BURLENI SI BURUIENI

hdhvgff

Credea cineva că pleacă Vlăduț de la măcelarie? E stabil înfipt acolo, precum un arac în via lui Ghiță, exact la fel ca Burleanu la FRF.

Vlad-Omul nu poate fi demis de propriul partid, de premier sau de președinte. E de neatins. Traiectoriile burlenilor și vlăduților sunt atât de asemănătoare încât nu poate fi o coincidență.

Amândoi fac prăpăd acolo unde sunt puși. Burleanu a devenit președinte din neant, doar pentru că băieții l-au zvârlit în pușcărie pe marele Gică Popescu cu o zi înainte de alegeri, iar Vlăduț a apărut în guvern ca urmare a unei lovituri de stat orchestrate după nenorocirea de la Colectiv, un ministru post-napalm.

Imediat după alegeri, Burleanu a început să distrugă fotbalul românesc și, ca să nu o facă gratis, el și gașca de nemernici și-au tras niște salarii astronomice.

Toate deciziile pe care le iau derbedeii ăștia sunt atât de vădit stupide, încât nu poate fi o întâmplare. Ci o misiune!

Exact așa e și îngerul Vlăduț: ceea ce face e atât de clar împotriva interesului general, încât nu are cum să fie doar prost. Ci și ticălos - asta e clar! Și unul, și celălalt sunt de neatins, indiferent ce ar face. Ei știu că cine i-a pus acolo poate să-i apere de absolut orice; mai puțin de furia gloatei. Iar această furie e pe cale să se stârnească.

Pe de altă parte, păpușarii sunt disperați, nu mai au la dispoziție resursele colosale de pe vremea Colectivului sau de la începutul lui 2017, așa că au scos la înaintare cozile de topor să îi mai prostească pe proști: pe CTP, pe Barna, pe micul Cacamitră, niște actorași isterici și penibili, toți păcălicii de la UMdigi si SRItv etc.

Pentru că nimeni în țara asta n-ar trebui să se teamă de vreo restricție, dacă am avea justiție liberă, că toate sancțiunile aplicate sunt flagrant nelegale și, în consecință anulabile la prim termen de orice instanță. Sunt atât de imbecili, că sancțiunile nu sunt publicate în Monitorul Oficial, deci - legal - nu există!

Doar că, la noi, „Justițea” e de fapt o glumă proastă.

Așa că păpușarii fac absolut totul ca protestele să se stingă, și asta rapid, pentru că, de la un anume moment încolo, se autoîntrețin.

E șansa unei țări de a scăpa măcar de o parte dintre acești trădători, șansă oferită doar de prostia și imbecilitatea lor. Și e extrem de simplu de înțeles: cu cât protestele vor fi mai ample, cu atât mai mulți ticăloși vor dispărea, pentru că, dacă în doar patru luni au făcut atâtea nenorociri, în patru ani ne vând pe toți ca Ceaușescu pe nemți. La bucată.

RAZVAN CONSTANTINESCU

Featured