nu te-ai întrebat de ce primești ceai și suc și fructe gratis, doar pentru ca să plimbi panourile și să strigi „Dragnea, la pușcărie!!!” deși – evident! - habar n-aveai dacă a făcut ceva nasol sau nu. Și nu te-ai mirat deloc că-l vezi printre manifestanții pentru CAUZA TA pe Steven van Groningen,  CEO al Raiffeisen Bank, indignat și el, na! de blestemățiile lui Dragnea.

Dacă n-ar fi fost p(l)andemia, n-ai fi avut posibilitatea să-ți expui public încrederea în cuceririle științei și să-i consideri proști și troglodiți pe reticenți... Înțeparea în masă a devenit CAUZA TA. Și ți-ai dorit să primești Certificat Verde cu magiun! L-ai admirat nemărginit pe Lucian Mîndruță, pentru puterea lui de a purta mască și în intimitatea căminului, pedalând pe bicicletă (cică „...dacă porți mască atunci când ești singur în mașină, să porți și prezervativ când ești singur în pat!”)

Ei bine, da... eu sunt sigură că Lucian Mîndruță exact așa a făcut cât a avut nevastă-sa COVID și el nu intra după dânsa în nicio încăpere până când nu aerisea o jumătate de oră! Cu precizarea că în pat a purtat prezervative FFP 2 (CU VALVĂ!). Aderând la această CAUZĂ te-ai simțit mai european, mai civilizat, mai elitarist... ai putut să mergi la mall și ai stat la o coadă infernală ca să intri la târgul de Crăciun, să bei un vin fiert, în timp ce troglodiții nu au avut acces la toate aceste minunății!

Dacă n-ar fi fost războiul, nu te-ai fi gândit niciodată că ajustând căldura din apartament, mergând cu viteză mică pe autostradă, aerisindu-ți hainele fără să le mai speli, renunțând la aerul condiționat în frumoasele zile de vară cu temperatura de peste 38 de grade  și spălându-te, când și când, cu puțină apșoară numai în zonele indicate în afișele de popularizare a noului tip de igienă, lupți, de fapt, cu toate puterile tale, cu tiranul de Putin, care, așa bolnav de cancer în ultimul stadiu, nebun de legat, sadic și disperat cum este, mai are și tupeul de a mirosi agresiv a săpun la întâlnirile cu oficialii americani! Ți-ai dat seama că anti-putinismul&Slava Olodimir! reprezintă CAUZA TA.

Ce urmează? Păi, logic, urmează să salvezi planeta, mâncând lăcuste și gândăcei care nu slobozesc flatulențe prin atmosferă, în mod iresponsabil, precum detestabilele văcuțe, apoi să te-mbraci de la second-hand ca să simți pe propria-ți piele că reciclezi, să nu mai faci copii, pentru că și așa e zdrobitor de multă populație pe glob, să accepți că dacă ești bolnav și bătrân, eutanasierea e o bună alegere și costă mai puțin, deci scutești statul de o cheltuială inutilă și îndelungată, să vrei cip implantat cu ajutorul căruia să poți intra în casă, la birou și la SPA... și, mai ales, să trăiești și să iubești în metavers... totul frumos, aseptic, bine organizat.

Ai crezut tot timpul în CAUZA TA. Ai slujit-o. Ce să-ți spun... curaj, mai ai puțin de luptat cu ignoranța și lipsa de educație a ălora pe care îi disprețuiești profund. Și astfel, în sfârșit, vei termina de construit lumea la care ai visat dintotdeauna. Iar dacă nu vei fi mulțumit, nu-ți rămâne decât să afirmi cu tărie că tot răul e numai și numai din CAUZA celorlalți. care nu au urmat același traseu cu tine.

.....................................................................

P.S. Nesimțitul care vă spune, în MOTTO, că trebuie să faceți sacrificii, că trebuie să fiți dispuși la „niște eforturi financiare și efecte pe prețuri care sunt de neocolit” dar că, evident, „toate acestea merită efortul pentru a sprijini Ucraina” are înscrise în Declarația de avere din 14 iunie 2019 venituri LUNARE de circa 40 000 de euro (circa 27 000 de euroi pe persoană fizică iar restul împreună cu nevasta).

Dar, dormi liniștit, cetățene, Bușoi lucrează pentru tine!!! Cred că și el sărea alături de tine-n Piața Victoriei, în ianuarie 2017... deoarece CAUZA  lui de 40 000 de euro în buzunar e aceeași, dar fix aceeași, dragă, cu CAUZA TA de mic slujbaș fericit într-o multinațională care-ți asigură un moccacino și-o felie de pizza-cu-de-toate pe zi. Și-o trotinetă electrică luată în rate.

LUMINITA  ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags