Căcălin Ivan - CARICATURILE DE VÂRF ALE SECURIȘTILOR

ivan

L-am ascultat și eu pe Ivan. Știam că autointitulata “academie” a serviciilor secrete este un loc al incompetenței și al imposturii generalizate, însă nu intuiam că va ajunge spațiul caricaturilor patologice, tunse corect, prospere și opărite, scăpate din obsesii la costum în realitate. Ei bine, trăim vremuri în care Ivan se suie pe Divan. La propriu. Chiar este posibil ca, de teama anarhiei, românii să prefere impostura și incompetența unor caricaturi desenate de Occident? Degenerescenţa serviciilor secrete în raport cu armonia și înțelepciunea propriei lor națiuni a ajuns la apogeu. Este rușinos cum un securist analfabet, obsedat de bucuria genuină pe care i-o dă satisfacerea nevoilor primare, face propagandă fățișă pro-occidentală și sugerează că patriotismul și creștinismul românilor sunt un indiciu al involuției și al putinismului lor. Incredibil! De asemenea, cine îi permite unui asemenea sfertodoct să pună în pericol relațiile diplomatice și siguranța națională a României prin declarații împotriva altor state cu care avem relații oficiale? De unde are el informațiile? Mintea acestui rătăcit în întuneric pare bântuită de clișee propagandistice, de certitudini naive, de spaime și bănuieli primitive, toate verbalizate prin fraze ininteligibile. Acesta este nivelul academic al personalului unei instituții care formează ofițerii serviciilor secrete? Aolică! Carenţele morale și educaţionale ale celui care-şi clamează orgoliul de a fi un adevărat european, îl determină să ne solicite fățiș susținere oarbă pentru NATO și UE, chiar dacă acest lucru ar însemna scăderea exigenţelor dincolo de limitele minime ale lucidității. Dăcât constat cum instituţionalizarea securistică a prostiei continuă... Dare-ar dracii-n capu’ lor!

 

DESCHIDE-ȚI MINTEA!"

 

Iulian-Laurentiu Stefan

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags