CAPRA RÂIOASA E CU COADA SUS!

hdhdgdg

Acești minunați obscuri europeni și politicile lor zburătoare...

Care ai văzut-o pe Kaja Kallas, premiera Estoniei, nu se poate să nu fi rămas marcat pe viață. Ai neuronul care procesează după regulile logicii - alea instituite de Aristotel - pârlit, opărit, radiat. Ești trepanat, ți s-a extras de pe cortex nucleul gândirii cognitive. Ori, cel puțin, așa ar trebui să te simți.

Pe mine, ascultându-i discursul, m-a prins flama, creierul a devenit brusc, boască pentru cazanul de țuică. Vă spun, Vișan, chiar și îmbrăcat în rochie subțire, de vară, de i se văd desuurile în soare, e diamant neșlefuit pe lângă cucoana asta. E perla logicii și bunului simț, prin comparație. Vișan, pe lângă duduie, e un fel de Zeus al logicii și bunului simț, un zeu cu sex nedeterminat, bineînțeles, că doar nu vrem să încălcăm normele de gen impuse de „miliția gândirii progresiste”.

Care nu ai văzut-o pe micuța #useristă, vorbitoare de un fel de limbă a cailor, pe care ea o crede engleză, ai avut noroc, ai scăpat. Femeia e un fel de Maia Sandu fără „adidași” asortați la rochie și fără mătușa care locuiește lângă președinție și la care se duce să mănânce la prânz - pentru a face economie la buget, dar cu avion low coast, iar când deschide gura este o sumă de platitudini redundante, din ciclul „să fie bine, ca să nu fie rău”.

Bă, nene, noroc că estoniana e o limbă neînțeleasă pentru oamenii cu neuronul la locul lui, căci altfel, constatam că liderii estonieni sunt un fel de copii  de plastic ale originalului userism franțuzesc.

Ai, totuși, o satisfacție minoră dacă privești atent și obiectiv. Observi că, la ei, prostia se zvârcolește în chinuri, mai ceva decât în ai noștri și mult mai zgomotos, se pare.

Zice dizeuza că - dacă avem credință, trebuie să îi ștergem de pe fața Pământului pe ruși și dacă nu ne iese, măcar să îi ignorăm și să nu îl mai căutăm pe Putin la telefon - deoarece se va simți izolat și va abandona planurile din Ucraina?!

Bă, frate, vorbesc serios! Pe lângă faptul că amestecă impardonabil credința cu violența, precum talibanii, după Maia estoniană, Putin va cădea în depresie că nu îl sună europenii, probabil se va sinucide, ori măcar va da banii pe niște ședințe la psiholog, din alea mai scumpe, dar nu înainte de a abandona războiul. Bănuiesc că Putin va opri invazia în Ucraina ca să facă economii și să aibă și el cu ce plăti psihologul. Altfel, nu văd legătura!

GOGU ORLANDO

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?