BONA AQUA - 7 – serial feisbucist

hgds

Helvig  termină de citit raportul lui Ciocârlan și rămase cufundat în gânduri. Privirea pierdută în zare pe fereastra ce dădea spre Mărginimea Sibiului și Munchen era acoperită cu un parasolar tip lamele de aluminiu ca la CIA.

„Hm...mare golan Ciocârlan ăsta, a găsit o mână dispusă să scoată castanele din foc fără să se murdărească. Un țigan e totuși un țigan, nu un etnic german manierat și purtat de români cu delicatețe, ca un bibelou!”

„Ei, cum mama mă-si să-i prezint eu Președintelui și opiniei publice că bucureștenii au gustat puțină apă cu pișat de țigani și ceva clor în plus tot datorită lor? Risc să ajung la Consiliul Național pentru Discriminare! Și așa suntem acuzați noi sașii că suntem naziști și urâm rasele inferioare, ba chiar și pe Werner îl ia gura pe dinainte și spune inepții pe față despre evrei! Dar în fond, de ce îmi bat eu capul? Pentru un bufeu al lui Gabi Firea? Pe Șef nu îl interesează CUM rezolv situația, mi-a spus doar ca el și Președinția să nu fie implicați! Păi nici nu sunt! Ce are SRI cu romii? Nu ne interesează! Să facă Dragnea borș cu fasole din ei....”

Șeful de cabinet îl anunță pe interfon că generalul Ciocârlan dorește să intre la raport.

-- Să intre!

Ciocârlan intră cu o morgă de mare comandant și strateg de oști, puțin cam îmbufnat că ratase weekendul în familie, dar cu cearcăne invizibile pentru necunoscători, de la un chiolhan monstru.

-- Domnule Director, cred că ați citit raportul. Timpul acordat să rezolv problema a fost foarte scurt și a trbuit sămi întrebuințez toată abilitatea dobândită în lupta antitero, unde m-am pregătit la West Point.

-- Da, da, am văzut ce muncă ai făcut.... Nu îți este rău, nu vrei să te dregi cumva? Hai, că te servesc cu un Black Label mare, să scoți cuiele.

- Dacă nu aveți moare de varză sau castraveți murați, merge și un whisky .

- Măi Ciocârlan, sper să nu facă găozarii lui Băsescu vreo anchetă jurnalistică și să ne dea de gol că ciorile sunt puse în copac cu mâna.

- Fiți pe pace, suntem beton. Am lucrat cu Poliția, sunt acte doveditoare de la A la Z.

- Bine. Vorbește acum cu Purtătorul de Cuvânt și ajutăl să încropească un Comunicat de Presă cât mai fin și ambiguu, să explicăm faza printre rânduri, să nu provocăm repulsie și furie în populație. Nici ăia de la Apa Nova să nu se simtă ofensați, că ne sare sejurul din Baleare pe anul acesta.

- Am înțeles Domnule Director. Doamnei Firea îi facem comunicat special, sau o băgăm la grămadă cu populația tratată cu pișat?

Helvig a început să râdă și i-a spus:

-Nu, pe Gabi laso în seama mea, că am eu de plătit niște facturi cu oarece mărunțiș.

- Ok, boss!

Ciocârlan se ridică din fotoliu – nu înainte de a-și fi dat pe gât paharul cu whisky în care nu se topiseră complet cele patru cuburi regulamentare de gheață - și ieși.

Helvig ridică receptorul de la TO și ceru legătura cu Primarul General al capitalei.

- Alo, sărut mâna stimată domniță! Mă simt dator și onorat să vă raportez că sesizarea dumneavoastră a fost tratată cu mare operativitate de noi și acum pot să vă aduc la cunoștință personal că am descoperit și reconstituit tot filmul afacerii. Dar nu o să vă placă. Nu sunt la mijloc nici luptătorii ISIS, nici mâna lui Putin și nici măcar oamenii lui Dragnea, deși sunt convins că la el vă bătea gândul. Ei bine, e o chestie în care au picat niște indivizi de etnie româ din BerevoieștArges și în ciuda faptului că prin metode specifice i-am pus să recunoască faptul că sunt membri PSD fideli lui Dragnea, nu am reușit să scot asta de la ei. Sunt de la Partida Romilor căldărari și sunt devotați lui Victot Ponta, care i-a preluat de la Băsescu.  ryjmdf

- Dar ce au făcut țiganii?

- Ce au făcut altceva decât să urineze în grup în apa râului Argeș în spatele bufetului de la Gămăcești?! De aici conținutul în exces al amoniului din paharele cu apă la București. Sesizând asta, cei de la Ape au ordonat dublarea cantității de clor în apa epurată, dar și aici tot mâna unui rom a intervenit îmbătând operatorul de serviciu și în loc de un sac (30kg) au pus un zero și au turnat zece!

- Bine, dar e odios! Iați împușcat sper?

- Da, în aripă! Gabi, este ceva întâmplător, cum săi lichidăm? Cine te va vota la Prezidențiale? Candidezi din câte am auzit.

- Încă nu sunt hotărâtă, dar sper să numi pui bețe în roate. Îți promit că te mențin pe funcție dacă nu lupți pentru Johannis.

Ok, cred că voi merge cu Florin la un pește mort la cherhanaua din  Șoseaua Nordului București, unde sper să vii și tu să vorbim.

- Bine Edi, sunt de acoed.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma sesizărilor primite de la Primarul General al Capitalei și a autosesizării din Presa Centrală, Serviciul Român de Informații a desfășurat o anchetă la sursele de apă și poate confirma următoarele:

Creșterea indicelui de amoniu s-a datorat în principal neglijenței dovedite de un agent comercial care deține o bodegă neconformă pe malul râului Arges în satul  Gămăcești – comuna Berevoiești.

Agentul a fost sancționat de organele abilitate (DSV și OPC), urmând să remedieze situația până la sfârșitul anului în curs.

Excedentul de clor din apă resimțit de consumatori a fost cauzat de excesul de zel al unor funcționari Apa Nova, care au considerat că mai bine să întreacă, decât să nu fie de ajuns! Asta, doar ca să păzească sănătatea consumatorilor.

Asigurăm populația României de tot devotamentul nostru, de munca neobosită al celor 742 de generali și 9581 colonei împreună c cei aproximativ 61.294 subordonați ai lor.

Director:

EDUARD HELVIG

Așa a fost stins un conflict care măcina societatea bucureșteană și națională, între Ministerul Sănătății obedient lui Liviu Dragnea și Apa Nova – Societate cu capital străin care avându-l în spate pe domnul Macron, refuză să plătească amenda, fără a se teme că printre vestele galbene se pot infiltra și mulți bucureșteni nemulțumiți care nu mai #rezistă!

(Sfârșitul serialului.)

G. MIHAILA                      

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?