CÂRNATUL GERMAN OFENSAT

HDHDFGGG

Și uite-așa... o să ne râdem de Germania, de-o să ne doară burta și-o să ne minunăm printre hohote cum de a ajuns dânsa proasta falnicei Europe! Că oficialii ucraineni mi ți-o ridiculizează și mi ți-o tăvălesc pe unde o prind, și-o mai și înghesuie prin debarale,  să-i mai tragă vreo două-trei scatoalce măiestrite!

Întâi, când se pregătea președintele  Germaniei (oooo!!!, n.n.) pentru cuvenitul și piosul pelerinaj la Kiev, hotărât să-i ia fața lu’ Angelina Jolie, care încă nu prinsese bilet pentru bombardamente și alarme aeriene la ofertă, i-a zis Elenski un „NI!” de la obraz, de s-a ascuns până și Macron sub scaun, cu inima tremurând, rememorând și dânsul ce-a făcut în ultimii 5 ani, ca nu carecumva să pățească vreo rușine similară... Așa că președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a regretat amarnic imprudentul Bruderschaft dat peste cap, pe vremuri, când era „dăcât” ministru de Externe, în compania „satrapului Putin”, cu mâinile frumos împletite cu acesta... și oftând - lume rea, de! -  și-a scos frumușel papucii din bagaj, a pus pijamaua nefolosită în șifonier și-a stat acasă uitându-se la ANTENA 3, că să vadă cum mai merge războiul, de ziceai că-i Klaus Iohannis în weekendul lui normal, cu o durată de 3-4 zile pe săptămână.

Între timp, înfoiați de solemnitatea vizitei, președinții din Polonia, Letonia, Estonia și Lituania, au fost primiți de marele bărbat-în-tricou-kaki, au fost plimbați să vadă distrugerile și au dat un „mesaj puternic de sprijin politic și asistență militară”... Toți ăia importanți au fost... și Boris Johnson, și cancelarul austriac Karl Nehammer, și șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, și doamna Ursula și șeful diplomației UE, Josep Borrell. Ca să nu mai zic de Ciucă, Ciolacu și Cîțu, din România, care fiind mult prea „grei” pentru o singură vizită, s-au împărțit în două delegații și-n în două zile diferite... adică, așa, ca și cum întâi a venit capul&trupul, cu trenul, iar picioarele au ajuns abia a doua zi, pe bicicletă! Numai pe bietul președinte al Germaniei nu l-au primit!

În această conjunctură, aflat „într-o relație complicată” cu Elinski, Olaf Scholz, cancelar prin vocație,  s-a gândit că e mai bine să se prefacă și el un pic supărățel, că poate așa se întoarce ăla la niște sentimente mai bune și nu-i mai dă scrisorile-napoi. Și a declarat, bosumflat, că... nu și nu! nici el nu merge la Kiev, fiind solidar cu repudiatul Frank-Walter! Dar ți-ai găsit să-l sensibilizezi pe Olodimir! Dimpotrivă! Ca urmare, dragostea cu năbădăi a continuat și pe casa scării, la ieșirea din apartament, iar ambasadorul Ucrainei la Berlin, odată numai ce și-a pus demonstrativ o mână-n șold, în timp ce cu cealaltă i-a cărat mărunt și ritmic cu papornița-n freză lui Olaf, zicându-i: „Ești un cârnaț ofensat, na! și na!”  După care i-a aruncat peste umăr un „...asemenea acțiuni nu sunt potrivite pentru un oficial de stat... doar nu suntem la grădiniță!!!”, a pufnit, s-a întors pe călcâie și a părăsit incinta!

Ajunși aici, dragii moșului, ce să vă mai zic...? păi, vă mai zic doar că Marele Bărbat de la est a continuat să-i invite pe unii, pe alții, să vină și să-l viziteze la domiciliu, dar a avut grijă să le pună în vedere și un elegant  „...actualmente străinii nu pot veni cu mâna goală”, propoziție din care eu am înțeles că și ai noștri au lăsat ceva acolo, că nu se puteau face de râs, din moment ce omul ăla îi caută în sacoșă, să vadă ce i-au adus...

O cutie de bomboane, un pachet de cafea, o sticlă de whisky, o măslină, o atenție... orișicât, noi suntem mai săraci. Joe Robinette, saracu’,  s-a scormonit prin buzunare și a găsit 33 de miliarde de dolari care-i prisoseau, pentru cadou, da’ noi... de unde? Că noi n-avem... noi nici președinte se pare că nu mai avem de multă-multă vreme, nici bărbați de stat, și-atunci... cu ce?

Ende der Folge; wird folgen...

.....................................................................

P.S. În fotografie, „cârnațul ofensat”.  Mă întrebați dacă Berlinul nu l-a expulzat deja pe ambasadorul Ucrainei? Ei, și dumneavoastră, cetățeni...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?