CALUL TROIAN

sjhytrfbj

De multe ori m-au mâncat buricele degetelor să scriu în clar, „negru pe alb”, despre podgoreanul de Odobești (Tudorică să trăiești!), nea Tudorel Toader.

Omușteanu a urcat scara vieții din beciurile podgoriei sale de la Focșani unde vinul bun se industrializează pentru uz intern și surplusul pentru nevoile de ascensiune a familiei. Chiar dacă în crama lui nea Tudorică nu a călcat Zeița Dreptății Strâmbe ca în cea a lui Ghiță, putem presupune că actualul Ministru al Justiției e un om de lume și un mare cunoscător al finețurilor olfactiv-gustative cu care și-a cinstit de sărbători și la Ocazii, colegii viitori subalterni.

Paharul cu vin bun adună în jurul lui multe caractere și netezește multe trepte care trebuie urcate în timpul unei vieți... Băietanul lui tătâne-su doar a făcut Școala de Advocați, iar NOTARIATUL este o cale sigură și liniștită de trai decent de azi până în negura timpului...

Ian stați voi megieși dumneavoastră și gândiți oleacă cu căpuțul domniilor voastre!

Cum ar putea cineva să ajungă în timpul vieții, la o vârstă nici bătrână, nici tânără, cu atâtea titluri și patalamale în buzunare decât Știința de Cărți pe care le-a cetit și le-a scris din fragedă pruncie de au rămas uimiți până și jurații Comisiei din Palatul Dogilor din Veneția?!

Părerea mea personală este aceea că podgoreanul Tudorel a pornit de tânăr cu noroc și cu o vie acătărea, din care tătâne-su putea face față vremurilor... Pe timpuri nu demult apuse, studenții de la Drept erau curtea predilectă de unde se recrutau viitoarele cadre ale M.I. și ale Securității. Toader era corespunzător, tat-su îl susținea la șefii în funcție cu materie primă de Paște și de Crăciun, iar puiul de jurist a luat liftul în vreme ce turma urca pe scări.

A venit „rivoluția”, s-a înfiripat „Noua Securitate”, dar tinerelul Toderaș a fost pus la conservare și ajutat să urce metodic scara socială fiind lăsat în liniște să învețe Carte. Multă Carte!

A venit într-o zi timpul ca omul ajuns la gura podului pe scara vieții să fie pus la muncă și să fie pus să plătească cu fapte investițiile Sistemului care l-a pregătit...

Zis și făcut: „nemurdărit” politic, cu nun CV „beton”, urcat binișor aproape de vârful copacului unde fructele sunt mai coapte, i s-a impus lui Tăriceanu să-l propună di partea ALDE  pe lista miniștrilor asumați din guvernarea coaliției.

Nici cal, nici măgar, nici cămilă, nici zebră, nici PSD-ist, nici liberal, Sistemul a contat pe Cartea de Vizită a lui Tudorel, pe titlurile sale universitare, pe funcțiile sale onorifice care îi atestă autoritatea, e apartenența „fostă” la CCR, unde a judecat „cinstit” ca să i se mărească credibilitatea și si veridicitatea și a fost pus ca al cincilea AS în pachetul de cărți.

Sunt oameni conservați de Sistem, de care este nevoie să-și facă treaba doar o singură dată și apoi, decionspirați, sunt abandonați și lăsați să se descurce mai departe așa cum și-au așternut patul înainte de a fi detonați.

Mie unul mi se pare că ASTA  este și asta i s-a cerut lui Tudorel Toader, după ce multe alte conserve au fost desfăcute și au ruginit...

Tudorel e în funcțiune la Iași, aici este fieful său. Aici funcționează la DIICOT frățiorii procurori Horodniceanu (el și ea) – buni profesioniști, dar racolați de Sistem pe care nu evită la ordin să-l servească.

Dacă „Părintele” va ajunge pe locul mortului Lazăr din lazaret, pentru mine este mai mult decât clar că Tudorel Toader a executat un ordin al stăpânilor.

Horodniceanu nu a fost lăsat la DIICOT tocmai pentru ca asupra lui Tudorel să nu planeze nicio suspiciune și să poată fi repus în ziua când Taica Lazăr va fi un cadavru viu. Revenirea lui Horodniceanu în această înaltă funcție va fi similară cu numirea lui Tudorel ca Ministru.

Fratii Horodncineanu au fost studenții eminenți ai lui Toader. Legături există indubitabil. De când s-a întors la Iași, televiziunile de știri abundă cu succesele obținute de DIICOT Iași. Iașul a devenit polul național al luptei cu Crima organizată și succesele mari, aici se văd...O mână spală pe alta, o conservă expirată este imediat înlocuită pe raft.erthjnbfd

Așa se explică tergiversările ce au marca Tudorel Toader, așa au fost aburiți de Sistem liderii PSD.

Hai să trăiești cu un vin de Odobești, nea Tudorele!

      GABRIEL MIHAILA

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags