BUFNICI! CU CATAROIUL ÎN MARE!

hdhfijuhgh

Vă jur că nu fac pe nebunul, dar până azi, eu n-am știut că Buhnici există ca entitate care „dă declarații”, „adoptă poziții” sau „exprimă puncte de vedere oficiale”. Între ghilimele am reprodus întocmai niște fragmente din textele unor știri din televizor și de pe net despre niște bălării despre frumusețe sau cam așa ceva emise pe o plajă de „vlogărul de aitii”, cu fața  din poz(n)ă.

Din nou, sub cuvânt de onoare, nu fac pe nebunul, dar habar n-aveam că Buhnici „este urmărit numai pe iutub de peste un milion de oameni”. Așa că sunt, oficial, foarte prost, atâta vreme cât încă mă miră impactul spectaculos al bălăriilor despre frumusețe - sau cam așa ceva - prelinse oral din frumoasa față d9n poz(n)ă.

Constat că toată lumea îl ia la șuturi pe omul acesta cu fața din poz(n)ă. Nejustificat, în opinia mea. Dreptul de a deveni ținta unei critici se câștigă, nu e gratuit. În conformitate cu trusa mea (creață) de proceduri mintale, se ajunge relativ greu a merita să fii criticat. Or, dacă este a lui fața din poz(n)ă, eu nu-l văd pe Buhnici calificându-se pentru niciun tip de critică. Se cheamă că e incalificabil. Însă, admit că astea sunt exclusiv necorespunzătoarele mele subiectivisme, datorate atât unei jalnice lipse de cultură poppă aitii” & alte ghedgiaturi, cât și unei lamentabile frivolități analitice. 

Mai zic doar că poate ar merita discutat nițeluș și despre ventilatorul prelingerii orale din frumoasa față din poz(n)ă.

Despre televiziunea care a difuzat chestia. Difuzarea e o opțiune de conținut asumată printr-o decizie editorială. Fața din poz(n)ă putea spune orice, pe orice plajă, căci fiecare avem dreptul să fim proști, pe toate plajele; prostia nu devine întotdeauna o infracțiune, chiar dacă în cazul feței din poz(n)ă, deținerea de cap are un aspect flagrant, ilegal. Dar oare televiziunea răspândacă n-are chiar nicio vină? E cu totul neresponsabilă pentru ceea ce hotărăște să difuzeze? Se poate da pe post orice delir înregistrat, inclusiv bizarerii sexiste cu derapaje nătângi spre pedofilie, accelerate de vârsta crizat mijlocie a unei fețe cum cea din poz(n)ă? Sau te pomenești că, difuzând, #antenastarz o fi vrut să demaște inteligența de plajă a feței din poz(n)ă?... Sau, mai știi, intenția pomenitului difuzor teve, o fi fost să lanseze o conversație națională despre piei, vergeturi, tatooaje, grăsimi și alte lăsări nesportive pentru ca, la final, uriașa dezbatere din societate să fie adunată într-un un volum scos de Humanitas...

Pe scurt: orice bou poate fi bou. Precum și orice vacă, de asemenea. Însă ar trebui, cred, să ne enerveze, totuși, nu atât natura – pardon, naturală - a componenților șeptelului, cât mai ales cei care popularizează orice pârț emis dinspre cireadă. Să ne enerveze, deoarece știm deja, pârțul reprezintă ceva deosebit de dăunător climei de pe planeta noastră, măi!

SORIN  FAUR

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?