BREF! GOLGOTA IASULUI A DEVENIT MOVILA!

bhshfg

„Grație experienței sale parlamentare (sic!) și administrative, Petru Movilă va avea în special atribuții de reprezentare în relația cu Guvernul, Parlamentul și alte instituții interne și internaționale în vederea monitorizării și implementării proiectelor Municipiului Iași: proiecte cu finanțare nerambursabilă (programe operaționale, Planul Național de Redresare și Reziliență, alte programe), Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Strategia de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgență după un concept Smart City, Asociația Moldova se Dezvoltă, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași etc.

«Nu sunt un politician confortabil, nici un administrator confortabil nu voi fi. Obișnuiesc să spun și să fac ceea ce gândesc, de data aceasta într-o echipă nouă, cu experiență. Suntem într-un moment foarte important pentru Municipiul Iași, în sensul în care se lansează la apă proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență și exercițiul bugetar european 2021 – 2027. Toți parlamentarii de Iași vor primi documente scrise, le vom solicita public să facă demersuri pentru a susține proiectele Iașului”, a declarat admnistratorul public Petru Movilă.»” (SITE Primaria Iași- Faceboock)

.............................................................

Este exact ca în vorba aia veche românească: am căzut din lac în...puță! Zilele lui Chirica la Primăria Iașului sunt numărate pe »degetele de la piciorul drept... Îl ajung curând din urmă – în ciuda faptului că multă lume chiar nu mai crede la câte valuri de procuratori de bani și de bunuri luate ca șpagă s-au perindat pe la primărie numai în ultimii ani.

Practic, nu există o singură activitate sau acțiune desfășurată într-o direcție ce ține de tehnic și de investiție la care iluzionistul Mihai Chirica să nu-ți arate în ochi mânurile sale negricioase goale în aparență, iar la subsiori să nu-i răsară prin palmare o vilă, o sută de mii de euro, o vacanță cu ultima nevastă și ultimii 2-4 puradei sub un cocotier care face portocale pe malul cu nisip alb ca varul  la țărmul unei mări colorate cu Photoshopul pe calculator.

Pe lângă Bulibașă trăiesc bine mersi și bagă mangla în caraiman o serie de flaifuteri care poartă hârtii împachetate în Dosare și semnează pe NV la ordin. Și ăștia merg în excursii de breack-city, la munte și la mare, halesc la serviciu shaorma cu de toate la catering, din bani extra bugetari.

Lui Chirica i s-a spus – așa cum era de prevăzut când s-a știut rezultatul la alegeri și componența Consiliului Local – că va avea viață grea, deoarece monseur Marius BOUdea, „speranța” din sinea lui a PNL-ului local, a fost nevoit să plece cu coada între picioare la buda lui C(l)ossette. Adică vreme de șase ani să bați la hadarag că o să-i faci, că o să-i dregi, că i-o bagi și i-o scoți (din cap - ideea de a mai fi primar la Iași), iar la momentul fixat, hop! gemenii Muraru și Costeluș-cățel de pluș, dau osul la Bucale, care îl zvârle la botul lui Chirica! E mai rău ca războiul, mai nasol ca holera galbenă, ca dezertarea de la nord-coreeni, sau ca psoriazisul de penis.

Bunnn... după lupte seculare care au durat aproape doi ani, Uniunea Scuipați România/ PLUS anexa, au reușit să strângă în menghină ouăle fierte și vopsite ale Bulibașei Iașului. Riscând un fiasco total, cu sacrificiul ieșenilor, Chirica a acceptat să aibă chipurile doi vic(ț)e(i)primari cu care teoretic vor trebui să împartă atribuțiile...

Succesul este însă altul! De acum înainte, Iașul are teoretic la orice oră o persoană legală căruia să-i fie pasate atribuțiile de Primar Interimar când pe Chirica îl saltă măscăricii cu chistoale la cingătoare și cască de oțel cu cagulă pe față ca să nu se vadă că nu sunt proaspăt bărbieriți.

Lumea s-a săturat de atâtea știri cu iminenta arestare a celui mai obosit jefuitor al Iașului, doar că de data asta problema a intrat în linie dreaptă și morișca Sistemului Judiciar ă pornit obligată de  OLAF, care impune Justiției Corupte din România să dea lovelele șutite înapoi, la „ieuropeni”.

Dosarul bine instrumentat de OLAF, cu probe irefutabile pe care i le-a pus la dispoziție niște luptători civici pentru dreptate și justiție, a învins hidra procuratistă a lui Emilian Eva și Oana Andreea Nica (fina de cununie a lui Eva), iar puterea ăstora a fost în sfârșit învinsă. Deci, ca și la Gigi Sulă Tare (acu moale), s-a tot vorbit, s-a tot așteptat, dar în final tot a ajuns acolo unde îi este locul. Aaa, dar de aici, și Gigi este parte integrantă în multe procese unde va fi agățat lângă magraonul cu atribuții de inginer financiar care și-a întrecut maestrul!

Deci, mișcările făcute acum cu cei doi viceprimari care dețin pe hârtie ca toată caracuda de azi o droaie de titluri, specializări și „experiențe” în America sau Burundi, nu sunt altceva decât o paradă mascată a lui Mișu Pârnaie de a ascunde puțin cu fard vânătăile care îi vor pavoaza mecla de șuț.

Bomba-bombelor vine însă de o găselniță de-a dreptul hilară în a-l angaja la primărie pe Betrică Dâmb ca City Menajer în locul unor alte mâini drepte ale lui Mișu, ce au stat sub pulpana lui, învățând și semnând ani buni golăniile făcute. Să ne amintim aici doar de inginerul Tomorug, sau de cumătrul Habarnamagiu – ultimul iezuit căzut în lupta nedreaptă pentru Hipopotamul&Soon - este de ajuns să înțelegeți cine a ocupat acum acest post.

Betrică Dâmb este inginer de profesie, cu specialitatea de mecanizare la pluguri și semănători ce făceau minuni în agricultura ceaușistă, de loc din...Sofronești-Vaslui (dom Betrică să trăiești!)  – sat aflat pe malul Sacovățului – o gârlă ce devine fluviu la ploi torențiale de peste 5 litri pe metrul pătrat. Nu e vorba, dom Betrică „cu o bogată experiență pparlamentară” nu are experiență nici la munca tractoarelor ce fac treabă în locul omului, dar el crede că partidul Javrei Ceacâre, PMP-ul, al cărui membri de varză brixeleză este la Iași el singur, a impus cu limba lui peltică, bifurcată, de șarpe care sâsâie, să fie trepăduș la primărie.

Betrică a fost de toate și nimica toată viața lui, dar acum, conjuctura, în sfârșit îi este favorabilă și a apucat cu amândouă mânurile de ciozvârtă și e hotărât să se țină bine.

Ce căcat de atribuții i-a dat Șuțul Chirica?

 „atribuții de reprezentare în relația cu Guvernul, Parlamentul și alte instituții interne și internaționale în vederea monitorizării și implementării proiectelor Municipiului Iași: proiecte cu finanțare nerambursabilă (programe operaționale, Planul Național de Redresare și Reziliență, alte programe), Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Strategia de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgență după un concept Smart City, Asociația Moldova se Dezvoltă, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași etc.

Păi acest individ eșuat în WC-ul lui Băsescu nu știe să facă efectiv nimic înafară să mănânce zilnic produsul locului, uns pe pâine!

S-a perindat pe la Județ, pe la Parlament, s-a băgat în poză și în seamă la TeleM, la TeleMoldova, la IasiLiveTv, pe presa scrisă online, în poze de grup, dar unde nu s-a băgat? Doar acolo unde îl tot trimit ieșenii înapoi nu vrea să se mai bage!

Oameni buni... cum credeți că doi tineri cu zer de la caș la colțul gurii care în viața lor nu au experiența unui cui bătut ca să agațe un tablou pe perete, dar au patalamale doveditoare într-un dosar gros ca Psaltirea de la Golia, sau un flaifuter care înghite aer precum rumegă vaca trifoiul, vor face ceva în Iașul care s-a dus de râpă de am ajuns de râsul Vasluiului și al Hârlăului?

Pleiadei noii echipe a lui Chirica se alătură celorlalți corifei inepți care bântuie la Iași ca Alexe , Șoric, Prefect, Subprefect și tot neamul lor cel adormit...!

Mafia s-a aburcat bine în copac, a aruncat scroafa jos, dar nenorocirea este că nu mai avem azi chiar pe nimeni de pus în schimb. Consolarea ne este însă să vedem că pleacă toți înșirați „la cremenal”!

GABRIEL MIHAILA

Featured