CASPAS CU SOSCHES, SOSCHESAT IN SOLUTIE DE JANTICOTILODEN, CU MOTIVE NATIONALE! (GHIVECI DE LEGUME POLITICE)

IUEDTGEBNJ

De când au câștigat alegerile PENELEUL și ALIANȚA 2020, cea din urmă fiind câștigătoarea de facto, deși a ieșit pe locul trei, un paradox pe care mi-e lehamite să-l explic la ora asta, văd un șir lung de : „...Vai! dar vă rog, după dumneavoastră, doamnă!!!” Și-atât... Adică ei, băieții, au vrut să câștige așa, la o-ha! ca să crape CIUMA ROȘIE întâi de ciudă, apoi de tot...dar guvernarea... ei, guvernarea e altceva... Ce să facem... ce să facem... păi, să facem o moțiune de cenzură, dar să ne asigurăm ca nu care cumva să treacă din greșeală, că proastele astea de moțiuni dacă le lași de capul lor mai că-ți fac niște surprize și te trezești că trebuie să conduci o țară când tu stăteai așa de bine în opoziție și dădeai din gură!

Asta e un fel de „mahmureala de a doua zi”, că în prima zi, în euforia reușitei depline , a fost așa:

„Ce s-a întâmplat azi în diaspora arată că guvernul trebuie să plece. Cer explicit DEMISIA guvernului Dăncilă. Alianța USR-PLUS promite românilor din diaspora că nu vor mai fi niciodată gazați. Votul electronic și votul prin corespondență vor fi priorități ale USR- PLUS.” ( Dan Barna, 26 mai 2019, imediat după închiderea urnelor scrutinului pentru europarlamentare)

Deci, programul de guvernare al USR-PLUS va avea ca prioritate șmecheria cu votul, nu tomata românească și irigațiile. Nu-i rău... votul prin corespondență uns pe pâine, cu un pic de sare deasupra, va îndestula populația dornică de schimbare. Tot în „programul de guvernare” al USR-PLUS cred că se vor regăsi și ideile generoase ale strategului Andrei Caramitru - desființarea Jandarmeriei, a Inspectoratelor școlare și evident, băgarea la pușcărie a tuturor oponenților politici, prin Ordonanță de urgență - ultima! înaintea aplicării rezultatelor referendumului lui Klaus care zice că nu mai ai voie să dai OUG pe astfel de teme. Tot prioritate vor avea și ideile doamnei Oana Bogdan, „roată-motrice” care ne va convinge să renunțăm de bună-voie la proprietate și să ne facem culegători de fructe crescute natural, vânători și pescari. Precum și - potrivit aceleiași Oana Bogdan - aplicarea unui amplu program de luptă împotriva flatulențelor de tot felul, prin eliminarea fasolicii din meniul alegătorilor de dreapta dar și prin utilizarea unor dopuri ecologice îndesate strategic în fundul acestora, în scopul limitării încălzirii globale! Dar, stați liniștiți, cetățeni și mai puneți la fiert fasole până vin ăștia la guvernare, că ei nu se grăbesc... oho-ho! ei vor să mai „copilărească” un an , până la alegerile locale, și-atunci, cine știe? să facem niște anticipate... și să mai vedem... dacă nu, să guverneze PNL-ul- minoritar, cu Ponta și Băsescu (doamne, doresc să văd asta, credeți-mă! ) și noi doar îl sprijinim așa, discret... mai facem niște cartonașe, mai ni le punem pe piept, mai protestăm, mai dormim în Parlament, mai ne tragem în selfie-uri, mai ne retragem cu lanternuțele aprinse... adică, lucruri utile pentru țară!

Să lăsăm , deci , PENELEUL să guverneze...

„Decizia noastră este foarte clară. În Biroul Executiv am hotărât că vom depune moțiunea de cenzură, începem negocierile evident în primă fază cu partenerii din opoziție și ulterior cu toate grupurile parlamentare, evident mai puțin PSD și cu toți parlamentarii individual pe care putem să îi convingem să voteze moțiunea de cenzură. Iar în ceea ce privește asumarea răspunderii guvernării, păi un partid care depune o moțiune de cenzură în momentul în care vrea să dea jos un guvern trebuie să fie pregătit să își asume răspunderea guvernării. E un lucru elementar” (Ludovic Orban, 29 mai 2019, la B1 TV)

Și, după această „...pupat toți piața endependenți...” , mai puțin PSD-ALDE, urmează și ceea ce crede cu adevărat PENELEUL lui Orban Ludovic cu privire la alianța cu USR-PLUS:

„Nu poți să îi lași pe ăștia ( ALIANȚA 2020, adică USR-PLUS, bineînțeles, n.n.) să dea foc la țară numai dintr-un calcul politic, că nu intru la guvernare ca să nu mă erodez. Aici e problema să îi oprești pe ăștia să nu facă praf țara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie (...) Nu poți să stai chiar fără niciun fel de simțire numai să-ți faci tu calcule meschine. Asta trebuie să te facă mai responsabil, nu să te apuci să sari în sus de bucurie, să declanșezi niște spectacole festive pentru un succes relativ.” (Ludovic Orban, 29 mai 2019, la B1 TV)

Altfel, liberalii se înțeleg bine între ei: Rareș Bogdan vrea să le taie pensiile procurorașilor iar Ludovic Orban vrea să-i impoziteze pe IT-iști. Eu sunt de acord să le facă pe amândouă ... decât că Rareș dezaprobă ce vrea Ludovic iar Ludovic se opune la ce vrea Rareș... ei fiind în același partid... iar USR-PLUS se împotrivește oricum oricărei inițiative peneliste, în timp ce marele Bășescu, acest Monica Tatoiu al televiziunilor de știri, trimis în Parlamentul european de avântul revoluționar al populației, sforăie liniștit, cu băluțe la gură, cât vorbește Papa Francisc la Palatul Cotroceni, deoarece a „consumat” și el... cu patru cuburi de gheață - ce mare lucru! Ponta vrea prim-ministru , că n-a mai fost demult, având -în sfârșit - slavă Domnului! - și el un PARTID-BALAMA, așa cum era pe vremuri gloriosul UNPR, slujitorul cu epoleți al „interesului național”, care tot în laboratoarele alea de unde a ieșit și PRO ROMÂNIA a fost clocit!

Și, într-un fel, aș spune cu tristețe că România merită acest ghiveci, pentru că așa a votat... deci, să le urăm acestor titani învingători  „GUVERNARE PLĂCUTĂ!” (sau PLĂCUȚĂ... că nu știu exact cum se zice... )

LUMINITA  ARHIRE                         

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags